ROZHOVOR S HRÁČEM 13. KOLA - Jaroslav Bárta:"V Doubravě jsem nezažil lepší tým!"

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal podruhé za sebou hráč Doubravy, tentokrát je to Jaroslav Bárta. Ten svým perfektním přístupem a dobrým výkonem přispěl k vítězství nad druhými Kosmonosy a zaslouženě tak získal ocenění "Hráč kola". Rozhovor s Jaroslavem si můžete přečíst právě teď.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k získání ocenění hráče kola. Mohl byste v krátkosti popsat svoji fotbalovou kariéru?
Mé začátky jsou spojeny s hvězdou minulého kola a mým fotbalovým dvojčetem Janem Šelemberkem, s nímž jsem prožil krásná žákovská léta v Jizeranu Doubrava. V dorostu jsem byl i přes Honzův pláč odván do Semil, kde jsem v uvozovkách také studoval (smích). V dospělém fotbale jsem přestoupil do týmu FK Pěnčín Turnov, kde jsem působil 5 let. Pak začaly toulky krajem. Český Dub, Mnichovo Hradiště a rok na Klášteře nad Jizerou, kam jsem si odskočil připravit přestup mého nejlepšího spoluhráče Martina Jelečka. Poté jsem se vrátil jako další odchovanci do Doubravy, kde už snad zůstanu.
Podruhé za sebou vyhrál hlasování hráč z Doubravy a tentokrát poměrně suverénním způsobem. Čím ta zvýšená pozornost o sestavy kola?
Pozornost byla věnována minulé kolo našemu baviči kabiny. Euforie se přesunula i do dalšího hlasování. Jsem si jistý, že se do sestavy již nikdy nedostanu, tak tato jediná možnost se musela využít. Hlasoval kde kdo od kolegů, kamarádů, spoluhráčů a rodiny. Taky jsem kliknul, no. (smích)
Bylo znát, že se o víkendu potkaly dva nejlepší celky soutěže? Jaký měl zápas s Kosmonosy úroveň?
Zápas s Kosmonosy byl poslední domácí kam se chystalo dost fanoušků a sponzorů, takže motivace ukázat dobrý fotbal byla obrovská. Kvůli kolizi zápasu áčka přijeli mladíci, kteří ale ukázali, že mají velký potenciál. Zápas byl v naší režii a jsme rádi, že jsme dosáhli překročit hranici 100 vstřelených gólů.
První branku vám hosté v podstatě darovali. Jak jste celou situaci viděl?
Chyby se stávají. Díky dobré kondici praktikujeme vysoký pressing a z toho pramení chyby soupeře, které v posledních zápasech beztréninkový Marek Vít nemilosrdně trestá.
Poté se třemi góly blýskl váš nejlepší střelec Nedošetko. Jak moc přínosný je pro váš tým?
Kdo to je??? (smích). Klišé, že se nesmí jmenovat jednotlivci, neuznávám, takže nemůžu nezmínit Pepu, který nám postup vystřílel. Já mu furt říkám důvod proč se mu od podzimu tak daří a na tento argument se občas i usměje, což jinak moc nedělá. Ale já nezažil v Doubravě lepší tým! Šimíček s Jelečkem na stoperu. Dále rychlé kraje, v útoku občasní zabijáci a o středu zálohy snad ani nemusím mluvit, ne? (smích)
Vy v Doubravě působíte jako hrající trenér. Jak se vám daří tyto dvě funkce skloubit dohromady?
Ano, rok a půl působím jako hrající trenér, ale rozhodně na to nejsem sám. Mám výborné pomocníky, když fyzickou přípravu tvoří náš atlet Nedošetko a dále v kapitánovi Luboši Odcházelovi. Dokážu vystřídat i sám sebe, což párkrát týmu pomohlo, (smích) ale jak se daří, tak je vše jednodušší. Kdyby nějaký trenér chtěl nastoupit, tak ať se mi ozve!
Na jaké umístění v okresním přeboru má podle vás Doubrava?
Vedení by asi rádo četlo další klišé, ale to neumím. Ambice mám, ale uvidíme, jak bude okres vůbec vypadat... Rozhodně s tímto týmem neplánujeme hrát druhé housle, takže můj osobní cíl je být na bedně.
Na zápas do Bakova prý jedete vlakem. Neobáváte se, že už se na zápas nebudete příliš soustředit?
Do Bakova jsem byl zbaven funkce, když sestavu a taktiku vzal na sebe kapitán Odcházel a tak se budou dít věci. Říkáme tomu zápas splněných přání, takže každý z nás bude hrát na postu, na kterém nikdy nebyl. Dále nastoupí i někteří z našich funkcionářů, jako odměna za léta práce v klubu. I samotná cesta bude zajímavá, jelikož opravdu jedeme vlakem. Rozhodně ale nejedeme prohrát a chceme dokončit sezonu bez porážky!
Jak dopadla "velká rozlučka" po zápase s Kosmonosy?
Dopadla podle očekávání. (smích) Takže všechny manželky, přítelkyně, rodiny, i zaměstnavatelé už mají alergii na větu: "Dneska slavíme postup ale fakt naposledy!" (smích)
Co říkáte na výkon českých fotbalistů proti Španělsku a jak to vidíte proti Chorvatům?
Zápas se Španělskem jsem viděl až druhý poločas a je velká škoda, že se nepovedlo udržet 0:0. Ten bod by byl v celkovém součtu skupiny rozhodující. Na páteční utkání s Chorvatskem se opravdu těším. A jak to vidím? Musíme přece fandit, věřit a ne být stále negativní.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.