Mladým je těžké něco vysvětlovat, směje se zkušený brankář Petr Hovorka

Hlasování o Muže . kola sice vyhrál Martin Šíma, ale po dohodě s oběma hráči jsme rozhovor udělali se starším z dvojice Petrem Hovorkou. Olešnický Šíma nám své poznatky sdělil minulý týden. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, v hlasování o Muže kola jste získal 33%, což vzhledem k celkovému počtu hlasů udělalo velmi zajímavou cifru. Kdo byl dle vás v hlasování nejaktivnější?
Máte pravdu, je to opravdu zajímavá cifra a moc mě to potěšilo. Poděkovat za to můžu kamarádům a spoluhráčům, kteří se na hlasování podíleli určitě největší měrou.
Proti Písku „B“ jste vychytal svou letošní čtvrtou nulu. Zejména za první poločas vám mohli spoluhráči děkovat. Jak byste zhodnotil utkání z pohledu brankáře?
Měli jsme trochu pomalejší rozjezd. Soupeř na nás vlétnul a vytvořil si nějaké šance. Při dvou z nich jsem měl štěstí, že to soupeř netrefil úplně nejlépe a střely jsem vyrazil. Obrana v této fázi, až na nějaké to malé zaváhání, a vlastně po celý zápas pracovala velmi spolehlivě. Po té se hra vyrovnala a ke konci poločasu jsme se dočkali golu, který vstřelil Jirka Holub po zaváhání soupeřovi obrany. Gól nám vnesl klid do naší hry a do konce poločasu jsme si vedení uhlídali. Do druhého poločasu jsme šli s tím, dát co nejdříve druhý gol a pojistit si vedení. To se nám podařilo Tomášem Kukučkou. Dle mého názoru jsme druhý poločas byli lepším týmem a náš dobrý výkon jsme pečetili třetím golem Radka Novotného. Do konce zápasu jsme si vytvořili ještě nějaké šance, které jsme bohužel neproměnili. Skóre tak mohlo být větší, ale jsem rád, že důležité tři body zůstaly v Želči. S pohledu brankáře jsem si zápas užil a mám z něho dobrý pocit.
Výhrou jste se dostali na 38 bodů, což znamená, že po 26 kolech máte na kontě víc, než za celou loňskou sezónu. Byl to předsezónní cíl vylepšit bodovou bilanci?
Určitě jsme se chtěli pohybovat v klidnějších vodách, než minulou sezónu, což si myslím, že se nám povedlo. Do konce sezony si tak můžeme fotbal jen užívat.
Toto množství bodů by už navíc mělo znamenat definitivní záchranu v soutěži. Jste stejného názoru?
Ano, jsem stejného názoru. 38 bodů by mělo k záchraně stačit a doufám, že ještě nějaké body přibudou.
Do roku 2007 jste byl věrný Táborsku (krom tříměsíčního hostování v Chýnově). Co vás vedlo k přesunu do Želče?
V Táborsku jsem strávil spoustu pěkných let, i když většinou jako dvojka, ale už to chtělo nějakou změnu. Tak jsem kývl na nabídku ze Želče, protože jsem věděl, že chtějí fotbal v Želči někam posunout a hlavně jsem tam znal spoustu spoluhráčů a kamarádů. Byla to pro mě výzva a jsem moc rád, že tato nabídka přišla a já ji přijal.
Je vám 36 let, což v životě fotbalisty už není nejperspektivnější věk. Máte v plánu zbytek kariéry strávit v Želči?
Nad koncem kariéry zatím nepřemýšlím, i když mám věk, jaký mám. Pokud to zdraví umožní, tak bych chtěl mezi tyčemi stát co nejdéle. A až ten konec kariéry jednou přijde, chtěl bych ho ukončit na Sokole Sezimovo Ústí, kde dlouhé roky chytal můj otec a i on tam kariéru ukončil.
Krom Michala Sokolta jste v týmu nejzkušenějším hráčem. Pociťujete tuto roli, ve které byste vy, zmíněný Sokolt a kapitán Petr měli být těmi umravňovači zběsilého mládí?
Pociťují, ale znáte to, mladý jsou mladý a kolikrát je těžké jim něco vysvětlovat. Proto tuto iniciativu radši přenechávám na zmíněném Sokym, Petrysovi a trenérovi.
V posledních kolech vás postupně čekají Katovice, Jankov, Dražice a Prachatice. Tedy dva týmy z čela a dva ze spodku tabulky. Kolik bodů by dle vás dokázalo uspokojit všechny v klubu?
Samozřejmě bych chtěl vyhrát domácí zápasy, hlavně kvůli fanouškům. S Katovicemi jsme doma nikdy neprohráli,v tomto případě budu rád za bod. Do Jankova pojedeme s místními oslavit postup do divize (smích), každý bod z tohoto hřiště je zlatý, tam můžeme akorát překvapit. Derby s Dražicemi chci samozřejmě vyhrát a z Prachatic přivést minimální bod.
V létě se v Želči koná fotbalový turnaj s velmi bohatým kulturním doprovodem. Poctíte tuto akci svou návštěvou?
Určitě poctím, ale už jen jako divák a posluchač dobré muziky.
Máte malou dcerku. Rodiče sportovně založení většinou své děti vedou ke sportu. Bude to i váš případ?
Samozřejmě, určitě chci, aby dcera dělala nějaký sport. Jaký to bude, respektive jaký si vybere nebo jaký ji bude bavit, ukáže teprve čas.
V příštím kole hrajete doma s Katovicemi, které na jaře nejsou tak suverénní, jako tomu bylo na podzim. Co od utkání s druhým týmem tabulky očekáváte?
Myslím si, že nám oběma už o nic nejde a utkání by se mohlo odehrát v poklidném duchu bez nějakých zbytečných emocí. Katovice mají bezpochyby velmi kvalitní mančaft a proto, jak jsem již zmínil, bych bral z tohoto utkání bod.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů na hřišti i mimo něj.
I já děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.