Ondřej Častvaj - Fotbal hraju pro radost, a žádné další cíle neřeším

Ondřej Častvaj se stal hráčem 29.kola. Když jsme Ondřeje požádali o rozhovor, tak nám rád vyhověl.

 

S fotbalem začínal v pražské Aritmě, jejímž hráčem ještě pořád je. Poté se se z Prahy přestěhovali do Jaroměře a Ondra začal hrát od kategorie mladších žáků v Jaroměři. 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hráče kola za zápas s Turnovem. Co jste si říkali před zápasem?
Dobrý den, ze všeho nejdřív bych chtěl poděkovat lidem, kteří mi poslali hlasy. Bez nich by rozhovor nikdy nevznikl. Teď k otázce. Před zápasem se toho říká spousty. Hlavně jsme se chtěli zaměřit na začátek utkání. Když se chytne začátek, tak to pak jde samo. Dále jsme si říkali, že si zahrajeme fotbal po zemi, a že nesmíme vypustit jediný souboj. Už jen kvůli lidem.
Splnil zápas Vaše očekávání?
Soupeř byl hratelný a myslím, že se za náš výkon nemusíme stydět. Jen chyběl nějaký ten bod.
Dal jsi krásný gól. Zkus nám ho popsat?
U levé lajny jsem dostal přihrávku od Honzy Bana a přede mnou byl hráč, kterého jsem si přehodil a vyvezl jsem balon 25 metrů od soupeřovy brány. Jelikož přede mnou byla zformovaná obranná čtveřice, tak jsem si míč zasekl a přihrál zpět. Následně jsem si naběhl do vápna, křikl si o přihrávku a od Honzy Holuba jsem jí dostal přesně do nohy. Přede mnou byl obránce, i některý z našich hráčů. Byl jsem už ve vápně, a tak jsem zkusil naslepo vystřelit. Spadlo to tam o tyč, takže to byl jeden ze šťastnějších gólů.
Nebyly tam nějaké neproměněné šance?
V 7. minutě jsem neproměnil samostatný únik, střela mi vyšla na slabší levačku a bylo to. Ke konci zápasu měl ještě tutovku Pája Matějka, jinak měli vyloženější šance spíše hosté.
Tři vstřelené góly v sezoně. Jsi s tím spokojen?
Jsem od přírody soutěživý, proto doufám, že v Semilech padnou alespoň dva. Právě ty dva góly mi chybí na našeho nejlepšího střelce Martina Škodu, který by mi takový kousek dlouho neodpustil :)
V béčku ti to padá víc?
Za béčko jsem vsítil také 3 branky.
Hraješ i za dorost?
Za dorost jsem nehrál, protože u nás v Jaroměři chyběl. V zimě jsem si zkusil pár tréninků s dorostem FC Hradec Králové, ale to bylo pouze krátce.
Jaké to je, zahrát si divizní utkání?
Byla to ohromná zkušenost, kterou už mi nikdo nevezme. Jsem za ni strašně rád.
Jsi mladý hráč. Přemýšlíš, co dál v tvé kariéře?
Donedávna jsem řešil velké dilema, jestli pokračovat v áčku, nebo jít zpět do dorostu. Rozhodl jsem se pro dorost, protože tam máme výbornou partu. Východočeský přebor je kvalitní soutěž. Nevylučuju ale, že za áčko nějaké zápasy odkopu. Ale to je všechno ještě daleko.
Máš nějaký fotbalový sen?
Jako malý jsem snil o hraní za Arsenal v Premier League. Čím je člověk starší, tím víc vnímá tu obrovskou cestu, kterou hráč musí projít, aby byl schopen zahrát si za takový klub. Můj sen je aktuálně vyhrát s dorostem přebor. Fotbal hraju pro radost, a žádné další cíle neřeším. Nechávám tomu volný průběh.
Jak jsi na tom s technikou? Obě nohy stejné?
Pravou nohu mám určitě silnější.
Máš nějaký gól v kariéře, co ti utkvěl v paměti?
Nejvíce můj první divizní gól. Padl v Suchdole a zvyšoval jsem na 3:1 pro nás a pojistil nám první tři body v této soutěži.
Sezona pomalu končí. Těšíš se na přestávku?
Na přestávku se netěším, i když člověk určitě nějakou pauzu potřebuje. Určitě budu odpočítávat dny do startu přípravy. :)
Jak zvládáš předsezónní přípravy? Nevadí ti dřina?
Příprava je důležitou součástí sezóny, ale že bych ji měl nějak v oblibě, to se říct nedá. Sprinty a posilovací cvičení mi nevadí, ale nemám rád dlouhé běhání.
V posledním kole jedete do posledních Semil. Co víš o tomto soupeři?
Semily jsou pod námi a jedeme tam vyhrát. Vím, že neodjeli na zápas do Ústí. Uvidíme, jak bude zápas vypadat.
Jak na ně vyzrát?
Budeme chtít hrát po zemi a neinkasovat jako první.
Chceš něco vzkázat fanouškům?
Chci jim hlavně poděkovat, protože i když se nám nedařilo podle představ, tak na nás stále chodili. Doufám, že si i na podzim najdou cestu do Růžovky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.