ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Roční.kolo Liberecký | Česká Lípa | Okresní přebor , 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v Roční. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem je Lukáš Rudinský, hájící barvy Svoru! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal jste se hráčem posledního ročníku, jak se k tomu stavíte?
Velmi mile mne to překvapilo a potěšilo. Je to pro mne velká motivace a výzva k ještě lepším výkonům. Ale vzhledem k mému věku, už to nebude tak razantní.
Fanoušci Vám poslali velký počet hlasů, chtěl byste jim něco vzkázat? A proč si myslíte, že Vám věnovali prvenství?
Samozřejmě jim chci strašně moc poděkovat. Především za to, že si našli čas a posílali hlasy. Dokonce se mi donesla zpráva, že jeden z fanoušků si řídil i v noci budík a posílal poctivě každou hodinu :-) A proč vybrali zrovna mě, to netuším... Asi jsem v kolektivu oblíbený :-D
Zjevně máte velikou fanouškovskou základnu, byla v sezoně cítit podpora z tribun?
Na celém okrese je známo, že Svor má nejlepší fanouškovskou základnu, takže podpora je cítit na každém zápase. Jak doma, tak venku. Za což jim paří velký dík. Největší dík ale patří celé mojí rodině a především manželce a dětem za jejich toleranci a trpělivost. Bez toho by fotbal ani hrát nešel.
Myslíte, že Vaše výhra může být motivací pro ty mladší v týmu pro nadcházející zápasy?
To si netroufám tvrdit. Dnešní mladí hráči mají odlišné priority, než jsem měl v jejich věku já. Co pro mě bylo motivací, mladým hráčům dnes nic neříká.
Fotbalový profil Lukáše Rudinského?
Hraji na postu stopera více, než polovinu kariéry. Mojí předností je zahrávání všech standardních situací. S přibývajícími lety je mojí slabinou fyzická kondice. Ale v této soutěži to zatím stačí. A občasné diskutování s rozhodčími.
Jaké byly Vaše fotbalové začátky?
Mým mateřským klubem je FK Cvikov, kde jsem začínal ve věku 5 let pod vedením p. Ladislava Pěničky, přes žáky až do dorostu. Během dorostu začala moje kariéra stoupat. Před vojnou jsem si vyzkoušel pár tréninků a přátelských utkání za dorost AC Sparta Praha. Během vojny jsem hostoval v Dukle Dejvice, která hrála pražský přebor. Po návratu z vojny, jsem působil půl roku v té době třetiligovém Varnsdorfu. Z Varnsdorfu jsem přestoupil do Nového Boru, kde se hrál krajský přebor. Následovali Heřmanice, Stráž pod Ralskem, Cvikov a Svor.
Jak jste přes léto obměnili kádr?
Nějaké změny se uskutečnily. Po pauze v jarní části sezóny, kdy jsem nastartoval trenérskou kariéru a kryly se hrací dny trénovaného týmu se zápasy Svoru, jsem se vrátil do sestavy já. Z hostování ve Cvikově se vrátili T. Heřmánka, L. Chrdleho a A. Urbana. Chtěli bychom hrát v horní polovině tabulky.
Prozraďte nám Vaší přípravu na zápasy?
Tato otázka mě pobavila. Ti co mě znají, vědí že přípravě už moc nedám. :-D
Za Svor kopete již nějaký ten pátek. Chystáte změnu nebo zde máte v plánu zůstat?
Letošní ročník je pro mne definitivně poslední. Již půl roku se věnuji práci trenéra. Udělal jsem si licenci B a trénuji FK Cvikov "A" v krajské I.A třídě a tímto směrem chci, aby se ubírala moje fotbalová cesta dál.
Portál Fotbalunas.cz je v provozu již druhý ročník. Jaký na něj máte názor Vy osobně? Sledujete ho pravidelně?
Musím se přiznat, že jsem se o portálu dozvěděl zhruba před půlrokem. Moc se mi líbí a sleduji ho pravidelně. Do Expert tipu se zapojila i moje manželka se synem :-). Rozhodně by si portál zasloužil větší publicitu. Myslím, že se o něm zase až tak moc neví a je to určitě škoda.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.