Chceme udržet třetí místo, prozradil Martin Dvořák

Přinášíme rozhovor s mužem 23. kola krajského přeboru Martinem Dvořákem. S Martinem jsme si velmi příjemně popovídali a vy si nyní mlžete přečíst jeho odpovědi. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, stal jste se podruhé Mužem kola. Komu nejvíce vděčíte za hlasy?
Nejvíc asi ségře ta se tomu věnovala poctivě, co mi pak povídala. A mamka s taťkou se taky činily, ale jinak všem kamarádům co si vzpomněli.
Dlouho vedl Vojtěch Bürger, kdy nastal ten hlavní zlom? Poslední den jste sbíral hlasy, jak na běžícím páse ...
Největší zlom nastal v uterý večer u večeře, když jsem se v práci podíval jak na tom vůbec jsem. A pak se to rozjelo no...
Pomohla socialní síť?
Pomohla hodně socíální síť bohužel (smích). Ssi bych to ani nepovažoval za předvedený výkon, jako za snahu kamarádů a známých co mi ten hlas chtěli dát.
Dačice v sestavě kola měly tři své koně, ale ti ani dohromady neměli tolik hlasů, jako právě vy. To asi trošku mluví o snaze soběslavských fanoušků proslavit svého hráče ...
Dačice mě velice překvapily a nezklamaly mě v mém tipu na výsledek utkání, věřil sem, že mladý dravý tým s velkou ofenzivní silou a rychlostí Katovice potrápí a doma neprohraje a tak se i stalo a myslím, že jeden z nich by si zasloužil hráče kola víc jak já - hlavně Jindra, který si ze mě vzal příklad a dal také dvě branky Katovicím. (smích)
Proti Veselí jste vstřelil jedinou branku zápasu. Dostal jste míč za obranu a byl úplně sám před brankářem. Překvapilo vás to?
Já na takovéhle situace čekám, mě přišlo, že nikdo ani nečekal, že by Milan Mazouch takhle balon vubec nakopl, ani nevím jestli o mě vůbec věděl nebo to dával naslepo, když jsem se pak díval na záznam, přišlo mi, že to jen tak nakopl a vyšlo to (smích). Jinak překvapen jsem byl spíše takovým vyběhnutím nevyběhnutím brankáře Plachého, takže jsem do poslední chvíle čekal, co udělá, a když zůstal stát, tak jsem balon poslal podél něho.
Nelaškovalo to i trochu s ofsajdem?
Bylo to hodně na hranici, ale rozhodčí praporek nezvedl, takže zřejmě to bylo v pořádku. A když koukám na záznam a zastavím si ten moment, tak to bylo vše v pořádku.
Kapitán Boháč prozradil, že se vám tolik nedařilo, ale nyní hrajete ve skvělé formě. Kdy nastal zlom?
Hodně se mi vydařila příprava, jenže v prvním zápase s Želčí sem se potýkal s nějakou chřipkou a od tý doby se to se mnou vezlo, necítil jsem se vůbec dobře, tlouklo se to ve mě a pokračovalo to další tři týdny. Vynechal jsem i nějaké tréninky, abych se dal do kupy. Zlom si myslím nastal po zápase s Olešníkem kdy jsem se nachomítl k oslavě narození druhé dcerky Jirky Šmídmajera a týden na to se hrálo v Katovicích a hned dva kousky (smích), ale stále to není ono mám na čem pracovat, chce to trpělivost.
Zmínil jste se se o Jiřím Šmídmajerovi, se kterým jste tvořil úderné duo na podzim. Jakto, že tomu nyní tak není?
Jirka se zodpovědně věnuje rodině což všichni chápeme, věděli jsme že jaro pro něho nebude fotbal na prvním místě, ale on kdykoli může tak odevzdá na hřišti maximum. Ještě o něm na jaře určitě uslyšíme.
V soukromém životě jste hasič, pomáhá vám vaše povolání (lépe řečeno spíše poslání) i při fotbale?
