Před sezónou jsme věděli do čeho jdeme, přiznává kapitán Veselí n/L Jindřich Lukáš

Se zpožděním přinášíme rozhovor s Mužem 24. kola krajského přeboru. Kapitán veselské Lokotky nám odpověděl upřímně na všechny otázky a přiznal, že již před sezónou panovaly jisté obavy, jelikož kádr prošel velkou obměnou. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, stal jste se mužem 24. kola za výkon v utkání proti Katovicím. Váš výkon sice k bodu nestačil, ale zdramatizoval jste utkání až do závěrečného hvizdu. Co chybělo, aby Veselí na hřišti favorizovaných Katovic uspělo?
Chybělo toho myslím dost, mimo jiné lepší kombinace, větší důraz před bránou a tlak na hráče domácích. Nelze nám upřít snaha a bojovnost, v určitých fázích utkání jsme určitě domácí hráče potrápili, ale nutno uznat, že tři body získali zaslouženě.
Od chvíle, kdy jste toto ocenění získal, uběhly další dvě kola. Proto první otázka směřuje na zápas s Osekem. Obdrželi jste debakl 4:0, odpovídá skóre průběhu zápasu?
K tomuto utkání se těžko vyjadřuje, jelikož na hřišti bylo v drtivé části utkání pouze jedno mužstvo a to domácí. Proti Oseku jsme předvedli výkon, který se spíše hodil na nějaké pouťové utkání. Výsledek mohl vypadat ještě hůře, než tomu ve skutečnosti bylo. Některé výkony našeho mužstva v průběhu celé sezóny neodpovídají úrovni krajské soutěže, což byl případ tohoto utkání.
V posledním kole jste se střetli s Rudolfovem na domácím hřišti. Prohráli jste 1:0, přitom to dlouho vypadalo na dělbu bodů. Rozhodla chyba při soupeřově standardce. Myslíte si, že hráči mají v hlavách neúspěšnou sezónní bilanci na domácím hřišti?
Dle mého názoru toto utkání patřilo k těm povedenějším, které jsme za tuto sezónu předvedli. Hráli jsme jako tým, byli jsme organizovaní, kombinačně to nebylo z naší strany špatné a byla vidět snaha porvat se o výsledek, který by nám přinesl nějaké body. Bohužel jak jste uvedl, soupeř ke konci zápasu dokázal využít zaváhání našeho týmu a rozhodl o vítězství. Nemyslím si, že bychom byli neúspěchy nějak výrazně ovlivněny. Spíš bych to přičítal nezkušenosti a nevyzrálosti našeho týmu, která se podepisuje na nevyrovnanosti našich výkonů v celé sezóně.
Čím to je, že Veselí doma za celou sezónu nevyhrálo a získalo pouze 4 body?
Tohle je věc, která není otázkou pouze této sezóny. Mám pocit, že s výsledky na domácí půdě jsme měli problém i minulé sezóny……Takže dejme tomu, že nám nevyhovuje veselský vzduch (smích).
V dřívějších sezónách jste se pohybovali ve vyšších patrech tabulky. Určitě je to pro hráče deprimující pocit, když je zvyklý bojovat v horních patrech a rázem je od prvních kol odsouzen k sestupu. Neměl jste během sezóny myšlenky, lidsky řečeno, se na to vykašlat?
Deprimující to až tak není, jde přeci jen o sport a tam vždy musí někdo vyhrát a někdo skončit poslední. Samozřejmě člověk nechce být ten nejhorší, ale ruku na srdce před sezónou jsme tušili, co nás asi čeká. Musíme to brát jako realitu. Do každého zápasu však vstupujeme s tím, že chceme předvést co nejlepší výkon a získat nějaké body bez ohledu na naše postavení v tabulce.
Před sezónou odešli důležití hráči. Jako příklad zmíním Sokolta a Petra. Vy jste po odchodu do ambicióznějšího týmu nepomýšlel?
