"Trénování nechám na starší," osvětluje svůj přestup do Lhoty Ondřej Král, hráč kola!

Velmi zajímavá persona se stala hráčem čtvrtého kola! Chcete se o bývalém kouči Zruče a aktuálním hráči Lhoty dozvědět více? Čtěte!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jaký byl pro vás zápas proti Nýrsku?
Na Nýrsko jsme se připravovali, byli jsme se na ně kouknout když hráli s Chotíkovem, kdy nehráli špatně, takže jsme očekávali, že to bude těžší. To se potvrdilo v úvodu, kdy jsme inkasovali rychlou branku a začátek byl těžký. Potom nám to tam chvilku nepadalo, ale do poločasu jsme skóre otočili a ve druhé půli to bylo o tom, kolik soupeř dostane.
Byl jste spokojen se svým výkonem? Nechválil Vás jen trenér Kluska, ale třeba i Váš brácha Adam.
To nevím, jestli to bylo dobrý (smích) Ale dostali jsme jeden gól, vždycky to může být lepší. Ale osobně jsem teď celkem spokojen, koleno drží a ortéza taky, takže se mi hraje lépe.
Co zatím říkáte na vývoj sezóny?
Začátek dobrý, tak doufám, že to bude podobně pokračovat. Uvidíme, kdo tam s námi na špici vyplave a s kým se budeme prát o přední příčky, ale soutěž je ještě dlouhá.
Sledujete ještě Zruč?
Samozřejmě. Zruč super, je škoda, že na Petříně nebrala body, ale zatím paráda, doufám, že se jim bude dařit dál.
Tradiční otázka pro hráče Lhoty - co si myslíte o možné roli favorita soutěže?
Lhota je v krajském přeboru druhým rokem, ale uvidíme, jakou budeme mít sílu a morálku, až přijdou nějaké horší zápasy. Zatím si myslím, že na přední příčky určitě máme, na titul nevím, to se ukáže časem.
Náš portál Vás zná jen jako trenéra. Můžete prozradit, kudy jste za svou kariéru prošel?
To si snad ani nepamatuji všechno pořádně. (smích) No začínal jsem ve Viktorce, prošel jsem různými mládežnickými reprezentacemi (kde hrál např. s Tomášem Sivokem, Václavem Svěrkošem, nebo proti Raulovi Meirelesovi, pozn. redakce) , stal jsem se vicemistrem Evropy do 16 let. Chvíli jsem teda hrál první ligu, mám asi pět zápasu, ale potom přišlo zranění kotníku. Šel jsem na hostování do Rokycan, ale potom jsem začal spíše studovat a fotbal šel na druhou kolej. No a nějak jsem skončil ve Zruči a nyní jsem ve Lhotě.
Minulý týden jsem se na to ptal i bratra, ale proč vy jste volil změnu působiště?
Ve Zruči jsem trénoval asi tři sezóny, ale spíše jsem se cítil jako hráč, než jako trenér, myslím si, že na to mám ještě čas. Vždycky je to v tomhle věku zvláštní trénovat, protože v týmu máte všechny za kamarády a je těžké jim potom vysvětlovat, proč nehrají. A proč Lhota? Změna je život, mně se sice ze Zruče nikam nechtělo, ale potom přišla nabídka, brácha Adam tam chtěl taky, tak jsem si řekl, že jednu štaci ještě zkusím, než odejdu do starý gardy, nebo mi vypoví koleno službu.
K trenéřině jste ale již přičichl, snažíte se teď něco přiučit od trenéra Klusky, ptá se Vás třeba na Vaše názory?
Moc toho spolu nekonzultujeme, trenér má svého asistenta. Občas se třeba zeptá na názor, ale já jsem rád, že teď nemusím takové ty trenérské věci řešit, protože po těch letech ve Zruči jsem měl šedina až.. až na zádech si myslím. (úsměv)
Jak jste zapadl do lhotské kabiny? Pomohlo Vám například to, že jste se hned v prvním kole zapsal do střelecké listiny?
Jo, tím vlastňákem? (smích) To nevím, ale já nemám s nikým problém, ve Lhotě je parta dobrá, žádní takoví ti suveréni tu nejsou, takže to je super. My si s bráchou sedneme asi s každým.
Vy už jste sílu kabiny pocítil teď, když Vás spoluhráči katapultovali na první místo v naší anketě. Řešili jste to například na tréninku?
Jojo, to už se řešilo. Hned, jak jsem viděl nominaci, tak mi bylo jasné, jak to asi dopadne. Bude to stát pěkné penízky, po zápisném mi tam naskočila další částka, takže opravdu moc děkuji klukům v kabině!
A jak to vidíte tento víkend proti Rokycanům?
Rokycanům se zatím nedaří, takže si hlavně nesmíme myslet, že to půjde samo, musíme hrát naší hru a bojovat od začátku. Soupeř hraje vlastně jen s dorostenci, kterým se klidně může povést zápas, je to kulatý.. Ale doufám, že minimálně do dalšího kola se jim dařit ještě nebude. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.