ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Kdyby chtěl nějaký protihráč postavit či zateplit dům, ať mi dá po zápase vědět a určitě se domluvíme!

Štítinský Daniel Nardelli velmi ochotně odpověděl na naše otázky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře. Jste druhým hráčem Štítiny, kterému tento primát náleží. Co na to říkáte?
Děkuji Vám. Výhru jsem nečekal, protože se pomalu stávalo pravidlem, že vyhrávali téměř zásadně hráči Hlavnice. Tentokrát se zřejmě spoluhráči a známí postarali o překvapení a zařídili výhru někoho jiného.
Bude Vás výhra stát něco v kabině?
Tak určitě! Do kabinu vezmu minimálně láhev něčeho dobrého, protože ta se u nás rozhodně neztratí. Kdybych nic nepřinesl, tak by mi to vedoucí týmu Libi Adamčík dlouho připomínal a spoluhráč Kuba Kunczik by byl z chybějící láhve hodně smutný a na hřišti by nepodával optimální výkony, což si nemůžeme dovolit.
Sledujete náš portál?
Portál sleduji od jeho založení. Každý víkend se podívám na všechny výsledky a reportáže z naší soutěže.
Co říkáte na propagaci amatérského fotbalu?
Je dobře, že jsou lidé, kteří se velmi aktivně věnují propagaci nižších soutěží. Souhrnem výsledků, rozhovory a statistikami dělají pro amatérský fotbal skvělou práci a za to jim patří velké díky.
O víkendu jste remizovali před domácími diváky s Březovou. Jaký to byl zápas s Vašeho pohledu?
Po podzimním utkání v Březové nám bylo jasno, že se bude opět jednat o těžké a hodně tvrdé utkání. V Březové nás soupeř přehrál jak fotbalově, tak v nasazení a tvrdosti, takže jsme mu to chtěli vrátit. Velkou komplikací před tímto zápasem byla absence několika hráčů základní sestavy. Proto jsme nastoupili ve značně kombinované sestavě s cílem uhrát co nejlepší výsledek. Soupeř byl celý zápase více na balónu a my jsme se převážně bránili a hrozili pouze z brejků nebo standardních situacích. V samém závěru jsme při závaru před naší brankou měli velké štěstí. Za bod jsem rád, protože všichni zápas odjezdili po zadku, když to nešlo fotbalově.
Jak hodnotíte svůj výkon?
Já jsem se na tento zápas hodně těšil, protože jsem věděl, to bude v naší slepené sestavě hlavně o obraně a důrazu kolem pokutového území. Celý tým dobře bránil, takže si nemyslím, že bych zrovna já nějak vyčníval. Na rovinu jsem mohl být rád, že jsem po několika ostrých soubojích zápas dohrál pouze se žlutou kartou. Mohl jsem ovšem i skórovat hlavičkou po standartní situaci. Osobně bych spíše vyzvednul výkon našeho mladého brankáře Davida Trebichalského, který nás dvěma důležitými zákroky podržel a taky Radamela Adamčíka, který po dlouhé době naskočil do zápasu v základní sestavě a poctivě na hrotu zápas odmakal. Nemůžu opomenout ani ofenzivní esa Petra Stoklasu a Kubu Tietze, kteří tentokrát měli kvůli absenci defenzivních hráčů hodně obranných povinností.
Jste zatím na osmém místě. Jste s tímto umístěním spokojeni?
S umístěním v tabulce rozhodně spokojeni nejsme. Začátek celé soutěže se nám povedl a hráli jsme na špici. Poté ovšem přišlo pár nevydařených zápasů a celá sezóna je jako na houpačce, kdy se dobré výkony střídají s těma špatnýma. Několik zápasů jsme byli jasně lepším a fotbalovějším týmem, ale soupeř nám dal z jedné střely jeden gól a vyhrál. S tím jsme měli problém hlavně na domácím hřišti. Poslední zápasy, kdy nám chybělo dost hráčů základní sestavy, všichni kluci začali více bojovat a snažíme se nikomu nedat body zadarmo.
O víkendu hostíte Dolní Životice. S jakým cílem do zápasu půjdete?
Hrajeme naposledy v tomto ročníku doma, takže budeme chtít vyhrát, abychom se v tabulce ještě posunuli nahoru.
Na jakém postu se Vám nejlépe hraje?
Nejlépe se mi hraje na pozici stopera, kde alespoň uplatním svoje výškové a váhové parametry v osobních soubojích. Ostrý kraj zálohy bych hrát nemohl, protože bych nikomu zřejmě neutekl. Na takové posty máme hráče typu Honzy Hegera, který je rychlý na hřišti stejně jako ve sběru a předávání informací.
V kolika jste začal hrát fotbal? Popište nám svou kariéru.
Moje kariéra, jestli to tak vůbec můžu nazvat, začala v 6 letech v rodných Kravařích, kde jsem hrál až do střední školy, kdy jsme mou "kariéru" přerušil. Fotbal mi však začal chybět, tak jsem se s radostí před třemi lety k němu vrátil a začal hrát za Štítinské béčko, kde mě přivedl Michal Lhotský, náš skvělý trenér, manažer a fotbalový odborník v jedné osobě. Díky němu se v béčku sešla skvělá parta kluků, která opravdu tvoří jeden mančaft.
Váš oblíbený fotbalista a tým?
Už od dětství je mým oblíbeným týmem Barcelona, kterou pravidelně sleduji a jednou se na Camp Nou určitě zajedu podívat. V současnosti je mým oblíbeným fotbalistou Lionel Messi, protože je radost sledovat s jakou lehkostí fotbal hraje. Na postu stopera se mi vždy líbil Carles Puyol.
Předpokládám, že se fotbalem neživíte. Jaké je Vaše civilní povolání?
Předpokládáte správně. Fotbalem se opravdu neživým, jelikož mi náš trenér, manažer a fotbalový odborník v jedné osobě ani po třech letech nenabídl profesionální smlouvu. V lednu jsem dokončil Vysokou školu jako stavební inženýr a pracuji na pozici stavbyvedoucího ve velké stavební firmě. Takže kdyby chtěl nějaký protihráč postavit či zateplit dům, ať mi dá po zápase vědět a určitě se domluvíme!
Čemu se věnujete ve volném čase?
Momentálně moc volného času kvůli pracovnímu vytížení nemám. Volné chvíle se snažím trávit se svou snoubenkou a přáteli. Rád ještě provozuji další sporty, jako například florbal.
Blíží se Euro. Jak si myslíte, že dopadne náš reprezentační tým? A koho vidíte za favorita šampionátu?
Ohledně našeho reprezentačního týmu jsem optimista a věřím v postup ze skupiny. Jako favorita turnaje vidím výběr Anglie, která by už po několika letech mohla prolomit svou smůlu na velkých turnajích. Na černého koně turnaje tipuji tým Chorvatska.
Byla zveřejněná závěrečná nominace. Kdo Vám v ní chybí, a koho by jste tam vidět nechtěl?
Chybí mi v ní mladý stoper z naší ligy, protože letošní ligový ročník vyšel Baránkovi z Plzně a Brabcovi ze Sparty. Místo nich nemusel na Euro jet jeden ze starších stoperů. Škoda je zraněného Frýdka. Ještě jsem zvědavý i na Jaroslava Plašila, zda v reprezentaci něco předvede a nominaci si zaslouží.
Díky za rozhovor.
Taky Vám děkuji. Mějte se.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.