Lukáš Havel: Mamka je moje největší fanynka

Odchovanec Dynama vděčí za výhru v hlasování především své mamince, která aktivně sháněla hlasy pro svého syna. Do Roudného přišel před sezónou a už patří k základním stavebním kamenům Malšanů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, gratuluji k titulu Hráče kola. Získal jste už někdy podobné individuální ocenění?
Děkuji mockrát. Takové ocenění jsem zatím ještě nedostal a samozřejmě mě to velice potěšilo.
Vaše maminka na facebooku aktivně propagovala Sestavu kola a vyzývala ostatní k hlasování. Má právě ona největší podíl na vašem triumfu?
Ano, mamka je moje největší fanynka a hodně se zapojuje do těchto akcí. Určitě má největší zásluhu právě ona a patří jí můj velký dík.
Do Sestavy kola jste se dostal díky povedenému utkání s Klatovy. Jaký to byl zápas?
Byl to dobrý zápas s velice kvalitním soupeřem, který byl v první půli hodně aktivní, ale nám se povedly dvě rychlé akce, z nichž jsme dali dva góly. I v druhé půli nás tlačili, ale my jsme dobře bránili a vedlo to i k dalšímu vstřelenému gólu na konečných 3:1.
Do Roudného jste přišel před sezónou a zatím jste nevynechal ani minutu. Patříte už k základním kamenům sestavy?
Jelikož fotbal hraju už od svých šesti let a mám za sebou spoustu odehraných zápasů ve vyšších soutěžích, ze kterých jsem nabyl zkušenosti, myslím si, že právě toto vedlo k tomu, že jsem jeden ze stabilních hráčů týmu.
Jak jste spokojen s dosavadními výkony Malšanů?
Výkony na domácí půdě máme kvalitní, naopak na venkovních hřištích nám chybí větší důraz, dravost a nedokážeme se tolik prosadit. Každopádně stále je co zlepšovat.
Jste odchovancem budějovického Dynama. Kdy se vrátí první liga pod Černou věž?
Momentálně je v Dynamu tým, který si hodně sedl a jestli budou pokračovat v dosavadních výkonech, tak vidím postup do první ligy do dvou let.
Váš dědeček Adolf Havel je členem síně slávy SK Dynamo, také tatínek hrál za České Budějovice. Byli vám právě oni fotbalovými vzory?
Samozřejmě jsou mými velkými vzory a jednou bych to rád dotáhl tak daleko, jako oni. Každopádně bych si chtěl i já sám udělat své vlastní jméno a ne jen pokračovat v jejich šlépějích.
Kam byste to chtěl ve své kariéře dotáhnout, dres jakého klubu byste rád oblékal?
Mým největším snem je se dostat do Premier League a obléci dres Liverpoolu.
O Liverpoolu se tvrdí, že momentálně předvádí jeden z nejhezčích fotbalů z evropských týmů. Kloppova práce se už tak začíná naplno projevovat?
Klopp velmi dobře ví, co dělá, hodně pozvedl a stabilizoval tým, dal mu myšlenku a zatím si vede na výbornou. Podle mého názoru je to jeden z nejlepších trenérů na světě.
Prý všude chodíte na poslední chvíli a všechno ztrácíte a zapomínáte. Co vše jste už poztrácel?
(smích) Uznávám, že v tomhle ohledu jsem trochu flegmatický. Od klíčů přes mobil a peněženku, to se mě radši zeptejte, co jsem ještě neztratil. (smích)
Vím také, že jste dárcem krve. Kolikrát jste už byl na odběru?
Ano, pravidelně chodím třikrát ročně od svých osmnácti let.
O víkendu cestujete do pražských Kobylis, kde se střetnete s Admirou. Nic jednoduchého vás asi nečeká, že?
Pochopitelně to nebude jednoduchý soupeř, protože divizní týmy jsou vyrovnané. Nicméně si věříme a tvrdě se na zápas připravujeme.
Sledujete náš portál? Chtěl byste něco na závěr vzkázat fanouškům?
Ano, rád sleduji vaše stránky a fanouškům bych rád vzkázal velký dík za hlasy, a ať se přijdou podívat a zafandit na náš další ať už domácí, nebo venkovní zápas.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.