Městečko hraje spíše takový futsal na velkém hřišti, zhodnotil hru favorita soutěže Jan Husák

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 3. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz - Jan Husák. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Nejprve se vraťme na úplný začátek sezóny. Jak jste se těšil na první zápas v Okresním přeboru a jaké máte pro sezónu s Kroučovou cíle?
Na první zápas v Okresním přeboru jsem se těšil stejně jako na každý jiný zápas. Cíl Kroučové je udržet soutěž a hrát takový fotbal, který bude bavit nejen nás, ale i naše diváky a fanoušky. To znamená hrát útočný fotbal.
V úvodním utkání se vám podařilo uspět na hřišti Olešné, přestože diváci v tipování Kroučové moc nevěřili. Navíc se jí vrátil nebezpečný kanonýr Vodrážka. Zkušenější hosty jste nakonec jasně přehráli. Co rozhodlo?
My musíme sbírat body hlavně na domácím hřišti. Zápas s Olešnou jsme odehráli ve vysokém nasazení a hlavně naše obrana odehrála výborný zápas. Kromě jedné šance Olešné hned na začátku utkání je k ničemu nepustili.
Ve druhém kole jste si vylámali zuby na silném Městečku. Jaká byla předzápasová taktika?
Samozřejmě favoritem byli domácí. Naše taktika byla jasná. Hrát zezadu na jednoho útočníka a vyrážet do rychlých brejků. Jestli má Městečko někde slabinu, tak je to pomalejší obrana.
Debakl v Městečku vám asi utnul nováčkovskou euforii. Poznamená to tým do dalších zápasů, nebo si z toho něco pozitivního můžete přeci jen vzít?
Možná to bude znít divně, ale i když jsme prohráli 8:1, tak já osobně jsem si zahrál dobře. Měl jsem dost míčů, vstřelil jsem jednu branku a ještě jsem nedal penaltu, takže za mě dobrý. Tým to určitě nepoznamená. Věděli jsme, že ti kluci jsou fotbalově trochu jinde.
Kdo si myslíte, že bude největší aspirant na titul a kdo naopak dostane černého Petra?
Podle mého názoru je jasným favoritem na vítězství Městečko. Mají hodně kvalitní tým a to jak dopředu tak dozadu. Spíše bych řekl, že hrají futsal na velkém hřišti (smích). Na druhém konci tabulky to vidím na Lány nebo Janov, ale uvidíme.
Jak se změnil po postupu ze třetí třídy kádr Kroučové? Dotkly se vás změny v novém přestupovém řádu, kdy už nejsou možná hostování?
Postup jsme brali s tím, že tým zůstane ve stejném složení. Posily jsou dvě a to Martin Tichý ze Mšece a Jakub Husák, který přišel z Řevničova. Doufám, že jsem na nikoho nezapomněl. Oba dva vyztužili kraje obrany a jsou na hřišti hodně znát. Co se týká přestupního řádu, tak byl problém spíše s tím, že většina hráčů zde byla z jiných týmů. Ale nakonec všechno dobře dopadlo.
Jaká je v Kroučové v kabině parta?
Parta je zde nejlepší, jakou jsem kdy poznal. Je nás tu hodně kolem třiceti let, takže doufám že budeme v tomto složení hrát ještě dlouhá léta.
Prozraďte nám vaší nejkurióznější položku na seznamu pokut. Někde to bývá třeba dvacka za zakopnutí míče do potoka ...
Tak tady jste mě celkem překvapili. Mohli bychom vybírat dvacku za zakopnutí do lesa, ale to by byla klubová kasa plná (smích). Mě se občas týká metr piv za překopnutí obrovské sítě za brankou.
Kdo je v týmu největším sponzorem a odevzdá do kasy nejvíc?
Tak to je jasný, je to kapitán Tomáš Bohatý. Teď se mu snaží konkurovat Jaroslav Škuthan starší, slíbil nové dresy, tak uvidíme…

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.