Ty odchody se netýkali pouze těchto dvou hráčů….. zmínil bych ještě Honzu Kodada, Tomáše Marušku a Marka Vančatu, kteří ukončili aktivní kariéru. Tyto hráče nahradili chlapci, kteří v sobě potenciál mají, ale v současné době se seznamují s mužským fotbalem na této úrovni. Věřím, že tým Veselí má také ambice, které se (snad) projeví s ohledem na věkovou skladbu mužstva v blízké budoucnosti. Osobní ambice pro mě nejsou, až tak důležité.
Na podzim se vám nedařilo výsledkově ani herně. V jarních měsících však předvádíte zlepšený herní projev, ale body opět nepřichází. Je to nezkušeností kádru? Nebo příčinu vidíte v něčem jiném?
Celý průběh této sezóny je takový všelijaký. Jednou podáme výkon, že člověk skoro až žasne nad tím, co dokáže předvést za „holomajznu“ a poté přijde zápas, kdy se člověk diví, jestli hraje za správný tým. Tato nestálost výkonu asi souvisí s nezkušeností našeho týmu. Asi nikdo od nás nečeká, že můžeme někoho přetlačit fotbalovostí či herní vyspělostí. Na to jednoduše v současné chvíli nemáme, ale doufám, že se tato situace brzy obrátí v náš prospěch. V některých zápasech mi přijde, že působíme až odevzdaným dojmem, což je to nejhorší co můžeme v současnosti udělat.
A nyní už pojďme přímo k Vám. V krajském přeboru již je potřeba pravidelněji trénovat. Patříte mezi poctivce nebo je Vaše docházka horší?
Trénuji tak jak mi umožní zaměstnání a mé další aktivity, což většinou odpovídá 1 až 2 tréninkům týdně. V účasti na tréninkách nepatřím k těm nejlepším, ale to se nedá nic dělat, lepší už to nebude.
Prý si necháváte v šatně pravidelně věci a některým spoluhráčům se to příliš nelíbí? Můžete prozradit z jakého důvodu?
No tak to slyším poprvé…… (smích). To asi souvisí s tou účastí, že občas vynechám trénink a věci tam zůstanou, ale neviděl bych to tak tragicky. Navíc vedle mě sedí náš týmový „nervák“, tak ten to prožívá asi trochu jinak. Jako důvod nelibosti, bych viděl nedostatek háčků na věci v kabině.
Z kabiny Veselí jsme se dozvěděli, že jste vymyslel zajímavou cenu ve hře na trefování břevna. O co přesně jde? A okusil jste roli prohrajícího?
V pátek po tréninku trefujeme břevna, a kdo prohraje, musí bez ohledu na počasí na další páteční trénink obléci jeden moc pěkný pánský svetr se „stojáčkem“. Jako jeden ze zakladatelů této hry jsem si tento skvělý doplněk tréninkového oblečení musel vyzkoušet. Máme v týmu experta, který tuto poctu získal 2x a nakonec z toho skoro dostal „příušnice“ (smích).
Máte přezdívku Jindruška. Který dobrák Vám takto začal říkat? A nevadí Vám toto oslovení?
Mně toto oslovení nevadí. Třeba v Soběslavi pro mne místní pán u plotu má spoustu jiných „pěkných“ oslovení (smích). Kdo to vymyslel, si nejsem úplně jistý. Mám pocit, že to byl pan Miroslav Šachl z Lomnice nad Lužnicí.
V příštím kole jedete na hřiště Hluboké nad Vltavou. Co od zápasu očekáváte? Přeci jen Prachatice nyní zabraly a vy byste potřebovali bodovat, abyste neskončili na posledním místě.
Jak jsem už zmínil, nikdo nechce skončit poslední, proto si myslím, že máme o motivaci do zbytků zápasů postaráno. Kdybychom bodovou ztrátu začali umazávat hned na Hluboké, tak by se z nás asi nikdo nezlobil, ale soupeř určitě nebude chtít dopustit bodovou ztrátu, tak se necháme překvapit, jak to vše dopadne.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho fotbalových i soukromých úspěchů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.