Jan Procházka: Proti Chodovu jsme museli z minima vytěžit maximum, ale vyšlo to

Druhý hrací víkend je za námi a všichni už dokonce i znají druhého letošního hráče kola. Stal se jím suverénně, ale především zaslouženě, brankář. A co se brankářů týče, ten nejlepší gólmanský výběr vlastní rozhodně Lomničtí. Když totiž vyhraje brankář, nejčastěji je to právě brankář tohoto celku a tentokrát tomu nebylo jinak. Zvítězil Jan Procházka (TJ Lomnice), který o víkendu v důležitém a těžkém utkání doslova odřízl ze hry chodovský Spartak a teď už se připravuje na zápas s A-týmem. "To bude teprve pořádný test formy.", dodává hvězda kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, jak byste ohodnotil zápas s Chodovem a zisk důležitých tří bodů?
Já si myslím, že Chodov nepřijel zrovna v nejhorší sestavě, ale zaspal začátek utkání a dlouho se rozkoukával. My jsme ale využili jen jedné šance a pak jsme hodně polevili, takže dokázal Chodov srovnat. Ve druhé půli si myslím, že Chodov hrál fotbal a my jsme dávali góly. Ne, že by nás nějak výrazně přehrávali, ale měli určitě více gólových šancí a my jsme z minima vytěžili maximum. Takže jsme nakonec porazili snad nejlepší tým soutěže, nebo minimálně jeden z nejlepších, takže musíme být spokojení.
Chytal jste skvěle, co říkáte na svůj výkon?
Já jsem hodně spokojený, jen je škoda, že jsem nebyl odměněn čistým kontem, ale to už bych chtěl proti tak dobrému týmu asi moc. Já mám v Chodově hodně kamarádů a už před zápasem jsme se hodně hecovali, což mi určitě pomohlo.
Jak se po prvním utkání cítíte, jste na sezónu dobře připraven?
My trénujeme už hodně dlouho, já trénuji s A-týmem už od půlky července, takže natrénováno určitě mám. Stěžejní pro mě budou ale zápasy A-týmu, to bude ta správná zkouška, takže jsem zvědavý na víkend.
Prodělal před sezónou nějakou přípravu i B-tým?
Samozřejmě, jen trochu kratší. A-tým začínal již hodně brzy kvůli pohárovému utkání s Domažlicemi a ještě před tím měl hrát s Mostem. B-tým trénuje asi od začátku srpna a myslím, že je na soutěž také dobře připravený. Za dva zápasy má šest bodů, takže by to nemusela být špatná sezóna.
Jste tedy s týmem rezervy spokojen, jaké jsou jeho možnosti?
B-tým už hraje delší dobu hodně nahoře, v minulém roce byl dokonce druhý, takže si myslím, že letošní ročník nebude výjimkou. Já si myslím, že se nemusí obávat toho, že by nehráli o nejvyšší příčky.
V příštím kole rezervu čeká pauza, pojedete se podívat na utkání některého konkurenta?
Asi ne, já pojedu s A-týmem v sobotu na Březovou a neděli si ponechám volnou.
Přesto, který ze čtyř zápasů byste divákům nejvíce doporučil?
Asi zápas Jindřichovic a Krásna. Krásnu první zápas nevyšel, ale to se mže stát každému, nic to neznamená. A z Jindřichovic se body nikdy snadno nevozí, takže to bude jistě zajímavý zápas.
Co zatím říkáte na Dolní Rychnov, kterému se skvěle daří, myslíte, že půjde po víkendu v tabulce před Vás?
Určitě mě to překvapilo. Dolní Rychnov byl v minulém ročníku nejhorší a nikdo nečekal, že do nové sezóny naskočí takto. Ale na druhou stranu, to také stále nemusí nic znamenat, teď pro ně bude důležité aby si tuhle vlnu alespoň částečně udrželi. A ano, je možné, že nás teď přeskočí, ale já věřím, že až se potkáme na hřišti proti sobě, tak se vrátíme zpět na první příčku my.
A co říkáte na odstoupení Slavkova na poslední chvíli? Co to pro ostatní týmy znamená?
Je to velká škoda, pro někoho možná zbytečný volný víkend, pro někoho příjemný odpočinek. Jediné, co by to ale mělo znamenat pro ostatní je menší konkurence v soutěži a méně týmů například pro přátelské utkání. Už tak se soupeři shání špatně. Rozhodně mi to přijde trochu hloupé, přihlásit se a vzápětí se odhlásit den před tím, než soutěž začne.
Honzo, jak jste si užíval léta, už jste se těšil na trávníky?
Tak jak jsem říkal, volno jsem nikterak dlouhé neměl, ale přesto je příjemné se vrátit na hřiště k nějakému důležitějšímu utkání. Asi každý raději hraje, než trénuje.
Tušil jste po podařeném utkání s Chodovem, že se podíváte do sestavy kola? A sledoval jste hlasování?
Já jsem v sestavě kola za B-tým ještě nebyl, tak jsem nevěděl, jestli se tam dostanu tentokrát. O to více mě to ale potěšilo, je příjemné, když Vás někdo ocení. Sestavu jsem sledoval, kontroloval jsem průběžné výsledky a jak svou pozici, tak pozici svého spoluhráče Radka Knafa.
Honzo, poslední otázka, máte pro naše čtenáře nějaký vzkaz?
Asi ani ne, jen bych chtěl pochválit ten samotný portál, je moc hezké, že tomu někdo věnuje tolik času a odvádí dobrou práci. A čtenářům mohu vzkázat snad jen to, aby si toho vážili.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.