Můj hlavní cíl je být zdravý, říká jankovský Fajtl

Lukáš Fajtl již dva roky bojuje se zraněnými třísly, díky nimž nyní nastupuje pouze za B tým. A ani tam to ještě zdaleka není stoprocentní. Věří však, že po zimní přípravě bude konečně připravený zasáhnout do hry na sto procent.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, k ocenění Hráče kola vám patří gratulace. Nicméně po výsledku, který jste uhráli se Čtyrákem, spokojenost určitě panovat nemohla.
Děkuji za gratulaci. Spokojenost určitě nebyla, z mého často zkresleného pohledu ze hřiště, jsme měli na výhru a tlačili jsme soupeře. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit gól, ačkoliv příležitosti k tomu byly a proto jsme se museli smířit s bezbrankovou remízou.
Spokojení mohou být aspoň vaši spoluhráči. Už víte, co jim připravíte k zakousnutí?
Spoluhráči mi hned po vyhlášení dali dost jasně najevo, co by si přáli do šatny a nic k zakousnutí to nebylo. (smích)
Ačkoliv jste člen A týmu a za normálních okolností i členem základní sestavy chodíte kopat za B tým. Jak jsou na tom vaše třísla?
S třísly bojuji už necelé dva roky a pořád jsem se tohoto problému nedokázal zbavit, i když jsem zkusil už plno variant jak to vyřešit. V posledních týdnech se mi zdál menší posun a zlepšení, tak jsem si chtěl zkusit zápasové vytížení alespoň za B tým, abych si vyzkoušel, jak na tom opravdu jsem. Bohužel ani jeden zápas nevypadal podle mých představ a třísla mě stále omezovala, až na zápas se Čtyrákem, kde jsem se cítil po dlouhé době dobře i když 100% to pořád nebylo.
Nezkoušel jste zranění dát větší čas, déle rehabilitovat?
Záleží, co je myšleno pod pojmem větší čas. Podle mého jsem tomu dal dost času, když jsem téměř 4 měsíce nic nedělal, ale podle ostatních to bylo pořád málo.
Není to trochu deprimující? Na kolik procent tak přibližně jste schopný hrát?
Deprimující to je, postoupili jsme do Divize a je jasný, že když nemůžu kvůli zranění zasáhnout do hry, že to mrzí. Těžko se dá odhadnout, na kolik procent jsem schopný hrát, ale 100% to určitě není a ani z daleka se to k tomu neblíží. V zápasech za B tým jsem nemohl pořádně kopnout do míče ani jít do plného sprintu a spoluhráčům jsem říkal, ať mi raději dávají míče do nohy. Kdybych to tak měl odhadnout, tak bych řekl takových 60-70%. Nepočítám poslední zápas proti Čtyráku, kde si myslím, že to bylo o něco lepší.
I přes to patříte v béčku k lepším hráčům. Jak velký vidíte kvalitativní rozdíl mezi krajským přeborem potažmo divizí a OP?
Rozdíl je to obrovský. Největší v rychlosti a důrazu.
Díky vám máme na našich stránkách i jedno video, což není tak běžný jev. Připomínají vám spoluhráči často neproměněnou penaltu v Hrdějovicích?
Slýchám to opravdu velmi často, ale beru to jako srandu. Přeci jsem nemohl dát gól proti svému mateřskému klubu, to se nedělá. (smích)
Máte nějaký plán do zimní přípravy? Myslím tím například vrátit se v plné síle do jarních divizních bojů.
Samozřejmě, to je můj hlavní cíl být zdravý a byl bych moc rád, kdyby se mi to povedlo.
Pořád jste velmi mladý, z divize není tak daleko například do třetí, druhé ligy. Myslíte tímto směrem nebo se chcete fotbalem spíše bavit a být především zdravý?
Momentálně je určitě přednější být zdravý a bavit se fotbalem se skvělou partou co v Jankově máme. Do budoucna úplně tolik nekoukám a kdo ví, co se může stát.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.