Další hattrick dám ve 43 letech, říká se smíchem Candra

Radek Candra vsítil Neplachovu tři góly a stal se hráčem dohrávaného 1. kola. V rozhovoru nám prozradil, že si dal od fotbalu pětiletou přestávku, ale nyní již zase maká, aby se prosadil i v dobrovodském áčku. A protože ho fotbal baví, nemá problém trávit pár hodin za víkend na fotbalových tránících za oba mužské týmy Dobré Vody. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Radku, gratuluji k vítězství v anketě o Hráče kola, které jste suverénně ovládl. Kdo vám nejvíce posílal hlasy?
Děkuji k vítězství. Nejvíce hlasů mi určitě poslali kluci z nově založeného klubu SK Suchá Voda, který od letošní sezóny bude válčit v sálové kopané a soupeři se mají rozhodně na co těšit, protože tým byl skládán dlouhá léta jak na hřišti, tak i u piva na tréninkovém placu v restauraci U Jelena v Suchém Vrbném. Velký dík patří i mé přítelkyni za jeden hlas, jelikož fotbal šel pouze kolem ní a přes to dokázala najet na vaše stránky a hlasovat - a za to jí uznávám. (smích)
Nominovaný jste byl za hattrick v utkání s Neplachovem, na který vám stačilo 6 minut. Už se vám v kariéře povedlo něco obdobného?
Hattrick jsem dal asi naposled v žákách, což už je pěkně dlouho, takže pokud dobře počítám, další dám ve 43 letech a to je důvod, proč se fotbalu i nadále věnovat. (smích) Za hattrickem rozhodně stojí moji trenéři Česťa Marek a Jerry Jerhot, kteří mi i přes menší předzápasovou neshodu dali šanci a tento úspěch patří především jim.
Jako tým jste poslední zápasy odehráli na výbornou, kdy se činí především Granov.
Po úvodních 4 kolech jsme si doufám vybrali nováčkovskou daň a konečně se nám začíná dařit. Ano Michal Granov se činí, taky aby ne, je to velice zkušený hráč a moc dobře se mi s ním hraje, ale není to jen Michal, který náš tým táhne. Máme spousty jiných a dobrých hráčů.
Minulý rok jste postoupili z III. třídy. Máte stanovené cíle v podobě konečného umístění? Nebo se hlavně chcete fotbalem bavit popřípadě zapracovávat mladé do mužské kategorie?
Stanovené cíle žádné nemáme, zatím se rozkoukáváme v OP a většinou čekáme s čím přijde soupeř. Rozhodně je pro nás důležité dávat šance dorostencům a mladším klukům, kvůli zkušenostem a zapracování do velkého fotbalu.
Poslední zápasy nastupujete v A týmu spíše jako střídající hráč. Je to i důvodem pravidelného hraní za rezervu?
Do A týmu jsem se v minulosti moc nezapojoval, už kvůli absence přípravy, ale především probíhali mezi hráči a trenérem jisté nedorozumění, které mi nedávali motivaci se zapojit. Od letošní sezóny je, ale Vše jinak. Příchodem nového trenéra pana Švece a obměněným kádrem o spousty nových hráčů panuje v kabině super nálada a i díky Tondovi Arnoldovi a je zde velice dobrá parta. To mě začalo motivovat k tomu, abych začal makat a mohl být součástí A týmu.
Časově jsou pro vás víkendy potom velmi náročné, jak to zvládáte?
Hraji fotbal, protože mě baví a taky si rád udělám žízeň na pivo, takže těch pár hodin, co strávím na fotbale mi nijak nevadí, a na druhou stranu jsem rád, že si vyčistím hlavu. To je pro mě hodně důležité.
Je pro vás jednoduché srovnat si v hlavě, když nastupujete v 1.A třídě a potom v OP?
Pro mne osobně je to docela složité. Mám za sebou asi 5-ti letou přestávku od fotbalu, tudíž mi chybí ta zkušenost a teď ji postupně doháním a sám na sobě cítím, že je to zápas od zápasu lepší. Navíc OP a 1.A třída je sakra rozdíl, aspoň tak to vidím já.
Popište našim čtenářům vaší dosavadní fotbalovou kariéru.
Začínal jsem na jako malý knecht na Lokotce (Lokomotiva ČB), ve druhé třídě jsem přestoupil do Dynama, kde jsem vydržel asi do 14-ti let, poté jsem začal hrát na Dobré Vodě asi do 18-ti let. Pak jsem měl již zmiňovanou 5-ti letou pauzu, po pár letech úplně bez fotbalu mi to začalo chybět a zaplať pán bůh, jsem se hecnul a vrátil jsem se tam, kde mi je nejlépe.
Jaký post vám svědčí nejvíce?
Můj post je jasně daný, hraji krajní zálohu a tam mě to baví, i když se tam hodně běhá. (úsměv)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.