Tak jako hasič se musím udržovat v kondici, protože nikdy nevíme co kde na nás čeká za zásah. Jinak díky tomu, že jsem se dostal k hasičům, jsem se donutil na sobě víc pracovat po fyzické stránce a hlavně díky Karlovi Havlů, který mě do toho cvičení vlastně zatáhl a dělá mi takového ,, osobního trenéra " (smích).
To nám prosím přibližte ...
Věnujeme se crossfitu. CrossFit je silovým a kondičním tréninkovým programem, který využívá neustále změny a funkčních cviků prováděných s vysokou intenzitou. Skládá se s atletiky, gymnastiky a vzpírání takže používáme vlastní tělo, ale i spoustu dalších cvičebních pomůcek jako jsou činky, kettlebely, medicimball. Je to něco podobného, co prosazuje u hokejistů Liberce jejich kondiční trenér Aleš Pařez. Dnes není moderní být na hřišti maratoncem, ale sprinterem.
Takže i díky tomu z vás mají obrany soupeřů strach, jelikož patříte k nejrychlejším hráčům soutěže.
V dorostu jsem měl přednost rychlost, důraz, zakončení, bohužel přechodem do mužů, předchozí prací a špatnou životosprávou jsem o to přišel a řekl jsem si, tak tohle ne, pokud chci hrát, musím pro to něco dělat, takže jsem zkusil tohle a strašně mi to pomohlo se dostat zpět do té rychlosti a do takové té fyzické pohody, kdy vše dělám s radostí a lehkostí a k ničemu se nepřemlouvám.
Vraťme se ještě k přípravě na jarní část sezóny. Vstřelil jste v osmi zápasech 16 branek, věřil jste, že se střelecká forma v přípravných zápasech projeví i v mistrovských kláních?
Věřil, ale moc dobře sem věděl že to je jen příprava a mistrovská část bude úplně o ničem jiném a to se taky potvrdilo. Asi to bylo i v hlavě, že se přestalo dařit pořád sem hrál s takovým respektem abych něco nepokazil a dával góly a bohužel to nebylo to správné.
Do konce soutěže zbývá už jen sedm kol, kdo dle vás sestoupí? A jak tipujete umístění svého týmu.
Tipovat je těžké začnu tím jednodušším (smích). Chtěli bychom určitě udržet třetí místo do konce soutěže. Co se týče spodní části tabulky, tak sestupu se nevyhnou bohužel prachatičtí mladíci, kteří na mě ale svou bojovností udělali velký dojem, určitě mají budoucnost. Jako druhý sestupující bude Veselí, kterým se nedaří na domácí půďě . O poslední sestupové místo se ,,pere" dalších tuším 5 mančaftů. Každý zápas pro ně je nevyspitatelný. Sedlice od 18. kola nevyhrála, Dražicím se také nedaří podle jejich představ. Plané neustálé remízy také nemusí stačit. Takže o sestup se bude hrát do posledního kola a bude to hodně zajímavé.
Jak vypadá budoucnost Martina Dvořáka? Jste v Soběslavi pouze na hostování...
Budoucnost je daleko, momentálně se soustředím zápas od zápasu, abych opět nabral střeleckou formu a pomohl co nejvíc Soběslavi v boji o třetí místo. Každopádně to v létě nebude jednoduché, protože hostování končí a budou pouze přestupy. Určitě si budu muset sednout s Radkem Bouchalem a probrat co a jak.
A vaše přání? Pokud to tedy není tajné ...
Moje přání je být hlavně zdraví a nezranit se. Ostatní se vždy vyřeší, aby dobře bylo.
O víkendu hrajete důležité utkání proti Oseku, který je v tabulce hned za vámi a hlavně disponuje skvělou formou. Co od utkání očekáváte?
Utkání bude velice bojovné, plné osobních soubojů, Osek má formu, ale my umíme zabrat a určitě budeme chtít vyhrát. U nich skončilo utkání 4:0 a z toho 3 a branky si Osek vstřelil sám, takže to nebude nic lehkého.
Uvědomujete si ale, že tento zápas může hodně napovědět, kdo v tabulce skončí na konečném třetím místě?
Moc dobře víme že se nás Osek dotáhl takže v sobotu se hraje o 6 bodů.
Martine, děkuji vám za pěkné povídání a přeji další góly ve zbytku sezóny.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.