Petr Houdek: "U Áčka raději zůstanu jen jako vedoucí, kopnu si za gardu"

Hráčem posledního kola se stal nučický Petr Houdek, muž který tři roky již na hřišti v dresu nebyl. Přesto jeho pomoc a výkon vytrhl trn z paty zdecimovanému nučickému týmu. Trenér jej označil za hráče utkání a vy jste svými hlasy rozhodli o pozici nejvyšší. Teď si můžete přečíst pěkný rozhovor s Petrem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře , nejprve gratuluji k titulu Hráč kola. Nastoupil jste po několika letech do zápasu. Jak se to stalo? Proč už nehrajete,...
V den utkání jsem přijel na sraz tradičně jako vedoucí mužstva. Po několika minutách mi trenér Pavel Krutský oznámil, ať si jedu pro kopačky :( , že je nás málo. Bylo to i z toho důvodu, že současně hrál i "B" tým. Nehraju z důvodu zranění, už asi 3 roky. Snažím se dát dohromady.
Jaké jste měl při a po utkání pocity? Máte chuť dále pokračovat v příští sezóně?
Pocity byly smíšené. Jednak negativní, že jsem musel vůbec nastoupit. Teď pozitivní, že jsem to zvládl a klukům aspoň trochu pomohl, i když jsem nastoupil jako útočník. Celý život hraju obranu. Dál budu pokračovat jako vedoucí mužstva. Jako hráč, tak za Gardu, pokud mě vezmou mezi sebe :)
Nučice předváděly dobrý fotbal, přesto v posledním zápase padly se sestupující Ratboří. Co bylo příčinou?
Nučice celou sezónu předváděly velmi dobré výkony, až na pár výjimek. Ty si nechám pro sebe, spolu s trenérem. Hrát v plné sestavě, tak Ratboř určitě porazíme, ale příčina byla, že spousta hráčů byla zraněných, proto jsem musel hrát já i trenér. Na některých hráčích bylo vidět, že je to poslední zápas, a tak k tomu i přistoupili.
Pracujete jako vedoucí mužstva. Jaká je to parta?
Vedoucí mužstva má na starost potvrzení zápasu po rozhodčím, ale kvůli tomu to nedělám. Jsem rád s klukama, parta je to dobrá a je s nima sranda. Hlavně po zápase v restauraci :) Tahounem by mělo být celé mužstvo, nechci nikoho vyzdvihovat. Samozřejmě největší vtipálek v týmu jsem já :) Ještě mě doplňuje Lukáš Kadeřábek, ale moc mu to nejde :)
Kde jste hrál dříve? Jak jste začínal a co jste prošel?
Začínal jsem v Nučicích v žácích. Poté jsem přešel do dorostu Plaňany a Kouřim, kde jsem hrál v obraně a tento post mě doprovázel celou "kariérou". Po dorostu jsem se vrátil do Nučic, kde jsem pokračoval v "A" týmu.
Jak hodnotíte uplynulý ročník OP z pohledu postavení týmů v tabulce?
Uplynulý ročník hodnotím kladně, až na ten závěr. V týmu máme spoustu dobrých hráčů a myslím, pokud by všichni poctivě trénovali, tak Nučice "A" má na víc než na střed tabulky. Klidně okolo 2. místa. Překvapily mě Jevany, to, že budou na 2. místě jsem nečekal.
Co si v soutěži odehrál nučický tým? Jaké je vaše hodnocení?
Hodnocení je smíšené. Po zimní přípravě, která byla velmi kvalitní a kluci předváděli velmi dobrý fotbal jsem čekal v mistrákách lepší výsledky. Nakonec jsme uhráli střed tabulky, za který musíme být vděční i z toho důvodu, v jakém počtu jsme sezónu dohrávali.
Trochu z jiného fotbalu - udělal trenér nebo hráči ČR něco špatně, že jsme uhráli jen jeden bod?
Fotbal na této úrovni se hraje jinak, než jsme ho prezentovali my. Týmy jako Severní Irsko, Albánie, Maďarsko, které technicky nestačí do toho dají víc srdce a bojovnosti. To nám asi chybělo k postupu. My jsme odehráli na ME to, na co máme. Do budoucna to chce obměnit kádr, jako Belgie a začít znovu. Velice se mi líbila Albánie, a to nejen bojovností, ale měli asi nejhezčí fanynky :)
Koho tipujete na mistra Evropy? Proč?
Na mistra je víc adeptů, jen bych si přál, ať to není stereotyp - Německo, Španělsko, Itálie... Přál bych si nějaké velké překvapení, jako na ME 92', to vyhrálo Dánsko. Můj favorit je Chorvatsko, Anglie. Chorvati mají podle mého názoru nejlepší záložníky na ME - Luka Modrić, Ivan Rakitić, a Anglie, ta vždy hrála srdcem a má super fanoušky, tak uvidíme...
Co děláte, když nic neděláte?
Pracuju jako OSVČ, obkladačské práce, a to patří mezi mé koníčky. Samozřejmě i s fotbalem. Co se týče filmů, mám rád filmy podle skutečné události, ať se jedná o jakýkoliv žánr. A rodina? Mám skoro 5letou dceru Sofinku, která je pro mě největší vítězství.
Podělte se s námi o váš největší fotbalový zážitek.
Fotbalových zážitků mám docela dost, ale moje vůbec nejlepší léta byla v dorostu SK Plaňany, kde jsme hráli I. A třídu i mezinárodní turnaje v Ratzeburgu (SRN), kde jsme narazili i na 2. bundesligový dorost Union Berlin nebo polského mistra Baltyk Gdynia. Jako divák beru za nejlepší zážitek kvalifikační zápas Nizozemí - ČR 1:1, kde jsme jako diváci vytvořili super kulisu a hlavně po zápase :)
Petře, díky za rozhovor a přeji vám, aby vás přijali do gardy :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.