Jsem vděčný Hověžanům za šanci, hlásí nejlepší hráč kola Jaroslav Zich

Hovězí zvítězilo potřetí v řadě a stále pomýšlí na umístění na celkově druhém místě v tabulce 1.B třídy. V uplynulém kole přivítalo na svém trávníku celek Ratiboře a dlouho mělo problém se vstřelením úvodní branky. Důležitý moment nastal v 56. minutě, kdy se na plac dostal Jaroslav Zich, jenž o pouhé čtyři minuty později vstřelil rozhodující trefu. V našem hlasování o nejlepšího hráče Zich předběhl Davida Ondru z Valašské Polanky a Daniela Vráblíka z Lhoty u Vsetína.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jaroslave, gratulujeme k vítězství v anketě. Věděl jsi o zařazení do sestavy kola?
Děkuji. O zařazení do sestavy kola jsem věděl. Informace jsem dostal od svých spoluhráčů přes FB.
Co na toto ocenění říkáš? Kdo si myslíš, že Ti posílal hlasy?
Už zařazení do sestavy kola mě velmi překvapilo, ale samozřejmě mě to velmi potěšilo. Určitě hlasovali kluci z Hovězí, kteří mi chtěli udělat radost. Budu jim muset do kabiny donést něco tekutého. (smích) Pokud hlas poslal i někdo jiný, moc děkuji a velmi si toho vážím.
Na hřiště ses dostal v 56. minutě, kdy jsi nahradil Ondřeje Šrámka a o pouhé čtyři minuty později jsi vsítil rozhodující první branku zápasu. Jak se tato situace zrodila?
Ano, střídal jsem Ondru, který měl nějaké zranění a nemohl dále pokračovat. Věděl jsem, že budu trenérova jasná volba, na střídačce už nikdo jiný nebyl a navíc jsem podobně rychlostní typ jako Ondra. (smích) Branku jsem vstřelil po standardní situaci, kterou zahrával Martin Hromada z boční strany hřiště a míč mi posadil přesně na hlavu. Stačilo zavřít oči a byl tam.
Byla to pro Tebe první trefa v dresu Hovězí. Jaký to byl pocit?
Pocit to byl krásný. V předchozích zápasech jsem měl několik vyložených šancí, které jsem bohužel neproměnil, takže jsem měl co napravovat. Věděl jsem, že je to jen otázka času a jsem rád, že se mi to podařilo právě v tomto vyrovnaném utkání.
Jak bys celkově zhodnotil duel s Ratiboří?
Mužstvo Ratiboře nám bylo důstojným soupeřem. První poločas byl vyrovnaný. V úvodu utkání se nám nepodařilo proměnit několik šancí a začali jsme kazit přihrávky. Do druhého poločasu jsme vystřídali 2 hráče a bylo to z naší strany dost nervózní. Na jaře se nám totiž v domácích zápasech nedaří a i s týmy ze spodní poloviny tabulky jsme ztratili body. Po vstřelení prvního gólu jsme se ale uklidnili a potom jsme již byli lepším celkem a utkání měli pod kontrolou. Neméně důležité ale byly góly Toma Zádilského a Zdeňka Kostky.
Do konce sezony zbývá pouze jedno kolo, které odehrajete na hřišti Prlova. Partyzánu se po postupu z Okresního přeboru daří a rozhodně vás tak nečeká jednoduchý duel…
Očekáváme velmi těžké utkání s kvalitním soupeřem. Na toto utkání se ale dobře připravíme a já věřím, že ho zvládneme a zvítězíme.
Je v kabině cílem obsadit druhé místo nebo se případně spokojíte i se třetím?
Cílem je samozřejmě obsadit příčky nejvyšší, ale při pohledu na tabulku a výkony mužstva Valašské Polanky se asi spokojíme se třetí příčkou. Nicméně, do každého utkání jdeme s cílem zvítězit. Takže v Prlově chceme podat dobrý výkon, získat 3 body a potěšit naše náročné fanoušky, kteří se na nás doufám přijdou v posledním kole podívat.
Ročník 2015/2016 jsi začal ve Zděchově, což je celek hrající IV. třídu. Jak ses ocitl v Hovězí?
