ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Rozdíl mezi krajem je rychlostní a kombinační. Ale i v tom že se víc nacestujeme a taky musím podotknout, že i rozhodčí jsou o dost kvalitnější.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Opožděně se naší redakci podařilo vyzpovídat pana Josefa Křenka z Holešova. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Opožděně Vám gratuluji k výhře o hráče kola. Co na to říkáte?
Děkuji. Je to fajn, v kraji se mi to povedlo myslím dvakrát, a že se to stane i v divizi tak to potěší velice.
Znáte náš portál fotbalunas.cz?
Ano znám, koukám na něj často, na výsledky mužstev a statistiky a taky pro zjištění něco o klubu, který nás čeká v dalším kole, zajímavosti a tak různě.
Co říkáte na propagaci amatérského fotbalu na tomto portálu?
Je to supr, myslím, že konečně povedené stránky i z amatérského fotbalu, a hlavně jsou zde aktuální věci a výsledky.
Minule kolo jste remizovali v Tasovicích. Popište nám tento zápas.
Na ne úplně kvalitním hřišti jsme začali výborně a hned ve dvacáté sekundě jsme dali branku. Byli jsme aktivní, ale z jednoho protiútoku do otevřené obrany v 15. minutě soupeř srovnal. Hra byla vyrovnaná, šance na další branku byly na obou stranách. Poločas tak skončil 1:1. Po pauze ale začali hrát domácí, kteří nás dost tlačili. Nám se vůbec nedařila kombinace a Tasovice šly zaslouženě patnáct minut před koncem do vedení. Už byl skoro konec, a z nenápadné standardky hráč domácích nesmyslně zahrál rukou, a rozhodčí neváhal v posledních sekundách písknout penaltu, kterou jsme vyrovnali.
Srovnali jste až v 93. minutě. Jste spokojeni s bodem?
Bod je zlatý, už z důvodu jaký fotbal jsme předváděli ve druhém poločase. To, že jsme vyrovnali až tak pozdě, to byla prostě chyba domácích, jinak by Tasovice vyhráli. Každý bod z venku je supr.
Vaše dvě branky olemovaly začátek a konec zápasu. Zkuste je nám popsat.
První ve dvacáté sekundě, kdy Bery vyhrál hlavičkový souboj proti dvěma protihráčům, a posunul to za sebe, kde jsem skákající míč přebral, přehodil posledního obránce a řítil se sám na brankáře a střelou od pravé tyče jsem skóroval. Druhá branka už zmiňovaná penalta, na kterou jsem se nakonec postavil já a střelou doprostřed pod břevno jsem vyrovnal.
Jako nováček soutěže, jak jste spokojeni s účinkováním v divizi?
Začátek byl pro nás docela krutý, čekání na první body bylo dlouhé i na první vstřelenou branku. V prvních kolech jsme hráli velice dobře ale body žádné. Přikládáme to tomu, že jsme začínali se silnými – Slavičín, Rosice a Hodonín. Teď už nějaké body máme tak doufáme, že se naše situace už jen zlepší.
Jak velký je rozdíl mezi krajským přeborem a divizí?
Rozdíl je veliký, rychlostní a kombinační. Ale i v tom že se víc nacestujeme a taky musím podotknout, že i rozhodčí jsou o dost kvalitnější.
Jaké máte ambice?
Udržet se v divizi. Náš hlavní cíl.
V kolika letech jste začal s fotbalem, a popište nám Vaši kariéru.
Jejda asi v devíti přibližně. Začal jsem ve Fryštáku, a až do dorostu jsem zde působil. Pak kvůli studiu jsem hostoval čtyři roky ve Velkém Meziříčí jako dorostenec a poté hráč B-mužstva. Po studiích jsem se vrátil do Fryštáku. Po nějaké době si mě vytáhly divizní Napajedla, kde jsem působil asi čtvrt sezóny, z nedostatku času pro tuto soutěž jsem přešel do Holešova. Po jedné střelecky vydařené sezóně jsem opět zkusil divizi a to Spytihněv. Zde jsem strávil jen půl roku a šel zpátky do Holešova, pak chvilku do Fryštáku a zase do Holešova, kde jsme vykopali divizi.
Prošel jste několika kluby. Ve kterém jste se cítil nejlépe?
Všude to bylo supr, ve Velmezu jsme byli skvělá parta, ve Fryštáku a v Holešově supr kluci. Nemůžu říct, že by se mně někde nelíbilo.
Čeho by jste chtěl ve fotbale ještě dosáhnout?
No už nic extra nečekám, teď je to dost náročné, tak už snad vstřelit občas nějaký gól, a aby se nám dařilo a podařilo teď udržet Holešov v divizi.
Čemu se věnujete ve svém volném čase?
Teď momentálně téměř ničemu, když nejsem v práci a na fotbale tak se snažím být s rodinou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.