Do poslední minuty budeme bojovat, abychom 1.B třídu zachránili, tvrdí nejlepší hráč kola Robin Biel

Jablůnka v posledních době podává zlepšené výkony. V uplynulých třech kolech nasbírala výborných 7 bodů, což ukazuje, že to se záchranou myslí vážně. V rámci 24. kola přivítala na svém hřišti Hutisko, se kterým si poradila jednoznačně 4:1. Jednou brankou a dobrým výkonem se na této výhře podílel Robin Biel, jenž v našem vyrovnaném hlasování o nejlepšího hráče kola předběhl Tomáše Juřicu z Hovězí a Jaroslava Gergelu z Valašské Polanky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Robine, gratulujeme k výhře v naší anketě. Věděl jsi o zařazení do nejlepší jedenáctky kola?
Děkuju za zařazení do nejlepší jedenáctky kola 1.B třídy. Dozvěděl jsem se to v úterý.
Co na výhru říkáš? Kdo si myslíš, že Ti posílal hlasy?
Vůbec jsem to nečekal, konkurence byla veliká, ale hodně mě to potěšilo. Hlasy mi posílali spoluhráči, ale i známí a také rodina, všem bych jim chtěl mockrát poděkovat.
Hutisko přijelo na váš trávník v oslabené sestavě, čehož jste náramně využili a zvítězili jasně 4:1. Jak bys utkání zhodnotil?
Je pravda, že Hutisko přijelo hodně oslabené, ale my jsme si věřili, že tento zápas vyhrajeme. Po poločase, kdy jsme vedli 2:0, jsme si řekli, že tento zápas nesmíme ztratit. Po poločase jsme přidali gól z penalty a to asi rozhodlo. Já jsem to jen gólem na 4:0 potvrdil. Hosté ještě dokázali snížit, ale to bylo z jejich strany vše. Kluci odvedli kolektivní výkon, i když nám chyběl střelec Horák.
Podle brankáře Petra Sedláčka jsi podal nejlepší výkon z týmu, který jsi po hodině hry korunoval brankou na 4:1. Jak se ti podařilo gól vstřelit?
Je pravda, že v poslední době se mi daří. Sedlovi děkuji za ocenění. Po jeho odkopu bylo nedorozumění v hostující obraně, kterého jsem využil a střelou z první jsem nedal gólmanovi šanci.
V této sezoně to byla pro Tebe teprve druhá branka. Jsi s tímto číslem spokojen?
V minulých sezonách jsem dával podstatně víc gólů. Snad mi tam začne padat jako dřív (smích). Spokojen rozhodně nejsem, čeká se ode mě rozhodně víc.
Jablůnce se celkově v tomto ročníku nedaří, je až předposlední a na Hrachovec ztrácí dva body. Věříš, stejně jako Tvůj spoluhráč Petr Sedláček, jenž v naší anketě zvítězil minulý týden, že se zachráníte?
Jsme na tom hodně špatně, ale nic není ztracené a do poslední minuty budeme bojovat, abychom v Jablůnce 1.B třídu zachránili. Sedlovi dodatečně gratuluji k ocenění nejlepšího hráče uplynulého kola.
Souhlasíš s ním, že i přes ne příliš jednoduchou pozici panuje v kabině pozitivní nálada?
V šatně je stále optimistická nálada. Jsme dobrá parta, nikdo se nehádá a věříme v záchranu. Pomohl nám teď hodně příchod trenéra Gajdůška, který nás vede od zimní přípravy a tým se dal dohromady. Je to zkušený trenér s mnoha zkušenostmi, což nám hodně pomohlo.
Příští kolo zajíždíte do Lhoty u Vsetína, kde můžete udělat další krok k záchraně. Jaký očekáváš zápas?
Tento zápas bude pro nás stejně důležitý jako ty ostatní předtím. Jdeme si za svým, i když ve Lhotě u Vsetína jsme dlouho nevyhráli, ale vše se musí jednou zlomit. Tři body by byly pro nás možná rozhodující, abychom mohli nastoupit na podzim opět v 1.B třídě.
Pokud Jablůnka spadne do Okresního přeboru, pomůžeš jí v boji o návrat nebo budeš chtít nadále hrát vyšší soutěž v jiném klubu?
Stále věřím tomu, že se zachráníme. Z OP bychom se těžko vraceli zpět do 1.B. Je tam taky hodně dobrých týmů. Určitě bych při sestupu zůstal a pokusil se s FK Jablůnka zase postoupit zpět.
Robine, řekni nám něco o svých fotbalových začátcích.
Začínal jsem v 8 letech v FK Jablůnka, dříve Spartak Jablůnka, kde mě vedl p. Žárský. Ve 12 letech jsem šel na 2 roky do FC Semetín pod vedením p. Žárského. Poté jsem se vrátil zpět do FK Jablůnka, kde jsem hrál rok za starší žáky pod vedením p. Černocha. Celý dorost jsem hrál taky v FK Jablůnka pod vedením p. Kováře, později p. Štindla. Pan Kovář mě poté vytáhl do mužstva mužů a od 17 let hraju za A tým Jablůnky.
Co považuješ za svůj dosavadní největší úspěch?
Mým největším úspěchem byl v sezoně 2009-10 postup do 1.B třídy, kdy jsem se stal se 13 góly nejlepším střelcem v Okresním přeboru.
Máš sportovní vzor a oblíbené mužstvo?
Můj vzor byl vždy Milan Baroš. Byl to rychlý a agresivní útočník. Mými oblíbenými kluby jsou FC Baník Ostrava a FC Liverpool. Baníku bych chtěl popřát, ať se za rok vrátí do 1.ligy, kam určitě patří.
Míváš předzápasový rituál?
Žádný speciální rituál nemám, ale před zápasem v šatně si vždy řeknu, že dám do toho 100%.
Co děláš ve svém volném čase?
Hraju rekreačně s klukama florbal, nohejbal a v zimě chodím na běžky.
Budeš sledovat Mistrovství Evropy ve Francii? Věříš v postup našich hráčů ze skupiny?
Určitě budu sledovat zápasy našich, ale i zápasy druhých, když mi na to vyjde čas. Věřím, že můžou postoupit, ale máme hodně těžkou skupinu, snad to trenér Vrba poskládá tak, aby se došlo co nejdál. Hodně bude záležet na zdraví Tomáše Rosického.
Typická otázka na konec. Sleduješ naše stránky www.fotbalunas.cz? Zlepšil bys na nich něco?
Stránky sleduji od začátku jarní sezony. Je tady opravdu všechno, statistiky klubů ale i hráčů. Myslím, že sledovanost stránek půjde ještě nahoru.
Chtěl bys někomu něco vzkázat?
Chtěl bych vzkázat všem mladým a nadějným fotbalistům, ať na sobě stále pracují, výsledek se časem dostaví. A chtěl bych pozdravit moji rodinu, ale také všechny známé. Také bych chtěl vzkázat všem lidem, co chodí na valašský fotbal, že každého diváka si cením, protože to hrajeme jen pro ně.
Robine děkujeme a ať se Ti i nadále daří.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.