Vidina druhého místa v tabulce na konci jarní části soutěže byla silnou motivací, říká Muž kola Čestmír Alexa

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čestmíre, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Už proběhly nějaké gratulace od spoluhráčů nebo okolí? Chtěl byste touto cestou někomu poděkovat?
Děkuji. Prvním gratulantem byla samozřejmě manželka. Na Vaši otázku odpovím neotřepaným…Děkuji spoluhráčům, že mi umožnili stát se součástí sestavy kola a dále všem kamarádům a známým, kteří posílali své hlasy a tím přispěli k mému vítězství.
Jste vůbec prvním hráčem Mokrého, který tuto anketu vyhrál. Je v sazebníku vyčleněna pokuta za toto ocenění nebo se výhra řešila jinak?
Vzhledem k tomu, že k této situaci v týmu ještě nedošlo, nepočítá náš sazebník s touto eventualitou. Navíc je konec sezony, takže zatím nebyla příležitost se jí zabývat. Ale myslím, že to neprojde jen tak.
Na jaře váš tým předváděl výborné výkony a tabulkou stoupal vzhůru. V posledním kole jste v přímém souboji bojovali na hřišti Chrášťan o umístění na stupni vítězů. Jeli jste si pro tři body?
Bylo to naše přání. Věděli jsme, že v Chrášťanech to bude tvrdý boj, ale vidina druhého místa v tabulce na konci jarní části soutěže byla silnou motivací. Navíc jsme do zápasu nastoupili v kompletní sestavě, což zvyšovalo naše šance na vítězství. Prostě jsme to museli dát.
Zápas jste dovedli do vítězného konce. Výsledek byl těsný, když se vašemu týmu nedařilo v koncovce. Jak jste viděl zápas vy? Putovaly body správným směrem?
Myslím, že výhra byla zasloužená. Kdybychom proměnili všechny šance již v prvním poločase, mohli jsme zbytek zápasu odehrát v relativním klidu.
Patříte k nejzkušenějším hráčům v týmu. Tým máte vyvážený ostřílenými matadory a mladými fotbalisty. Jak probíhá komunikace s mladými? Mají svou hlavu nebo si vaše rady berou k srdci?
Myslím, že se navzájem doplňujeme. Mladí mají více fyzických sil a lépe jim to běhá. My „zkušenější“ hrajeme více hlavou.(smích) Komunikace v týmu probíhá bez problémů, mladí si nechají poradit.
V brance navíc nastupuje váš bratr Norbert. Vy hrajete před ním na pozici stopera. Musíte na sebe na hřišti mluvit nebo probíhá komunikace sourozeneckou intuicí, že o sobě víte automaticky?
Podle mého Norbert patří k nejlepším gólmanům v soutěži. Má za sebou mnoho zkušeností, které dokáže dobře zúročit. Víme, co od sebe můžeme navzájem očekávat. Způsob komunikace mezi námi závisí na dané situaci.
V sezoně váš tým obsadil druhé místo. Panuje s umístěním spokojenost? Dávali jste si takový cíl na startu jarní části?
Naším cílem bylo hrát fotbal „koukatelný“ pro diváky a zároveň uhrát co nejvíce bodů. Druhé místo je pro nás příjemným překvapením, a pokud by bylo postupové, rozhodně bychom se nebránili.
Překvapil vás osobně nějaký tým v soutěži svými výkony?
Vlastně ne. Týn B byl favoritem od začátku soutěže a také to potvrdil svými výkony.
Jaké byly vaše fotbalové začátky a kterými kluby jste prošel?
Začínal jsem jako žák v týmu Dynama, kde jsem hrál až do dorostu. Poté jsem vystřídal několik klubů, z nichž bych připomněl FC Mariner Bavorovice, TJ Malše Roudné, FK Olešník, několik let v Rakousku. Svou fotbalovou kariéru zakončím v týmu TJ Mokré.
Máte i jiné koníčky kromě fotbalu?
Myslíte vedle rodiny? Hraji nohejbal a jezdím na kole. V srpnu bych chtěl zkusit rekreační triatlon.
Fotbalové Euro pomalu začíná vrcholit. Překvapil vás nějaký tým. Kdo je podle vás největší adept na titul?
Překvapením pro mě byl, stejně jako pro ostatní, Island. Za favorita jsem považoval Španělsko, ale vzhledem k tomu, že již vypadlo, dávám šance domácí Francii nebo Německu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.