Mužský fotbal se od toho dorosteneckého liší v rychlosti a tvrdosti, není tolik času na hraní s míčem, říká jaroměřský Martin Knap

Hráčem uplynulého kola se stal jaroměřský Martin Knap.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním kole jste v remízovém zápase 1:1 porazili Provodov po penaltách, byl to těžký zápas?
Dobrý den, předem zdravím čtenáře portálu fotbalunas.cz. Zápas to byl těžký od samého začátku. Věděli jsme, že v Provodově je menší hřiště, a tak bylo jasné, že to bude boj o každý metr. V prvním poločase jsme soupeře jasně přehrávali a myslím, že nikdo by se nedivil, kdyby byl zápas rozhodnutý už v poločase. Všechno bylo ale jinak a do šaten se šlo za stavu 1:0 pro nás. Druhý poločas byl úplně odlišný od toho prvního. Provodov se po pauze probudil a začal hrát. Dosti jsme jim to usnadnili. Nedokázali jsme si dát více přihrávek po sobě. I přesto jsme si dokázali vybojovat penaltu, kterou jsme však neproměnili. Myslím, že právě tohle byl zlomový okamžik zápasu. Soupeř poté vstřelil náhodný gól a my už jsme na to nedokázali zareagovat. Zaslouženě jsme si však odvezli bod navíc.
Po jasné výhře 7:1 tak přišel „jen“ dvoubodový zisk, jaký byl rozdíl mezi oběma zápasy, respektive soupeři – Dobruškou a Provodovem?
Myslím si, že největší rozdíl v těchto zápasech byl v proměňování šancí. V zápase s Dobruškou jsme dali většinu našich šancí, kdežto v zápase s Provodovem nám to tam spadlo jen jednou. Největší rozdíl mezi oběma soupeři byl v druhých poločasech, kdy Dobruška fyzicky odpadla, a Provodov začal hrát.
Devět let jste působil v mládežnických výběrech Hradce Králové. Jak byste toto období zhodnotil?
Toto období bylo zřejmě nejdůležitější v mé dosavadní kariéře. Právě zde mi bylo umožněno se fotbalově rozvíjet a zlepšovat se.
Do Jaroměře jste se před loňskou sezonou přicházel s cílem zahrát si seniorské zápasy v Divizi. Čím vás tato sezona obohatila. Jak se vám hrálo proti zkušenějším hráčům?
Ano, chtěl jsem vyzkoušet mužskou soutěž a získat nové zkušenosti. Pamatuji si, jak jsem hrál svůj první zápas. Nedá se to vůbec srovnávat s dorosteneckým fotbalem. Mužský fotbal se od toho dorosteneckého liší hlavně v rychlosti a tvrdosti. Není tu tolik čas na hraní s míčem. Musíte dávat balon rychleji od nohy, protože jinak dostanete nakopáno. Zvyknul jsem si na to však v celku rychle.
V osmnácti letech máte za sebou několikaleté působení v hradeckém týmu, byl jste členem širšího výběru reprezentace U18. Jaké jsou vaše další fotbalové cíle?
V blízké době mě čeká plánovaná operace kotníku, což je pro mě nyní prioritou.
O víkendu hrajete doma s Kostelcem nad Orlicí, co od zápasu očekáváte a jaký tipujete výsledek?
Očekávám velmi těžký zápas. Doma musíme sbírat body, a tak je naší povinností v tomto zápase vyhrát.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.