ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Uvítal bych větší zapojení klubů a samotných hráčů na tvorbě obsahu.

Otázky zodpověděl brankář Zlatníků Robert Šupola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře. Co na to říkáte?
Děkuji. Jsem rád, potěší to. Kamarádi hlasovali a trochu mě popichovali tím, že se těší na rozhovor s hvězdou. (smích)
Co říkáte propagací nižších soutěží na našem portálu?
Každá propagace nižších soutěží je dobrým přínosem, člověk si rád přečte o svých výkonech nebo výkonech svých kamarádů. Bohužel to trochu naráží na fakt, že samotný redaktor nemůže být na daném zápase a proto má jen zprostředkované informace a ty ne vždy odpovídají realitě. Uvítal bych proto větší zapojení klubů a samotných hráčů na tvorbě obsahu.
Příští rok se na našem portálu rozjíždí tip liga. Jak se Vám tento nápad líbí a bude se účastnit?
Určitě tento formát rozšíří povědomí o tomto portále, přiláká více lidí a to možná i na samotná hřiště. Nicméně sám nevím, jestli se zúčastním – když jsem asi 4 kola před koncem dělal, zde na portále, Tip Experta vyšel mi snad jeden zápas tzn. že mé šance na úspěch jsou zřejmě velmi nízké.
Pojďme k poslednímu zápasu s Městem Albrechtice. Skončilo to bezbrankovou plichtou. Jaký to byl zápas?
Velmi nudný. Kromě dvou našich šancí se hrálo mezi šestnáctkami, bez žádných vážnějších akcí, závarů. Na zápase mě těší to, že obrana hrála dobře, nedostali jsme gól a v dobrém světle se také ukázali dorostenci, kteří v příští sezóně budou stabilními členy kádru a je s nimi třeba počítat. Je vždycky pro tým dobře, když doplníte kádr vlastními dorostenci.
Jak Vy sám jste si zachytal?
Vlastně jsem si ani moc nezachytal. Soupeř dopředu nebyl moc aktivní, hrál jsem hodně vysunutě a nakopávané balóny posbíral. Největší vzrušení jsem měl v druhém poločase, kdy mi stoper dal špatnou přihrávku, a já musel udělat kličku útočníkovi.
Jak hodnotíte sezónu Vašeho týmu?
Sezóna se hodnotí velmi rozporuplně. Odehráli jsme dva odlišné půlroky. Podzim nám vyšel na výbornou, všichni z předváděné hry a výkonů byli mile překvapeni. Začali jsme třemi výhrami, dodalo nám to velké sebevědomí a odvíjel se od toho zbytek podzimu. Všichni hráči si více věřili, dovolili a celý tým hrál velmi uvolněně. Bohužel na jaře jsme trochu vystřízlivěli. Výkony nebyly ideální, často jsme hráli velmi nervózně. I když jsme měli velký tlak, mnoho šancí a někdy soupeře zamkli na jejich polovině po většinu zápasu, nedokázali jsme vstřelit gól. Koncovka nás na jaře velmi trápila a stála nás hodně bodů. Jaro také ovlivnila častá zranění, málokdy se hrály dva zápasy se stejnou sestavou. Nicméně podle kluků je to nejlepší umístění Zlatníků za posledních pár let, takže sezóna se hodnotí pozitivně. Musíme během přípravy potrénovat, ale je na čem stavět.
Jaké máte ambice pro příští sezónu?
To asi není úplně otázka na mě, spíše na vedení klubu. Pro mě je důležité hrát dobře, aby to nás hráče a fanoušky bavilo, dalo se na to dívat, a co nejdříve jsme nasbírali potřebný počet bodů k záchraně. Myslím si, že pro Zlatníky je ideální hrát klidný střed tabulky, něco jako letošní sezónu.
Vždy Vás to táhlo do brány?
Asi ano. Pozice brankáře je velmi speciální, důležitá a já chtěl asi vyčnívat.
Jaké jste měl pocity, když jste poprvé navlékl brankářské rukavice?
Tak to si asi nepamatuji. Už je to přece jenom hodně dávno. Dnes to ve mně vyvolává pocit zodpovědnosti vůči týmu.
Jak trávíte volný čas?
Snažím se, aby byl velmi pestrý. Kromě fotbalu hraji volejbal. Občas turistika, historie.
Jak hodnotíte vystoupení repre na EURU?
Velmi negativně. Vůbec nic jsme nepředvedli, chyběla bojovnost, sebevědomí, hra byla velmi nervózní, dělali jsme obrovské chyby. Myslím si, že se ukázalo, že trenér Vrba není zase tak dobrý trenér jak jsme si mysleli. I když měl tým pohromadě skoro měsíc před Eurem, tým byl nepřipravený, nesehraný. O sestavách se asi nemá cenu ani bavit, hráli hráči bez formy se špatnými výkony v přípravě, každý zápas se měnila sestava, jakoby zkoušel sestavu až během Eura. Jsem z toho velmi smutný, protože jsme byli nejhorší tým na Euru, na kterém se jen těžce hledá něco pozitivního.
Díky za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.