Martin Zahrádka pomáhá Spartaku. Neváhal jsem ani minutu, je zažil jsem tu krásný časy, říká

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz, kterým se stal brankář Chodova Martin Zahrádka. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, kde jste s fotbalem začínal a v kolika letech to bylo?
S fotbalem jsem začínal v pěti letech v Chodově.
Jak se vyvíjela Vaše fotbalová kariéra, za jaké kluby jste hrál?
Začínal jsem svojí kariéru v Chodově. Po tom, co jsme sestoupili z divize jsem vyzkoušel štěstí ve Vintířově. Bohužel jsem utrpěl zranění kolene a měl jsem roční pauzu. Poté, co jsem se vrátil na zelený pažit, jsem vyzkoušel zahraniční angažmá v Německu. Tam se mi bohužel obnovilo zranění kolene, a tak jsem se rozhodl s fotbalem skončit.
Neláká Vás zkusit něco jiného? Třeba německou soutěž, když tam bydlíte?
Fotbal mám rád, ale musím popravdě říct, že mám už priority jinde. Čeká mě svatba a fotbal mám už jen jako koníček. Když mě požádali, jestli bych Chodovu pomohl, tak jsem neváhal ani minutu. Zažil jsem tady krásný časy a parta je tady skvělá.
Jak jste v Chodově spokojený?
V Chodově jsem moc spokojený. S klukama jsme jedna velká parta a držíme spolu. Lidi tu mají fotbal rádi a my se snažíme jim dělat radost.
Po incidentu v zápase s Nejdkem, kdy sebrali Chodovu pět bodů byl navíc potrestán chodovský brankář a Vy jste dostal více prostoru. Necítíte na sobě přeci jen nějaký větší tlak?
Tlak na sebe necítím vůbec žádný. Přeci jenom patřím už k těm starším a jak se říká: "Když nejde o život, tak nejde o nic." Samozřejmě se snažím odvádět svou práci v brance na plno, ale jak říkám, pořád je to takové odreagování po pracovním týdnu.
Chodov se se ztrátou bodů vyrovnal, zdá se, dobře. Od té doby sbírá více bodů než předtím. Má to na hru Spartaku nějaký vliv?
Před zápasem s Citicemi jsme byli trosku pod tlakem. Věděli jsme o co hrajeme. Přistoupili jsme k zápasu ovšem zodpovědně a zvládli ho. V Chebu jsme bohužel smolně prohráli, když jsme neproměnili nespočet šancí a po jedné naší velké chybě jsme inkasovali. Toho zápasu jsme hodně litovali.
Pojďme k zápasu. Porazili jste Toužim vysoko 5:0, jak byste zhodnotil zápas?
Řekli jsme si, že ten zápas musíme zvládnout za každou cenu. Musím říct, že za tu dobu co vypomáhám v Chodově, to byl podle mě náš nejlepší výkon. Nejen výsledek, ale i předvedená hra byla výborná.
Před zápasem zastihla chodovský tým smutná zpráva, kdy se tým musel vyrovnávat se ztrátou Libora Marka. Jaký vliv to mělo na utkání s Toužimí?
Dozvěděli jsme se to před zápasem a opravdu to nebylo nic příjemného. Řekli jsme si, že musíme máknout a ten zápas zvládnout i za trénu. Je to obrovská ztráta. Byl to skvělý člověk. Jsem proto rád, že jsme zápas zvládli a vyhráli. Doufám, že jsme mu poslali trochu radosti tam nahoru :-(
Vy jste vychytal nulu a předváděl jste skvělé zákroky. Měl jste v zápase nějaký moment, po kterém jste si doslova oddychnul, že to neskončilo v bráně?
Musím říct, že Toužim měla nepříjemné standardní situace. Kopali to velice dobře. Vždycky, když se postavil k míči Martin Hotěk, tak to smrdělo. S Martinem jsem taky něco odehrál v Útvině a tak ho znám. Nejvíc mi zatrnulo na konci zápasu, když Toužim kopala přímí kop. Před exekucí za mnou příšel "zbohatlík" :D a poradil mi, kam ten balón bude směřovat..
Co na Váš výkon říkali spoluhráči? Přeci jen čisté konto v Chodově není velkým zvykem?
Na tohle odpovím jen ve zkratce. Zaplať!
Jaký příspěvek Vás bude čekat? Pivo, peníze, kořalka...?
Určitě přispěju nějakou korunou (eurem) do klubové kasy. Máme nové pokladníky Honzu a Buchara, takze ty mi nic neodpustí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.