Nezáleží na tom kolik budete mít úspěšných zákroků, lidé si stejně vždy budou pamatovat jen to, co nechytíte, říká o brankářském řemeslu gólman Žďáru Filip Jícha

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dnes přivítáme u rozhovoru dalšího muže mezi třemi tyčemi, Filipa Jíchu - Hráče 23. kola. Brankář Žďáru odvádí spolehlivé výkony a vy jste ho ocenili v našem hlasování. Filipe gratuluji, první dvě místa hráči Žďáru, další důležité vítězství na hřišti..Asi spokojenost?
Spokojenost je veliká. Výhra proti silnému Přerovu se cení, potřebujeme na to navázat a sbírat body v každém zápase.
Na jaře jste ještě neprohráli: výhry nad Tasovicemi, Přerovem. Cenné remízy ve Staré Říši, v Šumperku, s Hodonínem – jedete na jaře na vlně znamenající záchranu v Divizi?
Záchrana je pro nás nutná, nedokážu si představit, že bychom sestoupili s naším kádrem. Na jaře jsme se hodně semkli a jdeme od zápasu k zápasu. To, že jsme udělali už 10 bodů je hodně důležité, hnedka se líp dýchá. Plánujeme sérii neporazitelnosti ještě dlouho udržet :D
Co se přes zimu v kádru změnilo, že porážíte přední týmy a stěhujete se z tabulkového suterénu?
Od zimní přípravy máme nového trenéra a obměnil se i kádr. Všichni si uvědomují o co se hraje, což mi na podzim přišlo úplně naopak a proto jsme se ocitli v boji o sestup.
Ještě jeden důležitý aspekt musíme zmínit – Spolu s Blanskem jste dostali skoro nejméně branek – přesně 26. Jen vedoucí Tasovice dostali méně. Je to vizitka dobré defenzívy, ale to, že to zatím nestačí na nejvyšší patra, zároveň poukazuje na nízkou produktivitu. Dá se to tak říct?
Určitě dá, hrajeme zodpovědně zezadu s výbornou obranou ale vepředu se na každý gól strašně nadřeme. Nevyužijeme naše velké šance a pak je to těžší.
V sobotu čarodějnice a v neděli na 1. máje další těžký zápas v Polné..Bude to asi tuhý boj až do konce soutěže, že?
Tak v Polné se pokusíme bodovat a pak nás čekají 3 nejdůležitější zápasy, po kterých už může být rozhodnuto jestli dohrajeme sezonu v klidu a nebo budeme do konce bojovat o záchranu. Ve středu tam máme Havl. Brod, pak Rosice a Vrchovinu. Tyhle zápasy hodně řeknou.
Co vůbec říkáte tomu, že poslední 4 místa patří celkům z Vysočiny – nevypovídá to o něčem?
Podle mě už musí někdo z Vysočiny dolů, nemuseli by to být 2 týmy ale uvidíme. V soutěži už je převysočinováno. Ne, že by mi to vadilo, všude je to kousek a jsou to menší derby, takže zajímavé zápasy ale ostatní týmy už to tak vidět nemusí.
Ale více k Vaší osobě. Slyšel jsem, že studujete – prozraďte nám, co z vás bude, až studia dokončíte :)?
Jsem v prvním ročníku na Masarykově Univerzitě a studuji dvojobor tělovýchova a sport a občanská výchova. Takže až dostuduji, budu učitel tělocviku a občanky. Radši bych ale chytal v Arsenalu takže když zazvoní telefon studium jde mimo :D
Pendlování mezi školou a fotbalem asi zabere dost času. Zbývá Vám nějaký na osobní radosti: posezení u pivka, rodina či holky a tak podobně :)?
Časově to je docela náročné, ale vlastně studuji co mě baví. Není to jako být někde na právech a jen se učit. Tady jdu do školy a mám například hodiny jako volejbal, atletika, plavání atd. Samozřejmě jsou tu i ty předměty, které si musím odsedět a odposlouchat ale jak je to proložené tím sportem, neotráví vás to. Jinak na toho pivsona si vždycky čas najdu a doma v Jihlavě mám i „ženu“, se kterou trávím čas když přijedu :D
Pokud jste u fotbalu v pozici diváka, tak na který tým či styl fotbalu se rád podíváte? Souhlasíte s patronem našich stránek Petrem Švancarou, že lákavější je bojovný a strhující fotbal, jako když třeba Liverpool vydře obrat s Dortmundem, než technicky líbivých, přesto nudných 400 přihrávek Barcelony za minutu :)?
Týmy, které miluju jsou Arsenal a Real Madrid. Jinak s tím naprosto souhlasím, rád se kouknu na fotbal, kde se něco děje. Barcelonu nemám rád jako klub tak i jejich styl hry, je to nuda a proto se na ní nedívám. Ale rád se podívám, když se loučí s ligou mistrů :D
Když jsme nakousli Evropskou ligu, jak jako brankář hodnotíte sparťanské jarní tažení EL, přesněji výkon Davida Bičíka: co si lidé zapamatují - zlověstné chyby, nebo mnoho parádních zákroků?
Sparta byla úžasná, postup až do čtvrtfinále si zasloužili, hráli výborně. David Bičík je pro mě TOP brankář. Mám rád větu od Ikera Casillase- Nezáleží na tom kolik budete mít úspěšných zákroků, lidé si stejně vždy budou pamatovat jen to, co nechytíte. A to platí i tady, každý si pamatuje jeho chybu proti Villarealu ale jinak odchytal výborný zápas a Spartu zachránil od debaklu. Když udělá chybu brankář, tak je to strašně vidět.
Děkuji Vám a ať se daří na cestě za záchranou!
Taky děkuji, mějte se.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.