Před 2 lety po delší přestávce, jsem si řekl, že bych si mohl ještě pro radost zakopat. Protože pocházím ze Zděchova a za Zděchov jsem i v minulosti fotbal hrál, domluvil jsem se s Karlem Frýdlem (místním funkcionářem, hráčem a hlavně obrovským fotbalovým srdcařem), ten vyřídil hostování z Hovězí a já jsem začal hrát IV. třídu ve Zděchově. Protože jsem před pauzou dlouhá léta hrál na Hovězí a bydlím kousek od místního hřiště, domluvil jsem se s trenérem Romanem Zámečníkem, že budu trénovat s hovězskými špílmachry. S Hovězím jsem absolvoval letošní zimní přípravu a před startem jarní části jsme se domluvili na půlroční výpomoci.
Zděchov a Hovězí dělí dvě soutěže. Byl to pro tebe velký výkonnostní skok? V čem je podle Tebe mezi IV. třídou a 1.B největší rozdíl?
Stále jsem ve výkonnostním šoku. (smích) Mezi soutěžemi je velký rozdíl, v I.B třídě je daleko větší tempo zápasu, méně času na zpracování míče, přihrávku. Technická úroveň hráčů je taktéž vyšší. Stále jsou v mém výkonu velké rezervy, ale pracuji na sobě a doufám, že k určitému elementárnímu zlepšení by ještě dojít mohlo. Nutno však říct, že i ve IV. třídě je v každém týmu několik velmi šikovných fotbalistů, kteří by mohli hrát vyšší soutěž.
Budeš v Hovězí pokračovat i v příští sezoně?
To zatím nevím. Záleží to na domluvě s trenérem. V létě se uzdraví zranění hráči a nejsem si jistý, jestli se ještě vlezu na střídačku. Každopádně jsem vděčný Hověžanům za šanci, kterou jsem dostal a jsem rád, že mě mezi sebe zase vzali. Pokud to ale nedopadne, nebudu se zlobit a rád si zahraji i IV. třídu ve Zděchově.
Jaroslave, řekni nám něco o svých fotbalových začátcích a o klubech, ve kterých jsi zatím působil.
Fotbal jsem začal hrát za žáky ve Zděchově. Protože se ale žákovské mužstvo ve Zděchově zrušilo, odešel jsem hrát na Hovězí. Zde jsem pak pokračoval za dorost a potom hrál krátce i za muže. Jednu sezonu jsem hrál v Janové, pak jsem se vrátil zpět na Hovězí. Nějakou dobu jsem pak fotbal nehrál a před 2 lety jsem se k fotbalu vrátil.
Na které z těchto angažmá vzpomínáš nejlépe a na které naopak nejméně?
Nejlepší angažmá prožívám asi teď na Hovězí. Je tady skvělá parta a fotbal mne teď strašně moc baví. Nepatřím sice do základní jedenáctky, ale pokud dostávám šanci jít alespoň na několik minut na hřiště, jdu tam vždy s obrovskou vůlí svému týmu pomoct a mám velkou radost, když se mi to podaří. Je ale pravda, že někdy se mi to taky nedaří (smích). Není angažmá, na které bych vyloženě vzpomínal nerad.
Máš nějaký fotbalový vzor a oblíbené mužstvo?
Vždy jsem obdivoval Zinedina Zidana, ale fotbalový vzor nemám. Dříve to byly týmy, kde Zizou působil (Juventus, Real). Teď Hovězí a Zděchov. (smích)
Míváš předzápasový rituál?
Předzápasový rituál nemám, ale jsem přístupný všemu, co by mi pomohlo. Kdyby někdo věděl, co funguje, ať se mi ozve.
Sleduješ právě probíhající Mistrovství Evropy ve Francii? Co říkáš na těsnou prohru českého národního týmu se Španělskem?
ME ve Francii sleduji, strašně moc jsem se na zápasy těšil. Čekal jsem, že favorita ze Španělska prověříme víc v útočné fázi, ale myslím, že výsledek je to dobrý. Jsem zvědavý na další zápasy našeho týmu a budu moc fandit.
Klasická otázka na konec. Sleduješ náš portál www.fotbalunas.cz? Vylepšil bys na něm něco?
Portál sleduji pravidelně a nemám žádné podněty pro zlepšení. Ale kdybych na něco přišel, určitě se ozvu.
Chtěl bys na konec někomu něco vzkázat?
Přeji všem fotbalistům, fanouškům a lidem, kteří do fotbalu dělají hlavně pevné zdraví. Ještě jednou bych chtěl poděkovat všem, kteří mi poslali své hlasy. Děkuji také své manželce a dětem za jejich toleranci, protože kvůli „mému“ fotbalu jde spousta rodinných věcí stranou. Jsem si vědom, že pravděpodobnost podobného umístění v této anketě v budoucnu se blíží nule, tak chci pozdravit všechny známé a kamarády a říct jim, že chvíle slávy si užívám.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.