Lukáš Soumar : Bylo to moje rozhodnutí, chtěl jsem to vzít na sebe. ( pokutový kop v 92. minutě za stavu 2:2 )

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši nejdříve bych chtěl pogratulovat k vítězství v anketě hráč kola. Věděl jsi o své nominaci?¨
Děkuji za nominaci v této anketě a zároveň chci poděkovat všem lidem co, mi dali hlas. O své nominaci jsem se dozvěděl díky přátelům.
Co říkáš na tento portál věnovaný převážně amatérské kopané?
Tento portál znám už celkem dlouho, protože na něm pracovalo i pár mých kamarádů. Určitě je to velice zajímavý projekt, který dává možnost lidem nakouknout do amatérského fotbalu po celé republice.
Pojďme k utkání s Opočnem. Dlouho vypadalo, že vás tento celek porazí v jarní části i podruhé. Kdy nastal zlom v utkání?
Po prvním poločase to tomu nasvědčovalo. Zlom určitě nastal o poločase v kabině. Trenér Berger řekl od plic, co si myslí o našem výkonu a do druhé půle nás poslal s novým impulsem a změnami v sestavě.
Zdá se, že tým Opočna je pro vás nepříjemným soupeřem. Nesedí vám jeho herní styl?
Opočno má silný zkušený tým a myslím, že jeho styl nesvědčí více mužstvům. Jejich silná stránka je určitě ve standardních situacích, protože mají vysoké hráče. Z jedné takové situace jsme inkasovali i my. Také stojí za zmínku jejich síla v osobních soubojích.
Ve Vašem týmu se nachází takoví kanonýři jako Plšek, Poláček či Vaněček. Kdo rozhodl, že se exekuce pokutového kopu v takto vypjatém momentu ujmeš právě ty?
Ano, tato tři jména se na naší střelecké listině objevují nejčastěji. Pokutové kopy u nás většinou zahrává Roman Poláček, který je s přehledem proměňuje. Roman byl tím kdo penaltu vybojoval, ale dostal křeč, takže nemohl jít kopat. Bylo to moje rozhodnutí, chtěl jsem to vzít na sebe.
Daří se ti pokutové kopy pravidelně proměňovat i na tréninku?
Neřekl bych pravidelně, ale většina končí gólem. Penalty kopu rád.
Čekají vás poslední dvě utkání. Hledá se v závěru sezóny po jistém postupu těžko motivace?
Myslím si, že ne. Postup už sice máme jistý, ale i zbylé dva zápasy chceme vyhrát a potvrdit náš postup do vyšší soutěže.
Souhlasíš, že největší sílou vašeho týmu je výborná práce s mládeží a kádr je již delší dobu pospolu?
Souhlasím. Náchod je proslulý svojí prací s mládeží, která hraje ty nejvyšší soutěže. Pro mládež se tu dělá opravdu hodně a později to přináší i svoje ovoce. Kádr, který hraje je spolu už hodně dlouho. Troufl bych si říct, že kluci spolu hrají už od mala.
Tuto sezónu hodnotit pro náchodský fotbal jako velice úspěšnou. Jaký je tvůj osobní cíl pro příští sezónu
Ano, nám se povedlo postoupit do 1. A třídy a náš A- tým hraje o postup do divize. Moje cíle pro příští sezónu. Určitě bych chtěl pravidelně nastupovat a vstřelit i nějakou tu branku. Taky bych chtěl zkusit zabojovat o místo v prvním týmu.
Popiš fanouškům svoji fotbalovou kariéru
Moje kariéra začala v týmu TJ Slovan Broumov. Fotbal jsem začal hrát asi ve 3 letech. V Broumově jsem prošel všemi mládežnickými týmy. Velký dík patří trenérovi Jindrovi Kitlerovi, který mě vedl snad ve všech kategoriích. Taky chci poděkovat mému mentálnímu lektorovi Vlastovi Vlčkovi. A od roku 2015 jsem na hostování v Náchodě.
Blíží se fotbalové Euro. Jak vidíš naděje naší reprezentace a koho tipuješ na celkového vítěze turnaje?
Naděje naší reprezentace nevidím moc veliké, i když bych jim určitě přál, aby se dostali co nejdál. Myslím si, že naši kluci skončí v základní skupině. Celkového vítěze tipuji tým Německa.
Chystáš se navštívit nějaké utkání přímo ve Francii?
Utkání ve Francii se navštívit nechystám. Budu koukat z pohodlí domova. Ještě jednou děkuji lidem za hlasy a tobě za rozhovor. Mějte se hezky a ať se dílo daří.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory










Jméno ZB Ú BE
Nebyla nalezena žádná data
Zobrazit celou tabulku