Pokaždé chci s týmem vyhrát a dát co nejvíc gólů, říká několikanásobný hráč kola Tomáš Nebeský!

Hráč roku, hráč podzimu a několikanásobný hráč kola, to je jen letmý vhled do statistik Tomáše Nebeského, který je jednou z opor týmu Nové Včelnice, nováčka letošního ročníku 1. A třídy sk. B. Mimo to, že je Tomáš aktivním hráčem, se také věnuje trenérskému řemeslu, a jak sám prozradil, hrozně rád by poznal svou tajnou fanynkovskou základu, která mu vždy vyhlasuje titul Hráč kola!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Prosím tě, nepřipadáš si už tak trochu jako Karel Gott naší ankety. Kolik už máš na svém kontě titulů Hráč kola? Vážíš si některého z nich víc, nebo je bereš všechny stejně?
Bohužel s panem Gottem máme zatím společný jen hlas (smích). Hráče kola jsem vyhrál tuším třikrát, a k tomu ještě hráče podzimu a hráče roku, toho si vážím asi nejvíc.
Čemu připisuješ skutečnost, že své konkurenty v hlasování vždy s přehledem porazíš? Zřejmě široká fanouškovská základna…
Ano, máme spoustu fanoušků, věrných fanoušků, kteří s námi jezdí v hojném počtu i na venkovní utkání a velká většina z těch aktivně hlasujících nemá v práci co dělat, tudíž jen sedí u počítače a hlasují (smích).
Nezaznamenal jsi po tolika úspěších například zvýšený zájem fanynek?
Po tomhle zvolení je to dost možné, jinak si vítězství hráče kola nedokážu vysvětlit, protože hlasující fanoušci se dohodli na zvolení spoluhráče Didyho, ale i přes to jsem vyhrál já. Tímto všechny mé tajné hlasující fanynky zdravím (smích).
Po spanilé jízdě loňskou sezónou v 1. B třídě máte se Včelnicí za sebou již dva zápasy v 1. A třídě. Dají se za tuto krátkou dobu nějak obě soutěže porovnat?
Myslím, že jsme to poznali hned první zápas, kdy soupeř trestal všechny naše chyby, byl důraznější a dlouhou chvíli i rychlejší u všech míčů. Myslím si ale, že se s tím dovedeme poprat a přizpůsobit se.
Ty sám jsi byl výrazným tahounem svého týmu, když se ti podařilo nastřílet parádní porci branek. V novém ročníku to vypadá, že se tě střelecká forma stále drží, myslíš, že by se ti mohlo podařit překonat gólovou laťku, kterou sis stanovil loni?
Pokud by to takhle šlo dál, samozřejmě bych byl rád a možné je všechno, ale popravdě jsem nad tímhle vůbec nepřemýšlel a nedokážu dopředu říct.
Byl to tvůj nejvyšší počet gólů za jednu sezónu v mužské kategorii nebo se ti podařilo nastřílet někdy ještě víc branek?
Za mužskou kategorii určitě ano, dříve jsem hrál vyšší soutěže, kde jsem nedostal tolik prostoru a nedokázal se tolik prosadit a ve Včelnici už se asi třetím rokem pomalu gólově probouzím a každým rokem se mi daří o trošku víc. Ale tohle byl v mužské kategorii zatím můj strop.
Dáváš si před sezónou nějaké osobní cíle, nebo do toho jdeš vždy s čistou hlavou?
Pokaždé chci s týmem vyhrávat a dát co nejvíc gólů, takže jsem skromný a žádné extra cíle nemám (smích).
Z důvěrných zdrojů se k nám doneslo, že z důvodu svého časového vytížení nejsi tak úplně tréninkový typ, jak si potom vysvětluješ fakt, že ti to tam pořád padá?
Zdroj máš asi opravdu důvěryhodný (smích). Bohužel jsem zatím během letní přípravy a začátku sezóny absolvoval více zápasů než tréninků, ale to se snad změní. Asi nemám ani čas o tom fotbale tolik přemýšlet, takže když se ocitnu v nějaké té šanci, nad ničím nepřemýšlím a zakončuji a zatím mi to prostě vychází, tak doufám, že se mě to štěstíčko ještě nějaký ten zápas bude držet.
Můžeš našim čtenářům prozradit, s jakým cílem jste jako tým vstoupili do nového ročníku 1. A třídy? Přeci jen, už mnoha týmům se podařilo po postupu navázat na vítěznou vlnu a zopakovat stejný úspěch i v dalším roce. Věříš, že by to mohl být i příklad Nové Včelnice nebo jste v tomto směru skromnější?
Určitě se s týmem chceme držet v horních příčkách tabulky a ani nezatracujeme myšlenku, že bychom jednou mohli i postoupit, protože mladý tým plný nadaných fotbalistů máme a kluci by si určitě ještě chtěli zahrát výš a věřím, že právě se Včelnicí by se to jednou mohlo podařit.
Klopýtnutí v prvním kole jste napravili v minulém zápase na hřišti Hrdějovic. Nyní vás čeká první utkání v letošní sezóně na domácím hřišti, takže o motivaci je určitě postaráno. Co od tohoto zápasu očekáváš?
Skoro všechny týmy jsou teď pro nás nové, takže nevím, co od koho očekávat, každopádně se poprvé doma chceme představit v tom nejlepším světle a fanouškům ukázat, že umíme hrát fotbal a vybojovat v nejlepším případě všechny body.
Mimo svou aktivní hráčskou kariéru se také věnuješ trénování a rozvoji malých fotbalistů. Co tě na této profesi nejvíc baví?
Nejvíce mě baví mladí fotbalisti, kteří poslouchají a snaží se dělat to, co po nich chceme a chtějí se tak sami rozvíjet. A hlavně mě baví sledovat pokroky, které jsou v hodně případech dost viditelné.
Co je podle tebe nejdůležitější rada, kterou se snažíš začínajícím fotbalistům předat?
To, že ten fotbal nedělají pro nás, pro trenéry nebo pro rodiče, ale dělají to pro sebe, a tak na sobě musí pracovat a poslouchat trenéry.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchu!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.