Dát tolik branek je krásné, ale ještě krásnější je si společně s týmem po zápase v šatně zakřičet a oslavit tři body

Tomáš Frejlach podruhé ve velmi krátké době ovládl hlasování o Hráče kola a my vám tak můžeme přinést pokračování rozhovoru s ním!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dát čtyři góly v jednom zápase, to se zas tak často nestává. Povedlo se vám to už někdy nebo jste tuto hranici dokonce dokázal i překonat?
Je to krásný pocit. Tuto hranici jsem překonal maximálně tak v dorostu jinak si nepamatuju, že bych tolik gólů vstřelil v jednom utkání. V mužích jsem nějaký ten hattrick dal za B mužstvo. Za Áčko, jsem dal hattrick jen v přípravě, pokud mě paměť neklame.
Nemůže chybět klasická otázka. Popište našim čtenářům, jak jste skóroval…
Při prvním gólu jsem přebral míč na vápně od Hajise (Patrik Hájek), oběhl dva beky až k brankové čáře, gólman hlídal přihrávku a nechal moc místa na první tyči a už neměl šanci tam sáhnout. Při druhém gólu mi krásně sklepl míč mezi stopery Jindruška a šel jsem sám. Třetí gól padl po centru za obranu od Rumíčka (Petr Daněk), na dlouhou nohu jsem sklepl míč do protipohybu gólmana na zadní tyč. A při čtvrtém gólu jsem čekal, zda nepropadne dlouhý míč za obranu. V souboji byl úspěšnější Rumák (Petr Daněk) a šel jsem sám na gólmana. Za zmínku ale stojí náš první gól, kdy Rumák (Petr Daněk) dělovkou zpoza vápna mířil přesně o břevno do sítě.
Čím si vysvětlujete fakt, že v minulém kole jste bodovat nedokázali a tentokrát jste vysokým rozdílem deklasovali jeden z nejsilnějších týmů loňského a nejspíše i letošního ročníku?
Bohužel nemůžu hodnotit, minulý zápas jsem neodehrál. Ale proti Velešínu po první brance bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Byli jsme dříve v soubojích a byli jsme důraznější. Zápas trochu kazily fauly od hostujících hráčů, které byly za hranicí fair play. To už nemělo s důrazem nic společného tam už, šlo vážně o zdraví.
Nemůže to být částečně i tím, že se vám hraje lépe na domácím hřišti?
Domácí zápasy nám doufám budou dále vycházet. Přece jen minulý rok se na domácím hřišti nevyhrávalo, ale letos se nám daří a doufám, že tam budeme držet neporazitelnost co nejdéle.
Minule jste se přiznal, že vás trápí fyzická kondice. Podařilo se vám na ní během uplynulých čtrnácti dnů nějak zapracovat?
Samozřejmě se snažím na fyzičce pracovat, také jsem v zápase odehrál i za tropického počasí větší porci minut, ale na celý zápas pořád nemám a to je špatně. Určitě nás čekají vyrovnané zápasy, kdy bude potřeba vydržet až do konce.
Přeci jen minulý týden se hrálo za opravdu tropického počasí, což je z hlediska fyzičky ještě náročnější. Ale vy jste se s tím popasoval asi velmi dobře?
Celkově mi utkání sedlo, všechny šance, do kterých jsem se dostal, skončily gólem. Několikrát mi chybělo pár centimetrů nebo krok abych mohl opět zakončovat, ale to už bych chtěl moc. Čtyři góly stačí i to už pokladníci dostatečně ocení a já bohužel zaplatím. Na druhou stranu, můžu si přát jen víc takových zápasů.
Celou svou hráčskou kariéru působíte v dresu Lokomotivy. Pokud budete i nadále takovýmto stylem ničit své soupeře, nejspíš se začnou objevovat i nabídky z jiných týmů. Zvažoval byste například odchod do vyšší soutěže?
Tohle téma u mojí osoby nemá smysl řešit. Nikam bych určitě jít nechtěl a hlavně moje tréninková morálka, nebo teda spíš účast není excelentní, i když je to z pracovních důvodů.
Teď už máte na svém kontě šest zásahů, nestanovil jste si nějaký cíl v počtu gólů za podzim nebo za celou sezónu?
Takové cíle si nedávám, chci hlavně pomoci týmu. Dát tolik branek je krásné, ale ještě krásnější je si společně s týmem po zápase v šatně zakřičet a oslavit tři body, a je jedno, kdo o výhře rozhodne!
Tento víkend vás čeká opravdu tvrdý oříšek. Zajíždíte na hřiště Nemanic, které jsou sice nováčkem soutěže, ale doposud zůstávají neporaženy. Co od tohoto zápasu očekáváte?
Bude to velmi náročný zápas, ale rozhodně do něj nejdeme předem poražení a nedáme svou kůži lacino. Zase musíme předvést týmový výkon a odmakat to jeden za druhého jako teď doma. A přivést body z Nemanic by bylo krásné i pro našeho kapitána Jindru Lukáše, který odtud pochází. Takže musíme bojovat i za jeho úspěch proti jeho kamarádům.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších gólů a vítězných zápasů!
Děkuji, snad se bude dařit i nadále.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.