Alespoň nezbude čas na dobíjení baterek, směje se Tomáš Řehák před sérií zápasů

S Hráčem 6. kola Tomášem Řehákem jsme si povídali o zápase s Jankovem a kotlech obou týmů, nadcházejícím anglickém týdnu Sedlčan nebo o jeho "bohémském" životě. Nakoukněte do zajímavého rozhovoru!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k titulu Hráče 6. kola Divize A! Sedlčanský tábor fanoušků patří tradičně k nejaktivnějším hlasujícím a spousta vašich spoluhráčů hlasování už ovládla, čekal jste, kdy se dostane i na vás?
Děkuji za gratulaci. Máte pravdu, že naši fanoušci v hlasování nikdy nelení, za což jim patří velké dík. Ne že bych na hráče kola nějak čekal, ale když už se do sestavy dostanete, je pravděpodobné, že to také vyhrajete. Právě díky našim fans.
S Jankovem jste se asi na tři body pořádně nadřeli, že?
Nebyl to zápas podle našich představ. Jankov byl nepříjemný soupeř, ale zápas jsme si těžký udělali sami. S výsledkem jsme spokojeni, hru musíme do příště určitě zlepšit.
Utkání doprovázela skvělá atmosféra díky kotlům obou týmů. Je Jankov tím správným oživením divize?
Připomněli mi trošku naší první sezonu v divizi, kdy s námi také jezdil početný kotel na venkovní zápasy. Atmosféra byla tentokrát fantastická z obou fanouškovských stran. Větší podporu jsem zatím u jiného divizního týmu neregistroval. Jankov se svým kotlem do této soutěže rozhodně patří!
Zatím máte na kontě osm bodů z pěti zápasů. Panuje v kabině s předváděnými výkony a bodovým ziskem spokojenost?
Panuje i nepanuje. Střídáme výborné výkony s těmi horšími. Směrem dozadu se nám zatím celkem daří, dopředu jsme málo produktivní vzhledem k počtu šancí, které si vytvoříme. Doma jsme neprohráli, venku nevyhráli. Takže je to takové všelijaké, určitě je pořád na čem pracovat.
Teď vás čeká velmi náročný anglický týden – o víkendu zajíždíte do Karlových Varů, ve středu dohráváte 5. kolo v Rokycanech a poté přivítáte Doubravku. Kolik bodů chcete v následujících třech duelech minimálně uhrát?
Jsem na to sám zvědavý, určitě to bude náročné. Ale aspoň nezbude v týdnu čas na nepopulární "dobíjení baterek" (smích). Fyzicky jsme dle mého dobře připraveni, takže bychom to měli zvládnout. Budu nám věřit, z těchto tří utkání si odneseme minimálně 7 bodů!
Na čele Divize A se momentálně vyhřívá Čížová. Je jihočeský celek schopen udržet současné postavení a bojovat o postup do ČFL?
Letos jsem je ještě hrát neviděl, ale výsledky mají výborné. Co se ovšem mě týká, nejsem zastáncem takovéhoto způsobu fungování klubu. V případě postupu netuším, kde by chtěla Čížová své domácí zápasy hrát. ČFL by rozhodně slušela jiným týmům.
Nyní už k vám konkrétně. Máte nějaký rituál nebo zvyk, bez kterého na hřiště nevkročíte?
Když si nandavám chrániče, první jde levý a pak pravý. Ještě po podání rukou soupeři jdu do tradičního výskoku a následného sprintu.
Jakými kluby jste prošel během své kariéry?
S fotbalem jsem začal v pěti letech v Novém Kníně. Poté jsme se s rodinou přestěhovali do Sedlčan, kde jsem prošel žáky. Dorostenecký věk jsem strávil v akademii Příbrami. První štací v dospělém fotbalu byli tehdy divizní Votice, po kterých přišel návrat do Sedlčan. Sezonu a půl jsem ještě zkoušel štěstí v Rakousku, a poté se vrátil opět do Sedlčan.
O příbramském klubu se často mluví nehezky ve spojitosti s korupcí a podobnými nejen fotbalovými nešvary. Co si o tom myslíte?
V Příbrami jsem prošel dorostem, a na toto období mám jen ty nejlepší vzpomínky. Do dění v dospělém týmu tohoto klubu nevidím, tudíž to nemůžu komentovat. Korupce je ovšem velký problém, který hází špatné světlo na český fotbal. A nejedná se jen o ten ligový, ale bohužel i o nižší soutěže.
Byl jste na Znojemském historickém vinobraní. Jak se vám na Moravě líbilo?
Morava je fantastická, je to úplně jiný kraj. Povaha a mentalita místních lidí, ve spojitosti se špičkovým vínem, je balzámem na duši (smích). Máme zde příbuzenstvo, takže sem jezdím moc rád.
Vaši spoluhráči mi poradili, že se vás mám zeptat, kam rád chodíte o víkendu za kulturou (smích).
Když zrovna nehrajeme, zajdu se rád podívat do divadla či na vystoupení místních heligonkářů (smích), sranda. Většinou se s přáteli snažíme vymyslet nějaký program, rádi třeba se ségrou chodíme na jazz. Když nás nic nenapadne, dáme v klidu po pivku.
V kabině Tatranu jste přímo proslulý svým "bohémským“ životem. Co na to říkáte?
To asi máte mylné informace (smích). V kabině by se našlo rozhodně více "bohémů"! Ne, tak člověk by měl užívat života, dokud může. Až jednou přijde rodina, tenhle životní styl půjde stranou. Zase aspoň bude na co vzpomínat.
Prý jste docela pravidelně schopen vydržet až do ranních nebo dokonce dopoledních hodin. Jak to děláte (smích)?
(smích) Výdrž je nedílnou součástí "bohémského" života. Dále je to o tréninku, jsou to leta praxe a odříkání. V kabině máme naštěstí podobné zájmy, takže barovou "hodinovku" taháme často společně. Navíc mladí se rychle učí, možná bude na čase předat žezlo a v tichosti se uklidit do ústraní (smích).
Děkuji za rozhovor a hodně štěstí do nadcházejících perných dnů!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.