ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 28.kolo Divize E, 2015-2016, Vojtěch Šustr, FK Krnov

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 28. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Vojtěch Šustr, FK Krnov

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jste podruhé hráčem kola, co na to. říkáte?
Samozřejmě mě to těší a jsem rád, že se lidem můj výkon v Petřkovicích líbil, nicméně musím dodat, že by si to za ten zápas zasloužili všichni, co nastoupili.
V Petřkovicích vám perfektně vyšlo utkání, jak jste to viděl?
Do zápasu jsme šli s jasnou taktikou, bránit od naší poloviny, neinkasovat a podnikat rychle brejky. Myslím, že se nám to celý zápas dařilo plnit a kdo tam byl tak musel uznat, že nás bylo plné hřiště a šlo vidět, že jsme nepřijeli dát svou kůži lacino.
V sobotu Vás čeká zápas o "6" bodů, jak se na to připravujete?
Doufám, že po porážce 0:5 doma s Petrovicema, kdy nás plno lidí odepsalo, jsme si je získali zpět. Byl bych strašně moc rád, kdyby nás přišli podpořit i v sobotu a v co největším počtu a společně nám pomůžou zvládnout důležitý zápas s Havířovem. To, že se hraje, jak říkáte o 6 bodů, je pravda, celá kabina si to uvědomuje a proto doufám, že navážeme na výkon z Petřkovic a 3 body zůstanou doma.
Vím, že se věnujete mládeži, co byste doporučil mladým fotbalistům a jejich rodičům?
Mladým klukům bych doporučil, aby se fotbalem hlavně bavili, aby se na každý trénink těšili a užívali si ho, i když je to někdy dřina, ale ta k tomu prostě patří. Protože pokud to budou dělat jen z povinnosti, tak to nemá smysl. A rodičům bych hlavně chtěl poradit, aby ty kluky brali pořád jako děti, pro které je fotbal zábava, nekritizovali je za každou špatnou přihrávku nebo porážku, natož, že nedal gól a nechtěli z nich udělat v 10 či 12 letech fotbalové supe star. Problém je v tom, že takových rodičů je spousta a poradit si nenechají, protože oni přece ví, co je nejlepší pro jejich kluka. Jenže to, že po klubových trénincích mají někteří kluci další individuální, poté ještě doma pod dozorem otce další, vede jenom k jednomu a to, že tomu klukovi v 18 -20 letech odejdou kotníky, kolena atd. Smutné je to, že to rodiče nepochopí a uznají to, až když se to stane a to už je pozdě, bohužel. Není nic lepšího pro kluka, než když otec po nepovedeném zápase kluka povzbudí, plácne si s ním a tak dál.
A váš názor na trénování mládeže, jakým směrem se ubírat?
Určitě trend se ubírá směrem, že by mělo být všechno na hřišti a všechno s míčem. Já jsem stejného názoru. Jsem rád, že jsem za svoji kariéru poznal trenérské kapacity jako byli p. Lička, p. Pešice, p. Hřebík či . p Vojáček a mohl jsem pod nimi hrát a trénovat a teď to můžu předávat klukům.
Těšíte se na ME a jak vidíte naše šance?
Určitě se budu dívat, ale šance si myslím, že nemáme velké, chytli jsme fakt těžkou skupinu. Samozřejmě klukům postup přeju a pokud se postoupí, tak to bude velký úspěch a skvělá reklama pro český fotbal.
Děkuji a ať se vám daří, i v práci s dětmi.
Děkuji

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.