ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 26.kolo - Tomáš Nebeský: "Stát se nejlepším střelcem soutěže nebylo v tomhle týmu těžké."

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 26. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Nejlepší střelec soutěže a trojnásobný hráč kola, včelnický Tomáš Nebeský

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Již potřetí vám gratuluji k zisku hráče kola. Jak jste viděl zápas v Borovanech vy?
Jeli jsme tam s tím, že nám vlastně o nic nejde. Měli jsme hodně improvizovanou sestavu, protože jsme měli hodně hráčů ve Francii na Euru a navíc ve stejnou dobu hrál i dorost, ze kterého pravidelně asi 4 hráči za nás nastupují. Takže ze základu nás bylo 5 nebo 6. Z toho dva kluci jeli nonstop z Francie a ani nespali. Některé hráče jsme vyzvedávali třeba z jiného turnaje posílené pivkem. Hráli i kluci z béčka. Domácí se snažili, ale spoustu šancí spálili. Pokud takovéhle šance mívají v každém zápase, potom se nedivím, že jsou tam, kde jsou. Od nás to byl takový (smích) profesorský fotbal. Občas jsme si jen tak nahráli, také jsme si vytvořili pár šancí z protiútoků a dokázali je proměnit. Na pohled to asi nebyl moc hezký fotbal, který to možná ani nepřipomínalo, spíš jen ty šance.
Vystřílel jste si korunu krále střelců. Jak to moc to bylo těžké?
Když to řeknu takhle, v tom týmu co jsem hrál, to extra těžké nebylo, protože kluci spoustu šancí vytvořili a já byl jenom takový doklepávač. Spoustu šancí jsem i zahodil. Kdybych jich proměnil víc, nemuselo to být takhle dramatické.
Měl jste v týmu nějakého dvorního nahravače, jenž vám připravil těch gólů nejvíc?
Konkrétně asi nikoho jmenovat nemohu. Vybaví se mi přihrávky od Davida Bednáře , Tomáše Mareše, Marka Petráše, Ondry Blažka, Dominika Tučka, prostě spousta hráčů, i třeba Lukáš Holický z brány. Takže konkrétní nahrávač, který mi připravil nejvíc gólů, asi není.
Je vašim cílem stát se králem střelců i v příští sezóně v 1.A třídě?
Nad tímhle cílem jsem ještě nepřemýšlel. Spíš půjde o to, abychom nepropadli a udrželi se alespoň v první polovině tabulky. Takový cíl zatím nemám a jak jsem říkal, ani jsem o něm nepřemýšlel.
Jak byste zhodnotil uplynulou sezónu?
Očekával jsem už před sezónou, že se určitě budeme držet nahoře a budeme hrát o postup. Myslím si, že to dopadlo až nad očekávání, kromě jediné porážky s Velenicemi kde jsme hrozně propadli. Řekl bych, že až na pár posledních zápasů jsme celou sezónu udrželi dobrý výkon. Soupeře jsme poráželi a občas tedy přišla i nějaká ta remíza. Musím to zhodnotit dobře, pořád jsme měli dost hráčů, zranění se nám poměrně vyhýbala, přístup k tréninkům i k zápasům byl také dobrý, takže sezóna super! Takhle kdyby to šlo dál, tak je to paráda a A třídy se vůbec nebojím, ani té horní poloviny tabulky.
Jaký zápas byl pro vás nejtěžší?
No asi jako první mě napadá asi ten prohraný s Velenicemi. Velenice na nás nastoupily s taktikou bránit a sázely na protiútoky. V jedenácti hráčích byli nastoupení před vápnem a nebyla tam vůbec šance přes ně projít. Nemohli jsme se dostat se do vápna a do šancí. Byl to hrozný beton a náš tým se v ten zápas změnil. Nehráli jsme fotbal nemohli si nahrát ani se nikam dostat, prostě taková bezmoc. To byl asi nejhorší zápas, navíc všichni z našeho týmu včetně mě podali podprůměrný výkon. Tady nešlo nic udělat. V každém zápase vždycky věříme, že můžeme otočit, dát góla a, že to jde, ale tady to na to vůbec nevypadalo.
Myslíte si, že nadcházející letní příprava bude náročnější než v přechozích letech?
Myslím si, že možná maximálně o trošku a bude to probíhat více méně stejně. Nějaký přípravný zápas, nějaký turnaj, ale vesměs to bude stejné. Možná se přidá třeba jeden trénink nebo soustředění, ale nějaké zásadnější věci neočekávám.
Co očekáváte od 1. A třídy?
Když to vezmu třeba podle Ševětína, který ještě vloni hrál s námi a teď postupuje do kraje. V 1. A se hraje lepší fotbal, víc se kombinuje a to nám bude vyhovovat. Těšíme se na to a věříme, že nám to bude sedět víc než 1. B a strach rozhodně nemáme.
Jak byste zhodnotil mistrovské oslavy?
No oslavy (smích)... Byly určitě dobré a vypukly už na hřišti. Určitě to bylo fajn slavit s fanoušky. Navíc to byl historický postup a Nová Včelnice si poprvé zahraje 1. A. Oslavy byly výborné (smích), ale nevím, jak to mám popsat.
Sledujete mistrovství evropy ve fotbale?
Sleduji a občas se na nějaký zápas podívám, na výsledky také koukám. Na Čechy jsem koukal pravidelně a zklamali mě.
Máte na Euru nějakého favorita?
Nad tím jsem přemýšlel, ale z týmů co tam jsou vůbec favorita nemám. Podle mě jsou favorité třeba Chorvaté. Podle toho jak hráli a s jakým nasazením si myslím, že se dostanou daleko. Je to tam hodně vyrovnané Španělsko, Německo..., ale Chorvaté se myslím dostanou daleko. Přestože každý zápas může dopadnout prakticky jakkoliv.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.