Věřím, že se nám bude dařit a pojedeme si „svoji hru a bomby k tyči“, říká Muž kola Robert Novák

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Roberte, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Už proběhly nějaké gratulace od spoluhráčů nebo okolí? Chtěl byste touto cestou někomu poděkovat?
Děkuji, už mi nějaká zpráva přišla. Každopádně, bych chtěl touto cestou poděkovat všem, co mi dali hlas. Hlavně mojí slečně, která to sama doma zvládá s naším půl ročním synem Jakubem, když já lítám po fotbale.
Minulý týden vyhrál váš spoluhráč Petr Vazač, který měl zároveň přání, aby bodovali v hlasování i další jeho spoluhráči. To se mu splnilo, čekáte velkou odezvu od klubové pokladny?
Petrovi jsem to přál a poslal mu všechny dva hlasy. (smích) Zatím nejsem v registrované sekci na vašich stránkách. A jak už psal Petr, tak i já budu jedině rád, když se naše řady v anketě rozrostou. A ta pokladna, to je nějaké sprosté slovo? (smích) Nic zavedeného tam asi nebude, ale nějaký panáček mě to stát asi bude.
Ještě k vašemu spoluhráči z útoku, který je věrný slávista. Chtěl byste mu touto cestou něco vzkázat? Navíc se blíží derby pražských “S“, jaké je rozložení sil v kabině?
Já bych se mu nechtěl nějak smát, že je slávista. Ono přece jen, do mrtvých se nekope. (smích)
Teď už k víkendovému mači v Lipí. Domácím se doma nedařilo, obě utkání prohráli. Vy jste přijížděli v opačném rozpoložení. Chtěli jste prodloužit sérii bez porážky a zároveň prodloužit mizérii Lipí na domácím hřišti?
Před každým zápasem poslouchám větu: „Když nepustíš, neprohrajeme.“ (smích) Zápas s Lipíčkem je pro mě takové malé derby, mám tam pár kamarádů a o to víc je pro mě zápas vyhecovanější. Jeli jsme tam jako, na každý jiný zápas. Pokaždé chceme tři body, bez ohledu na soupeře. Každá série jednou končí. Doufám, že se Lipíčko chytne v dalších kolech a my zůstaneme co nejdéle bez prohry.
Utkání bylo nakonec soubojem brankařů. V první půli jste měl více práce vy, ve druhé váš kolega na opačné straně hřiště. Je tedy konečná remíza zasloužená?
Nevím, jestli se mnou budou všichni souhlasit, ale z mé strany jsme v první půli nehráli snad ani fotbal. Lipíčko dobře napadalo a nám se nedařilo rozehrát. Nějakou šanci si vytvořili, ale nikam to nevedlo. Druhou půli, jsme začali konečně něco hrát. Začalo se nám dařit, škoda zakončení, které končili, nad nebo v rukách a nohách domácího brankáře. Padl gól na každé straně a v závěru penalta, se kterou jsem si poradil. Za bod jsme rádi, remíza byla zasloužená.
V poslední minutě byla proti vám nařízena penalta. S tradičním exekutorem domácích Mojžíšem, jste si však poradil bez větších problémů. Odhadnete pokus soupeře, který proti vám jde kopat nebo je to vyloženě risk?
Byla hodně špatně kopnutá, ale i přesto jsem tak nějak na tu stranu šel. Jak se říká, penalta se nedá chytit, jen špatně kopnout. Nevím, jestli riskuji, spíš se snažím nějak donutit soupeře, aby to kopnul tam, kam chci já. (smích)
V soutěži zůstáváte dál neporaženi. Teď vás ovšem čeká další neporažený celek, Loko CB B. Přisoudíte roli favorita hostům, nebo doma bude chtít vyhrát stůj co stůj a pojedete vaše klasické, bomby k tyči?
Bude to hodně těžký zápas. Věřím, že se nám bude dařit a pojedeme si „svoji hru a bomby k tyči“. Body musí zůstat doma.
Kdo bude podle vás letos bojovat o postup do Okresního přeboru. Máte ve Voselnu ambice zahrát si vyšší soutěž?
Tak doufám, že Voselno!!! Ale nejsme tu asi jediný tým, který by chtěl postoupit. Bude to téžké, tak uvidíme na konci sezony.
Jaké byly vaše fotbalové začátky a kterými kluby jste prošel?
Začal jsem v žácích v Úsilném, ještě jako střední záložník. Až v dorostu jsem se dostal do brány a už tam zůstal. Pak jsem cestoval na hostování na Rudolfov a do Holubova. Poté jsem se zase vrátil domů do Volselna. Máme tady výbornou partu lidí a jsem rád, že s nimi můžu hrát.
Je nějaká fotbalová vzpomínka nebo zážitek, na který nezapomenete?
Je toho hodně, už taky nejsem nejmladší. (úsměv) Zápas na sněhu, zlomené dvě nártní kosti, které jsem si při zápase udělal sám. Nebo divize ve fotbale.
Máte i jiné koníčky kromě fotbalu?
Ještě hraju futsall a sálovou kopanou. Pro mě, jako brankáře je to trochu víc atraktivnější, než velký fotbal. Beach volejbal rekreačně, ale nepohrdnu jakýmkoli sportem. I když největším koníčkem je mi teď malý Jakoubek.
Děkuji za rozhovor a ať se daří i v dalších kolech!
Děkuji a ať se daří i vašim stránkám.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.