"Otrkali jsme se, začali jsme více trénovat. A hlavně ten Veverka...," popisuje příčiny mýtského zlepšení Jiří Hereit

Jiří Hereit se stal hráčem kola po velkém boji, v přepočtu rozhodli pouhé čtyři hlasy, když s náskokem necelé poloviny procenta triumfoval v průběhu týdne v naší anketě. Co nám prozradil o mýtském klíči ke štěstí, své slabé stránce a šancích českého týmu na EURU? Čtěte.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Popište nám prosím váš divoký zápas proti Lubům.
Jako asi každé utkání jsme nezačali vůbec dobře a asi po dvaceti minutách jsme prohrávali 0:2. Ale za celý zápas jsme si nakonec vytvořili dost šancí, které jsme, na rozdíl od soupeře, dokázali proměnit. V konečném zúčtování si myslím, že to byl moc pěkný zápas a naše vítězství bylo zasloužené.
Kde nastal ten zvrat?
Tak důležité asi bylo hlavně to, že jsme poslali Michala Veverku na obranu, čímž nám to přestal kazit směrem dopředu. (smích)
Rozjeli jste se až po půli. Pomohl vám poločasový rozhovor v kabině?
Tak o půlce jsme se v kabině trochu pohecovali, ale nebylo to nic drastického. Myslím si totiž, že i když jsme první poločas prohráli, tak jsme nehráli vůbec špatně a o přestávce šlo jen o to, abychom se správně nabudili na druhou půli. Žádný křik tam ale nebyl. (úsměv)
Sám jste vstřelil tři branky, můžete je popsat?
První branka byla z trestňáku kousek za vápnem, kdy mi to zapadlo přesně k tyči, pěkný gól. Druhá trefa byla po závaru, kdy hosté trochu zazmatkovali a já jsem to z malého vápna propálil. No a ten třetí gól byl po perfektním centru Ondry Kříže, který mi to dal na zadní tyč přesně na hlavu.
Stihl jste je za 18 minut. Pamatujete si na tak rychlý hattrick?
Takhle rychlý hattrick jsem asi v životě nedal, ale v této sezóně si myslím, že tam ještě jeden hattrick mám. Samozřejmě jsem rád, že se mi to tam takhle hezky sesypalo a pomohlo to k rychlému obratu.
Tento víkend jedete do Chotíkova. Jak k tomuto utkání vzhlížíte?
My teď patnáct kol nemyslíme na nic jiného, než na záchranu. Takže určitě jedeme do Chotíkova zlomit naše venkovní prokletí, protože venku jsme marní. Jedeme si určitě pro tři body.
Už jste to trochu nakousl - záchrana. Máte ji ve svých rukách?
To právě asi úplně nemáme. Já ale věřím, že nadcházející zápasy zvládneme, los máme celkem příznivý. Hlavně musíme začít vozit body z venku.
Oproti nevydařenému podzimu se ale týmu začalo na jaře dařit. Čím to bylo?
Asi jsme se trochu otrkali, začali jsme víc trénovat a Veverka nám to přestal kazit vepředu.
Můžete si tipnout vítěze KP?
Na vítěze osobně tipuji Sušice, ale bude si muset ty body nahnat před posledním zápasem, protože poslední kolo doma je dáme.
Doma je dáte - o Mýtu se říká, že má dobré fanoušky, jak je vnímáte vy?
Určitě si myslím, že na hostující hráče vytvoří takový tlak, který jinde v kraji není. Hraje se nám tady určitě lépe než někde, kde přijde na zápas 50 lidí, u nás to je jiný, chodí hodně a rozhodně patří mezi ty nejlepší. Takže po této stránce je to úplně super.
Pojďme k Vám - můžete nám shrnout vaše silné a slabé fotbalové stránky?
Fuuu, tak to jste mě překvapil.. (dlouho přemýšlí) Tak moje slabá stránka jsou aktuálně určitě pokutové kopy, kdy mám sérii asi pěti neproměněných. A silná.. Asi to, že jsem vítězný typ hráče, nerad prohrávám a nechávám na hřišti maximum.
Mimo vyvrcholení krajského přeboru nás čeká ještě jeden fotbalový svátek - EURO. Jak vidíte šance českého týmu?
Tak bude to asi boj o to postupové místo. Věřím, že bychom mohli postoupit. Jediné, čeho se bojím, je to, že nás dostihne absence nějakého hodně gólového hráče.
Tradiční otázka na závěr. Co vzkážete do mýtské kabiny?
Chtěl bych určitě pozdravit všechny přátele ze Slavoje - ahoj, čau, čau, čau. A klukům bych chtěl vzkázat, ať si váží toho, že si mohou zahrát s nejlepším hráčem tohoto kola. (úsměv)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.