Sezóna pro nás začíná až osmým kolem, hlásí z kabiny Mutějovic Jiří Jůna

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz - Jiří Jůna! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál si naší anketu hráč kola a my se nemůžeme nezeptat na jednu z tradičních otázek. Bude tě to něco stát? Pamatuje na to v Mutějovících sazebník?
Sazebník v Mutějovicích má jednoduchou jednotnou sazbu na vše – basu piva.:-)
Ještě zpět k utkání s Městečkem, samotný výsledek vás asi moc nepotěšil, prohráli jste totiž těsně o gól. Navíc remíza vám utekla až v 93.minutě…
Utkání jsme zejména v prvním poločase odehráli výborně, avšak vedli jsme pouze o jednu branku. Ve druhém poločase byli aktivnější domácí, kteří nás zatlačili, ale spíše jen po vápno. Branky, které jsme dostaly byly hodně smolné: penalta, moje teč břichem do protipohybu brankáře či v 93. minutě tečovaný roh od Michala Kapouna.
Městečko je pasováno na jednoho z favoritů letošního ročníku, vy soupeře navíc znáte z vyšší soutěže. Co ti utkání proti nim ukázalo a uznáváš je jako favorita?
Dle mého názoru je to jeden z trojlístku favoritů soutěže: Olympie, Městečko, Kněževes. Také bude hodně záležet, jak se v Městečku na daný zápas sejdou, od toho se bude odvíjet jejich umístění v soutěži. V našem utkání jednoznačně dominoval Jirka Urban, je to fotbalista, kterému nepřekáží balón, je běhavý a umí vystřelit.
Byla to už čtvrtá prohra za sebou, to není vůbec povedený vstup do sezóny. Kde hledat příčiny? A jak vypadala nálada v kabině po zápase?
Tyto prohry se odvíjejí už od konce minulé sezóny, kdy se rozhodovalo o pokračování fotbalu v Mutějovicích. Na základě nastalé situace se dobrovolně sestoupilo do OP a kádr se dosti oproti loňsku změnil: Kučera a Lupák - Mšec, Medřický – SK Rakovník, Majba (Olešná), Staněk (konec kariéry s tím, že občas pomůže), Lukáš Roubík (konec ze zdravotních důvodů). Takže z loňské základní sestavy zmizelo 5-6 lidí. Do kádru přišli Rosa (Janov) a Procházka (Lišany), z dorostu Tatranu Rakovník Roman Satler a zapojili se více mladí. Po zranění se do hry vrací Lukáš Kapoun. Chci tím říci, že úbytek kvality byl velký a současný kádr hraje to, na co má. I když bodů mohlo být více, ale sráží nás špatná koncovka a dětinské chyby v obraně, kdy inkasuje příliš jednoduše.
V pátém kole jste už konečně zabrali a porazili Janov. Zlepšila se aspoň trochu atmosféra po první výhře?
Výhra nad Janovem byla důležitá a dle mého názoru i zasloužená. Hosté mohli po prvním poločase prohrávat o tři branky a bylo po utkání, bohužel naše produktivita je hrozivá a naopak soupeř ze tří střel dá dvě branky.
O třech bodech rozhodla sporná penalta, jak bys jí popsal ty? Janov to vnímá jako velkou křivdu.
Z pozice stopera nemůžu posoudit, byl jsem na polovině hřiště: Z této vzdálenosti se dle mého názoru jednalo o faul, tento fakt potvrdili i hráči Janova s tím, že zákrok byl mimo pokutové území. Takže faul ano, zda byl ve vápně či nikoliv nedokážu posoudit.
Radost z prvního bodového přírůstku ale asi rychle vyprchá při pohledu na rozlosování. Čeká vás vedoucí Kněževes a pak hned loňský mistr Olympie.
Ano, už před soutěží jsme s klukama v kabině říkali, že pro nás začíná sezóna až 8. kolem, kdy budeme mít za sebou většinu týmů z horní poloviny potencionální tabulky. Jakýkoliv urvaný bod z tohoto dvoj utkání bude pro nás pozitivem. Důležitější zápasy ale teprve přijdou.
Od sporné penalty a těžkého losu ke sportu jako celku. Není v něm vždycky všechno fér, ale u dětí je to snad jediný způsob, jak je odtrhnout od obrazovek a mobilů. Ty máš malou dceru, vymýšlíte pro ní už nějaké sportovní zaměření?
Pro dceru zatím ještě nic nevymýšlíme, ale s manželkou Katkou se nám asi nejvíce zamlouvá tenis, který manželka sama do 14 let hrála. Fotbal ani např. hokej se mi v ženském provedení nelíbí, ale pokud se pro ně, či pro jiný sport, dcera rozhodne, tak jí v tom bránit nebudeme.
A co malý fotbalista, nedočkají se v Mutějovicích v boducnu tvého nástupce?
Možná ano, možná ne. Druhé dítě zatím ještě není v plánu.:-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.