Hráč 19. kola OP, Tomáš Miňovský: V Nučicích je skvělá parta

Hráčem dvacátého kola okresního přeboru okresu Kolín jste zvolili Tomáše Miňovského z týmu Nučic. Nučice sice svůj mač v Plaňanech po boji prohráli, ale Tomáš odvedl kvalitní výkon, tak jako v mnoha minulých utkáních. Jeho úkolem v zápase bylo uhlídat nejnebezpečnějšího kanonýra domácích, Tomáše Proskočila. To se mu celkem podařilo, ale v týmu domácích se bohužel pro Nučice našli jiní střelci... Tomáš nám ochotně odpověděl na pár otázek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, gratuluji k zisku titulu Hráč kola a prosím, řekněte pár vět nejprve o sobě.
Fotbal jsem začal hrát poměrně pozdě, až ve 12 letech za tým Nučic. V poslední sezóně žáků jsem navíc hrál i střídavý start za Český Brod, což pokračovalo i v dorostu. Od svých 16 let jsem navíc začal nastupovat za A tým Nučic, kde jsem až do dnes. Každý trenér, pod kterým jsem hrál, mě hodně naučil, za což jim všem děkuji.
Jaký je váš oblíbený post, proč na něm hrajete?
Mým oblíbeným postem je obránce, na kterém jsem hrál od jakživa. Nastupuji většinou jako stoper, ale víc mě baví post pravého obránce, kde mám možnost si i zaútočit.
Jak se vám hrálo v Plaňanech? Uhlídat Proskočila bylo složité?
Zápas v Plaňanech byl pro mne těžký, protože jsem měl antibiotika a do poslední chvíle nebylo jisté, zda vůbec nastoupím. Ano soubojů s Proskočilem jsem měl opravdu mnoho a uhlídat takového hráče, jakým on je, byl docela oříšek.
Už jste třetí na jaře a celkově myslím čtvrtý oceněný hráč Nučic. Platíte závěrečnou rozlučku?
Co na to říci, na jaře se nám celkem daří a to je asi důvod, proč se tak často objevují naši hráči v sestavě kola. Celý tým i fanoušci se pak snažíme daného hráče maximálně podpořit. Každý oceněný hráč musí přispět něco do kasy, a jestli to takhle půjde dál, rozlučka bude stát opravdu za to.
V Nučicích je asi dobrá parta lidé okolo. Popište nám trochu blíže atmosféru vašeho klubu.
V Nučicích byla vždy skvělá parta. Podporujeme se jak na hřišti, tak i mimo něj. Již několik let je kapitánem naše jistota na postu stopera Kamil Hurtík. Skvěle diriguje obranu a pro nás zelenáče má vždy cenné rady. Největšími vtipálky jsou rozhodně Honza Jelínek a naše nová posila Lukáš Kadeřábek, kteří dokážou pobavit nejen v kabině, ale i na trávníku. Například Lukášův oslavný přemet při jeho prvním gólu byl opravdu nezapomenutelný. Za výhru většinou nic nemáme, pokud se nevsadíme s trenérem třeba o basu piv.
Slabší začátek podzimní části, ale tabulkou postupně stoupáte vzhůru. Kam až se cítíte to dotáhnout?
V podzimní části se nám opravdu nedařilo. O to víc jsme věnovali zimní přípravě a věřím, že je to na našich výkonech v jarní části znát. Tabulka je vyrovnaná a pokud v našem výkonu nepolevíme, myslím si, že bychom do pátého místa mohli skončit.
Máte nějaký fotbalový vzor? Oblíbený klub?
Mým fotbalovým vzorem je Lionel Messi. Oblíbenými kluby jsou FC Barcelona a z českých týmů AC Sparta Praha.
Komu budete fandit ve finále Ligy mistrů?
Ve finále Ligy mistrů budu fandit určitě Atleticu Madrid a doufám, že zápas nedopadne jako před dvěma lety.
Co děláte a jaké jsou vaše další velké koníčky?
Jsem studentem druhého semestru vysoké školy. Mým největším koníčkem je fotbal, ale když mám trochu volného času, rád ho trávím s kamarády nebo si jdu zaběhat, posiluji, popřípadě jezdím na kole.
Měl jste někdy chuť s fotbalem skončit?
Do svých dvanácti let jsem zkoušel mnoho různých sportů, ale poté přišel fotbal, který mě chytl a už nepustil. Někdy jsem byl po svém špatném výkonu sám na sebe naštvaný, ale s fotbalem jsem nikdy skončit nechtěl.
Jaká je vaše největší vzpomínka okolo fotbalu?
Co se mi vrylo do paměti, je souboj o první místo v žákovském derby s týmem Tuchoraze. Zápas byl velice vyhrocený od samého začátku a nám bylo jasné, že na venkovním hřišti nebude jednoduché vyhrát. Stav 2:2 v 90. minutě zaručoval první místo nám. Rozhodčí ve snaze pomoci k výhře domácím né a né ukončit zápas. Nekonečný souboj však ukončil krásnou střelou Matěj Chromý a náš tým se stal mistry žákovského přeboru.
Tomáši, děkuji za krásný rozhovor a přeji další radost s fotbalem

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.