ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Brácha mrčí, že mu nepřihrávám

Na naše otázky odpověděl Lumír Sedláček, který nyní hájí barvy svého rodného Chlebičova. Za svou kariéru prošel těmito kluby: SFC Opava, SK Slavia Praha, FC Hradec Králové, Dynamo České Budějovice, Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski, Wisla Plock, Polonia Warszawa a Piast Gliwice. V dresu Wisly Plock vyhrál polský pohár a super pohár. Zahrál si pohár UEFA. V české lize se umístil v dresu SK Slavia Praha dvakrát na druhém místě. Vyhrál i pohár

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulují k výhře. Co na to říkáte?
Hned mám lepší náladu. Každé vítězství i v sebemenší anketě potěší.
Co Vás to bude stát v kabině?
To ještě nevím, zda je v našem ceníku taková kolonka. Podle mě by to, ale měla spravit zelená. :-)
Zápas s Bohuslavicemi byl zápasem záchranářským o šest bodů. Jak jste viděl jeho průběh?
Byl to hodně důležitý zápas. Bohuslavice vyhrály v Oldřišově a tabulka se tím vyrovnala. Navíc nevíme, kolik celků bude padat s vyšší soutěže. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli a podle mě jsme zaslouženě vyhráli.
Vsítil jste dva důležité góly. Popište je našim čtenářům.
Byly to podobné střely zpoza šestnáctky. U první branky, která směřovala ke středu branky, podle mě zaváhal jejich gólman. I když se ze svého pohledu můžu mýlit. U druhé už to měl brankář těžší, protože střela mířila na zadní tyč.
Který svůj gól považujete ve své kariéře za nejdůležitější, a který za nejhezčí?
Nejdůležitější určitě branka do sítě Sparty v 90. minutě, kterou jsme s Opavou Spartu porazili 2:1. Nejhezčí, asi na podzim do sítě Kylešovic v dresu Chlebičova, když jsem z poloviny hřiště přeloboval brankáře. To byl vždycky můj sen.
Hrajete v jednom týmu se svým bratrem. Jak se Vám s ním hraje?
Mě se s ním hraje dobře, já jsem spokojený. On mrčí a nadává, že mu nepřihrávám. :-)
O víkendu vás čeká derby s Oldřišovem. S jakým cílem do něho půjdete?
Budeme chtít samozřejmě vyhrát. Uvidíme, jak se dá Oldřišov zdravotně dohromady. Doufám, že to bude dobrý zápas, a že k tomu tak i přistoupí fanoušci a budou fandit slušně. Doufám, že se oprostí od zbytečných vulgarit. To prostě k fotbalu nepatří. Emoce určitě ale budou. Ať vyhraje lepší a to bude Chlebičov.
Má Chlebičov někdy v budoucnu ambice hrát vyšší soutěž?
Zcela upřímně je 1. A třída strop. Abychom hráli vyšší soutěž, museli bychom nakoupit plno cizích hráčů, ale to podle mě není ta správná cesta. Lidí chtějí vidět na hřišti radši vlastní odchovance, které znají.
Popište čtenářům svou kariéru.
Hrál jsme ligu u nás a v Polsku.
Jaký výsledek považujete ve své kariéře za nejlepší a jaký za nejhorší.
Nejlepší zážitek zápas poháru UEFA na hřišti Manchester City. Angličtí fanoušci umí vytvořit skvělou atmosféru. Nejhorším zážitkem bylo zranění křížových vazů.
Máte předzápasový rituál?
Klasika. Nejdříve si dám kávu a pak záchod. :-)
S kým a kde se Vám hrálo ve Vaší kariéře nejlépe.
Těžko jmenovat jednoho fotbalistu. Těch bylo více. A vždycky to mělo něco do sebe. Nejlépe se mi hrálo v Opavě, kde jsem vyrostl. Když vás hnalo kupředu 15 tisící diváků, tak člověku naskakovala husí kůže.
Myslíte si, že je reálný postup Opavy do 1. ligy?
Určitě ano. Naše práce s mládeži je výborná. Musím se pochlubit, že skoro z každého výběru, máme někoho v reprezentaci. Je to ale bohužel o financích a sponzorech. takže doufám, že nějaký přijde.
Váš oblíbený tým a fotbalista.
Tým Barcelona. Fotbalista Lionel Messi. Každý ví jak hraje, ale dává tak neskutečné góly, že fotbal v jeho podání je neskutečný. Zajímavý je i Robert Lewandowski, proti kterému jsem ještě hrál v polské lize. Jaký pokrok udělal v Bayernu je neskutečné.
Jak trávíte volný čas?
Hlavně s rodinou. Mám jedenáctiletého syna, kterého trénují v U11 v Opavě. Dcera má dva roky. Takže bych nechtěl přijít o to, jaké pokroky oba dělají.
Koho vidíte za favorita EURA?
Těžko se mi tipuje, protože fotbal je strašně vyrovnaný, a rozhodují maličkosti. Černým koněm podle mě budou Poláci. Co se týká našeho týmu, tak si myslím, že naše repre se vždy na turnaj umí připravit, takže jim věřím.
Díky za rozhovor.
Taky děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.