Basa piv a frťan Žitné. Hráč kola Robert Csekés to bude mít drahé

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 19. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz, kterým se stal Robert Csekés, hráč Dolního Žandova. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Roberte, kde jste s fotbalem začínal a v kolika letech to bylo?
S fotbalem jsem začal v 6 letech v tehdejší Lokomotivě Mariánské Lázně, která asi po roce skončila, a tak jsem se přesunul do vedlejší Viktorie Mariánské Lázně.
Jak se vyvíjela Vaše fotbalová kariéra?
Přípravku, žákovské kategorie (kromě jedné půl sezóny v TJ Sokolu Drmoul), dorost, jsem odehrál ve Viktorii Mariánské Lázně. Za Viktorku jsem hrál i v "áčku", ale ve 20 letech jsem musel z osobních důvodu skončit. Nyní, po 3 letech jsem se vrátil na začátku sezóny do svého mateřského klubu Viktorie Mariánské Lázně, ale 3 roky bez fotbalu je prostě znát, takže jsme se domluvili s vedením klubu, že bude lepší, když strávím jarní část sezóny v Žandově na hostování, kde dostanu více prostoru a mohu se tak rozehrát. Co bude po sezóně, to ještě netuším.
Nedostal jste nabídku hrát vyšší soutěž anebo neláká Vás zkusit něco jiného?
V žácích jsem byl na několika výběrech Karlovarského kraje, ale konkrétní nabídku jsem nikdy nedostal.
Jak jste spokojený v Dolním Žandově?
Jsem spokojený. Kluci mě přijali, parta je tu opravdu dobrá a vedení klubu také.
Dolní Žandov má výsledky jako na houpačce a daří se mu zejména na domácí půdě, kde je jeho fotbal úplně jiný. Čím si myslíte, že to je?
V těchto nižších soutěžích to hodně záleží na tom, jak se sejdou lidi. V Rotavě jsme hráli opravdu špatně, ve Staré Roli jsme dostali výprask, chyběli nám dva krajní obránci, což bylo proti tak zkušenému mužstvu hrozně znát. Doma máme sílu, asi je to celkovou uvolněností, lehkostí se kterou doma hrajeme, a také výbornými fanoušky.
Co je potřeba zlepšit anebo u čeho setrvat, aby se v dalších zápasech dařilo Žandovu minimálně tak dobře, jako v posledním utkání?
Poslední dvě utkání se nám dařila kombinace, která nám v předešlých utkání vázla. Začali jsme opravdu bojovat o každý balón, nezmatkujeme, vyhovíme si. Doufám, že nám tato forma vydrží a budeme stoupat tabulkou.
Zápas s Chyší jste vyhráli. Jak byste ho zhodnotil?
Zápas to nebyl jednoduchý, Chyše má v kádru zkušené borce, pamatuji si je ještě z Krajského přeboru. Bojovali jsme o každý balón a proměňovali své šance, hodně nám pomohly dva rychlé góly ve druhém poločase. Celkově jsme byli o něco lepší a zasloužili si vyhrát.
Na další góly jste spoluhráčům přihrával. Někteří hráči mají z přihrávky větší radost než z gólu, je to i Váš případ nebo si raději užijete chuť vstřelené branky?
Ano, já jsem přesně ten tip. Baví mě hru tvořit, nacházet své spoluhráče ve výhodných pozicích a mám velkou radost, když se mi podaří nějaká finální přihrávka.
Hráč kola v některých klubech platí do kasy, někde zase kupuje metr piva. Jak je to u vás v Dolním Žandově?
Hráče kola jsem tu ještě nezažil, ale určitě hodím do kabiny basu piv nebo chlebíčky :-). Také mě určitě nemine frťan Žitné, která je v Žandově velmi populární.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.