Zkusil si posty útočníka, stopera a nakonec skončil v bráně. A tam mu to jde skvěle. Řeč je o hráči kola Martinu Hladkém.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz, kterým se stal Martin Hladký, brankář Sokolu Žlutice. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, kde jste s fotbalem začínal a v kolika letech to bylo?
S fotbalem jsem zacal v 7 letech ve Žluticích, za tamní minižáky, pod vedením pana Šnobla.
Jak se vyvíjela Vaše fotbalová kariéra, kde všude jste hrál?
Vlastně od malička jsem byl v bráně žlutického Sokola. V dorostu jsem si zkusil i posty útočnika a stopera, jelikož jsme byli dva golmani na jeden post.
Nedostal jste nabídku nebo neláká Vás zkusit něco jiného?
Nabídek jsem dostal spoustu, ale žádná mě zatím nezaujala natolik, abych kývl. I když už parkrát jsem byl na vážkách. Láká mě fotbalová Sparta. I když o takové nabídce můžu jen snít.
Jak jste ve Žluticích spokojený?
Tak ve Žluticích mi nic nechybí. Pravidelně chytám, v kabině je super parta a troufám si říct, že máme i skvělé klubové zázemí.
A co postavení Sokolu v tabulce I. A třídy? Panuje spokojenost?
Tak spokojenost moc nepanuje. Chtěli jsme být na lepších příčkách. Letos nám už nezbývá nic jiného než udržet I. A třídu a příští sezonu se pokusit o lepší umístění.
Na jaře se Vám zatím daří jako na houpačce. Dokážete vyhrát 5:0, ale pak zase prohrát i se slabším soupeřem. Čím to, podle Vás, je?
Já si myslím že nehrajeme špatný fotbal. Akorát nám v některých zápasech chybí trochu toho fotbalového štěstíčka. S klukama v kabině si děláme srandu, že nám sezóna začíná v Chyši. Škoda jen, že ten zápas vyšel takhle ke konci jarní části :D
Pojďme k poslednímu zápasu. Dokázali porazit Chyše, které se na jaře daří výborně. Jak byste zhodnotil zápas?
No, s Chyší je to vždy dobrý zápas. Je to vlastně derby. Nám se vydařil na výbornou a myslím, že s naším výkonem můžeme být spokojeni. Po tomhle zápase panuje skvělá atmosféra.
Na Vás šlo opravdu hodně střel, přitom jste dokázal udržet čisté konto. Je pro Vás lepší, když máte co na práci než když na Vás jdou dvě, tři střely za zápas?
Tyhle zápasy, kde si zachytám, mě baví. Pro gólmana je asi lepší, když si v zápase zachytá, než když na něj jdou 2-3 střely. Musím ale uznat, že jsem měl i štěstí, ale to k fotbalu patří.
Měl jste v utkání nějakou krušnou chvilku, kdy jste si doslova oddychl?
Jedna byla. Ve druhém poločase. Byl trochu závar ve vápně a vůbec jsem neviděl kde je balon. Najednou vyletěl a skončil na tyči. V tu chvíli jsem si oddychl a říkal si, že mám dobře postavené tyče.
Když jste vyhrál hlasování, proběhla o tom nějaká zmínka v kabině?
Ta asi proběhne zítra :D před zápasem s rezervou Březové. Těším se co z kluků vypadne.
V některých klubech kupují hráči kola metr piva, sud, basu, jinde zase platí do kasy. Co čeká Vás?
To vůbec netuším co mě čeká. Nejspíš to nechám až na dokopnou a něco vymyslím.
Za chvíli začíná EURO. Budete jej sledovat nebo se dokonce chystáte zavítat do Francie na některý z duelů?
Euro budu sledovat z pohodlí domova našeho maséra Lea :D kde sledujeme i s naším kapitánem Honzou zápasy fotbalové Sparty.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.