Nejstarší, nejlepší

Na jihozápadu od České Lípy mají jasno, nejlepším hráčem minulého ročníku se v Kravařích stal Jan Palka ...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V Kravařích jste byl za loňský rok nejlepší ...
Určitě to potěší, i když to nějak nepřeceňuji, protože hlasovali kamarádi z mužstva.
Co byste jim vzkázal?
Všem srdečně děkuji a vážím si jejich hlasů.
Zjevně máte velikou fanouškovskou základnu, byla v sezoně cítit podpora z tribun?
Fanoušků máme v Kravařích určitě dost a jejich podpora nás jako mužstvo určitě povzbuzuje. Touto cestou jim chci poděkovat a vzkázat aby na nás chodili pořád.
Myslíte, že Vaše výhra může být motivací pro mladší v týmu pro příští rok?
Myslím, že výhra v této soutěži určitě může mít vliv na mladší hráče v mužstvu. Jsou tam skvělí fotbalisté, ale i kamarádi a za vítězství vděčím hlavně jim.
Jak byste se definoval jako fotbalista?
Nevím, jak bych se definoval jako hráč, je to spíš otázka pro trenéry. Já se snažím mužstvu pomoct zkušeností a herní vyzrálostí. Jsem přece jen starší a už mě jen tak nic nepřekvapí.
Přeci jen, obměnil se Váš kádr přes léto nebo stále platí, co jste řekl naposledy, tedy že začnete s těmi, kteří tu již hrají?
Jak už jsem řekl naposledy, kádr zůstává stejný. Jsou tady mladí a výborní kluci, tak není důvod něco měnit.
V čem vnímáte rozdíly oproti době kdy jste začínal a současné hře.
Rozdíly ve fotbale v porovnání s mými začátky a dnešní dobou jsou obrovské. Co se týká materiálů, fyzické kondice a taktiky a skoro všeho, co se na hřišti i mimo něj děje, to se nedá srovnávat. Doba jde rychle dopředu a platí to i u fotbalu.
Jak jste se přes volno na nový ročník připravoval Vy osobně?
Na nový ročník se připravuji úplně stejně jako každý rok. Byl jsem si odpočinout na Šumavě, i s některými kamarády z mužstva a jinak normální trénink dvakrát týdně. Jak už jsem řekl, jsem starší ročník, takže mi to dává pořádně zabrat, ale pokud to zdraví dovolí, tak se snažím chodit pravidelně. Máme výborné trenéry a ty mi občas dovolí nějaké úlevy a já jim za to děkuji.
Minule jste nám prozradil Vaše nejlepší fotbalové období, nyní se naopak zeptám na to nejhorší?
Moje nejhorší období bylo po úraze, když mi doktoři řekli, že už fotbal hrát nebudu. Na štěstí vše dobře dopadlo a můžu hrát ještě dodnes. Jinak zranění se mi celý fotbalový život vyhýbala, takže proto můžu hrát tak dlouho.
Poslední otázka - jak dlouho ještě plánujete reprezentovat Kravaře na hřišti?
Za Kravaře bych chtěl hrát co nejdéle, pokud to zdraví dovolí a trenéři a kluci mě budou potřebovat. Já vím, že jednou to skončí, ale i na to jsem připraven. Fotbal je můj život a chtěl bych u něj zůstat co nejdéle. Až jednou skončím, budu ten fotbalový mumraj prožívat znovu s mým malým synkem. Přeji všem fanouškům hodně zdraví a krásných fotbalových okamžiků.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.