Zdeněk Pekař - Do každého našeho utkání jdeme s pocitem, že chceme vyhrát

 

 

Hráčem 25.kola se stal Zdeněk Pekař z klubu FC Nový Bor.. Když jsme Zdeňka požádali o rozhovor, tak nám rád vyhověl.

 

Fotbal ho lákal už odmala, kdy začal hrát jako kluk v mateřském klubu Jiskra Mimoň. Za přípravku hrál v celku FK Česká Lípa (nyní Arsenal Česká Lípa). Mladší i starší žáky pak absolvoval v týmu FC Slovan Liberec a odtud byl později osloven z Mladé Boleslavi, kde odehrál následujících 5 let v nejvyšších dorosteneckých soutěžích. V dospělém fotbalem zatím hraje pod hlavičkou druholigového týmu FK Varnsdorf, a protože se zde zrušil juniorský celek, tak hraje na farmě v Novém Boru, za což je velice rád, s ohledem na jeho studium a maturitní zkoušky.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jste hráče kola za zápas v Ústí nad Orlicí. Jaký byl ten zápas z Vašeho pohledu?
Z mého pohledu jsme odehráli velmi těžký zápas proti celku s velmi kvalitní obranou fází, a nepřekonatelným brankářem. Do zápasu jsme šli nezvykle v roli favorita a chtěli jsme určitě zápas vyhrát a pokračovat ve vítězné vlně. Já osobně jsem odehrál zápas pro mě na netypickém postu hroťáka, a dal jsem si jasný úkol, střelit gól. Snažili jsme se být velmi aktivní, bohužel se nám skórovat nepovedlo a inkasovali jsme nešťastnou vlastní branku. Minimálně remíza by byla zasloužená.
Neměli jste vyhrát? Nebo alespoň uhrát bod?
Do každého našeho utkání jdeme s pocitem, že chceme vyhrát. V Ústí nestálo štěstí na naší straně, ale bodovat jsme určitě měli.
Vy sám jste měl nějaké možnosti ke skórování. Nemohlo to skončit gólem?
Sám bych si to tak přál, byl jsem velmi aktivní a snažil jsem se maximálně prosadit v zakončení, ale veškeré moje střelecké snahy pokazil velmi kvalitní gólman domácích.
Na jaře se Vám docela daří. Čím to je?
No je to rozdíl oproti podzimní části, kdy se tým úplně nově zformoval a v té době si každý hledal místo v týmu. Tak jsme do jarní části vstoupili jako jeden celek s jasnými cíli a odhodláním. A veškeré naše kvalitní výsledky nás dělají zápas co zápas ještě silnějšími. Oproti minulým ročníkům, jsme totiž neměli zájem hrát pouze o udržení, ale cílem byly vyšší příčky tabulky.
Na jakém postu v klubu nastupujete?
Jelikož mám tu výhodu, že umím do míče kopnout oběma nohama, tak se mi často stává, že střídám právě levou či pravou stranu zálohy, kde můžu nejlépe využít svoji rychlost a techniku s míčem.
Co osobní souboje? Vyhráváte je?
Spíše než v soubojích tělo na tělo se snažím porazit soupeře chytrostí, rychlostí a technikou, avšak i přes svou výšku většinu hlavičkových soubojů celkem vyhrávám. Častěji se stává, že jsem zákeřně nebo takticky faulován.
Patříte k nejmladším hráčům v týmu. Jaká je Vaše role v týmu?
Jako nováček v "chlapském" fotbale, se snažím co nejvíc naslouchat radám od zkušenějších a ostřílenějších hráčů v našem celku, které mě posouvají dál v mojí hře. V týmu ale rozhodně nepatřím k těm, co se bojí něco říct.
Jaké to je v první sezoně za muže?
Rozhodně jsem pocítil rozdíl mezi dorosteneckým a dospělým fotbalem, ať už co se tvrdosti či rychlosti týče, ale musím říct s čistým svědomím, že jsem se s tím popral velmi dobře a na toto jiné tempo jsem si rychle zvykl, v době přechodu mi asi nejvíce pomohli dva nejzkušenější hráči v týmu Bróša (Honza Broschinský) a Padouch (Tomáš Janů), svými radami za které bych jim chtěl tímto i poděkovat.
Jste kliďas, anebo hned vybouchnete?
Rozhodně kliďas, osobním konfliktům na hřišti i mimo něj se raději vyhýbám.
Upřednostňujte tvrdou, nebo spíš technickou střelu?
Vždy se mi líbili kroucené střely těsně vedle tyče, takže za mě určitě technická, krásně umístěná střela. Tímto způsobem se snažím i já vždy zakončit.
Troufáte si jít na penaltu?
Nemám s tím problém, ale v týmu jsou lepší borci na střílení penalt.
Máte vyrovnané skóre 36:36. Nechtělo by to jít do plusu?
Určitě by to chtělo jít do kladné bilance, v každém utkání se snažíme střelit co nejvíc gólů, ale skutečnost nám tolik nepřeje, a spíše nás rozhodně mrzí počet inkasovaných gólů, proto jsme zamířili naši hru na kvalitní obrannou činnost.
V příštím kole hostíte Admiru, která je o bod za Vámi. Jak to dopadne?
Rozhodně vyhrajeme. Máme povinnost jim vrátit hořkou porážku z podzimu.
Chcete vzkázat něco fanouškům?
Ačkoliv nejsem Novoborák a pro fanoušky FCNB jsem byl neznámá tvář, jsem nesmírně rád, že mě přijali a jejich podpory si nesmírně vážím, proto to je ten nepopsatelný pocit, pro který bych chtěl fotbal hrát i nadále. Chtěl bych jím tímto nesmírně poděkovat za vše co pro mě i celý tým dokážou udělat, a že jimi vytvořená atmosféra je vždy senzační a patří jím ode mne velké díky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.