Chrudimský Mlynka rozhodl duel v Domažlicích. Teď se těší na pohár se Slavií

Krajní záložník zamířil do kádru trenéra Jirouska z Čáslavi a rozhodující trefou si řekl o větší prostor na hřišti. Tomáš Mlynka byl zvolen hráčem kola, co prozradil v rozhovoru?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledních letech jste působil v Čáslavi, teď jste se vrátil do Chrudimi. Co rozhodlo o vašem návratu?
Řekl bych, že to, že jsme s Čáslaví sestoupili do divize a já jsem chtěl hrát alespoň ČFL. Co se týče dojíždění, tak do Chrudimi to mám ze všech celků nejblíže a navíc jsem tu už působil, takže jsem nešel do neznámého prostředí.
Kde jste fotbalově vyrůstal?
S fotbalem jsem začal v Čáslavi někdy v sedmi letech. V patnácti jsem kvůli studiu přestoupil do Chrudimi, kde jsem strávil tři roky v mládeži a po skončení dorosteneckého věku jsem se vrátil zpět do Čáslavi.
V posledním kole jste jedinou brankou rozhodl o výhře vašeho týmu. Poznamenal jste k tomu, že jste konečně vstřelil důležitý gól. Znamená to, že takových dáváte málo?
V minulých sezonách jsem nějaké branky dal, ale málokterá z nich rozhodla zápas.
Za Chrudim chodíte hrát i krajský přebor za béčko. Je to tam pro vás oddechové tempo?
Oddechové tempo to určitě není. Krajský přebor je kvalitní soutěž a v kterékoliv soutěži tomu musí hráč dát sto procent.
Myslíte, že vítězný gól vás posunul blíže základní sestavě prvního týmu?
Určitě je to plus. Ukázal jsem, že gól dát umím, ale je potřeba, aby se mi dařilo i herně a byl jsem platný celému týmu.
Asi už jste z kabiny Chrudimi leccos vypozoroval. Kdo patří mezi základní stavební kameny týmu?
Fotbal je kolektivní sport, takže základní stavební kámen je úplně každý.
Jaké jsou cíle klubu pro tuto sezónu? S Čáslaví jste loni spadl, teď vás spíš čeká boj na opačné polovině tabulky…
Chrudim hraje každým rokem špičku ČFL a chtěli bychom jí hrát i letos. Máme široký kádr a konkurence je velká, ale to je dobře, protože se každý musí poprat o triko.
Je pro vás motivací do práce třeba i odchod kanonýra Rybičky, který zamířil z Chrudimi do vyšší soutěže?
Samozřejmě. Je vidět, že ČFL je sledovaná soutěž a každý hráč se může ukázat.
Koho považujete za favorita letošního ročníku ČFL?
ČFL je vyrovnaná soutěž. Myslím si, že vepředu budou týmy jako Zápy, Jirny nebo Olympia Hradec Králové. Věřím, že i Chrudim bude hrát špičku.
V dalším kole sehrajete zápas s Dobrovicí. Zaregistrovaní uživatelé fotbalunas.cz mají možnost i tento zápas tipovat – co byste jim poradil zvolit za tip?
Dobrovice posílila a má silný tým, ale já jdu vždy do zápasu s tím, že chci vyhrát a tak nemůžu poradit nic jiného než vítězství Chrudimi.
Los MOL CUPu poslal Chrudim proti Slavii. Jaká byla v kabině odezva?
Měli jsme ze Slavie radost. Vyzkoušíme si, jaké to je hrát proti jednomu z nejlepších českých klubů. Věřím, že přijde hodně lidí a udělají krásnou atmosféru. Já osobně se těším strašně moc, protože už od mala jsem velkým fanouškem Slavie Praha.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.