Možnost hrát s taťkou fotbal je pro mě momentálně důvod číslo jedna, proč pokračovat ve fotbale, říká hráč kola Petr Čech

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz - Petr Čech! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Již tradičně začnu otázkou, zda jsi měl z výhry radost a kolik tě to stálo? Nebo v Zavidově žádný sazebník nefunguje?
No samozřejmě jsem za výhru rád, jsem totiž soutěživý typ. Za výhru ve Vaší soutěži zatím žádná sazba není, po tomto rozhovoru budu muset ale do kabiny přinést jablečného Jelzina. To mi připomíná, že jsem zapomněl přinést flašku za hattrick.(smích)
V Senomatech si vstřelil tři góly, které byly i jediné z vaší strany a stačily k vítězství. Kdy se ti naposledy podařilo vstřelit hattrick? Vyzdvihl by si ještě někoho jiného za výkon v utkání?
Tak pamatuji si, že jsem vstřelil jeden na konci loňské sezony doma proti Olešný, ale tento hattrick byl daleko sladší a emotivnější, neboť Senomatští si to za svoje chování zasloužili. Jinak bych v tomto zápase pochválil celý tým za bojovnost. Vyzdvihl bych nad ostatní Daníka „Tučiho“ Štillera a Jirku Krause za krásné centry do vápna, moje úloha před bránou pak byla snadná.
V 6.kole jste prohráli s lídrem tabulky- Městečkem. Mohl si nám krátce shrnout průběh utkání?
Tak proti Městečku jsme vkročili špatně do zápasu, dostali jsme tři góly v prvním poločase, ze kterých jsme se již nevzpamatovali. Laciné góly nás sráží a to nejen letos, ale už i minulou sezónu. Navíc se často scházíme i v jiné sestavě, což je podle mě také důležitý faktor. Jinak utkání bylo celkem vyrovnané.
V týmu hraješ se svým otcem, jak to vnímáš? Rozebíráte doma odehrané utkání?
Možnost hrát s taťkou fotbal je pro mě momentálně důvod číslo jedna, proč pokračovat ve fotbale. Poslední dobou se věnuji basketbalu, kterému obětuji většinu času a tak na tréninky ve fotbale nezbývá čas, což je sem tam vidět. Jsem rád, že můžeme spolu trávit čas a myslím, že nás fotbal i sbližuje. Zápasy rozebíráme, jsme celkem kritici. Většinou máme i stejné názory na věc.
Mohl by si našim čtenářům shrnout tvou fotbalovou kariéru?
Souhrn mé fotbalové kariéry bude rychlý. Když jsem byl malý, vzali mě rodiče na trénink na SK. Ani nevím, kolik jsem jich absolvoval, ale brzy jsem s tím přestal. Na druhém stupni jsem se začal více věnovat sportu, našel jsem zalíbení v atletice a vrátil se zpět k fotbalu, protože se v Zavidově zakládal tým. No a od starších žáků přes mladší a starší dorost jsem se dostal do béčka, popř. áčka. Zajímavost je ta, že jsem začínal na stoperovi a propracoval se na hrot, stejně jako Milan Škoda.
Jseš fanouškem Slavie, máš v týmu nějaké spojence?
Většina zavidovských hráčů, od Špígyho přes Danka Deveru až třeba po mého taťku, jsou sparťani. Takže to v kabině nemám moc lehké. Pár slávistů u nás přeci jen je, třeba Vláďa Beneš, můj největší spolubojovník. Hecování mezi „tábory“ mě ale baví, teda pokud Slavia zrovna neprohraje derby nebo nedostane výprask, to pak se mnou není řeč.
Máš nějaký rituál před zápasem?
Já osobně rituál nemám, ale v Zavidově jeden máme. Před každým zápasem někdo přinese jablečného Jelzina a ten koluje, dokud se nevypije. Poslední dobou tento rituál bohužel upadá, stejně tak jako naše forma.
Příští víkend zajíždíte do Kolešovic, jaký očekáváš průběh utkání?
Na tento zápas nebudu osobně. Věřím však, že to bude přestřelka. Opět očekávám, že 1-2 góly dostaneme a uvidíme, kolik jich dáme my. Tipuji 2:2.
Na portálu fotbalunas se nově spustila možnost tipování výsledků následujícího kola, uz si to využil? A jaký máš na portál názor, případně co by si změnil?
Zatím jsem tuto možnost ještě nevyužil, ale vím, že taťka tipuje. Celá myšlenka projektu fotbalunas se mi moc líbí. Změny mě žádné nenapadají, asi svou práci děláte fakt dobře.(smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.