ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 9.kolo Divize E, 2016-2017

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Martin Švec, kapitán FK Nový Jičín

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den. Gratuluji Vám k ocenění Hráč kola, kterým Vás zvolili čtenáři našich internetových stránek. Jaké jsou Vaše dojmy?
Dobrý den, moje dojmy jsou trošku smíšené. Na jedné straně mám radost z toho, že jsem byl zvolen hráčem kola a na druhou stranu jsem zklamaný z výsledku zápasu.
Mohl byste se našim čtenářům představit. Jaké byly Vaše fotbalové začátky a co považujete během své hráčské kariéry za největší úspěch?
S fotbalem se začínal ve Vítkovicích, kde jsem hrál druhou ligu. Potom jsem hrával postupně ve Fulneku, Puchově, Petržalce, Spartaku Trnava, Třinci, Opavě a momentálně v Novém Jičíně. Největším úspěchem bylo, že se mi celou karieru vyhýbaly zranění. Ale jinak jsem s Třincem a Opavou postoupil zpátky do druhé ligy a s Trnavou jsem se stal vícemistrem ligy.
Při domácím utkání s Karlovicemi jste dal gól a spoluhráči s vámi oslavovali nějakou událost. O co šlo?
No oslava to byla veliká protože ve čtvrtek 22.9.2016 v 10:45 hod. se mi narodila dcera Victorie. Kluci mi před zápasem říkali, že dneska musím dát gól, abychom to mohli pořádně oslavit i na hřišti.
Jak jste se dostal zrovna do Nového Jičína a jak se Vám zde líbí?
Prostředí Nového Jičína znám velmi dobře z dob kdy fungovala spolupráce s Vítkovicemi a Nový Jičín byl Vítkovice B. Takže, když jsem se rozhodoval o ukončení profesionální kariéry, byl pro mě Nový Jičín jasnou volbou. V Jičíně se mi moc líbí. S lidmi ve vedení klubu mám výborné vztahy a obzvlášť s panem Holubem, kterému bych chtěl i přes váš portál poděkovat za to, že mě do Nového Jičína vzal.
Co myslíte o postavení vašeho klubu v tabulce, přitom se mi zdá, že hra jako taková není špatná?
Postavení v tabulce, neodpovídá kvalitám našeho týmu. Hra není špatná, ale bohužel neproměňujeme šance a soupeři nás dokážou potrestat z každé chyby. Věřím, že se z toho rychle otřepeme a budeme v tabulce na úplně jiných pozicích, než jsme doposud.
Co říkáte na divizi E, jaká je to soutěž, kvalitativně?
Divize E má vysokou kvalitu, protože se zde potkávají v týmech mladí hráči se zkušenými a v této soutěži není až tak velký pohyb hráčů jako ve vyšších soutěžích a hráči jsou sehraní a to je znát.
Kdo se Vám zdá, prozatím, jako největší kandidát na postup?
Tak prozatím to vypadá na Valašské Meziříčí, které má na postup dobře našlápnuto.
Jaké jsou vaše další aktivity kromě fotbalu?
Tak teď se moje aktivity pohybují pouze okolo dcerky. Musel jsem se naučit jí držet, přebalit a hlavně uspávat .. :-)
A aktuálně, co si myslíte o tom, že se do naší české ligy vrátil Tomáš Rosický?
Tomáš je skvělý hráč, a kam jinam by se měl vrátit, než do týmu ze kterého se dostal do světa. Pro českou ligu je výborné, že hráči, kteří hráli v Evropských klubech, se vracejí zpět.
Nebudu se ptát, jaký herní styl a taktiku preferuje Váš tým, abychom nepomáhali soupeřům, ale jaký fotbal se líbí Vám osobně?
Jelikož jsem defenzivní hráč, mě se líbí styl, když hrajete ze zabezpečené obrany a nedostanete gól. Pro mě je osobně lepší výsledek 1:0 než 3:2.
Fotbalunas.cz je velký projekt. Mohl byste na závěr říci Váš názor na něj a prozradit, jakou má budoucnost?
Váš portál sleduji pravidelně a jsem rád, že se zabýváte nižšími soutěžemi. Budoucnost bude určitě dlouhá a budete mít stále více a více příznivců.
Mnohokrát Vám děkuj za rozhovor a přeji Vám, ať se Vám daří na hřišti i mimo něj.
Také děkuji..

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.