Je to hodně dávno, kdy jsem dal dva góly v zápase, přiznává Tomáš Štiak

Hráčem 22. kola krajského přeboru se s velkým náskokem stal Tomáš Štiak z Plané nad Lužnicí. Rozhovor s ním vám si nyní můžete přečíst. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, gratuluji k vítězství v hlasování o nejlepšího hráče 22. kola krajského přeboru. Nedávno nám poskytl rozhovor váš spoluhráč z Plané Martin Šahajda, tak určitě víte, jestli přispěl do klubové kasy. Čeká vás odevzdání peněz do týmové kasičky?
Děkuju. V první řadě chci poděkovat hlavně klukům z kabiny, kteří mají největší zásluhu na tom, že se mi něco takového podařilo. Oni taky moc dobře věděli, co dělají, protože každé takové ocenění je u nás samozřejmě za nemalý peníz, ale dám jim ještě do šatny basičku Plzně. Nejvíc tohle vše ale těší našeho pokladníka Pepu Drtinu..
V utkání proti Želči jste vstřelil dvě branky, můžete nám je popsat?
Trenér mě posunul v 25.min ze zálohy do útoku místo zraněného Máry, a chtěl jsem odčinit svoji chybu díky které nám dala Želeč branku. Oba góly byly vlastně jak přes kopírák. První, to mě našel hlavičkou na zadní tyči Martin Janovský a já dával jen do prázdné brány (lehčí to být nemohlo). U druhého jsem byl opět na zadní tyči a dorazil nepovedenou střelu Martina Janovského, opět do prázdné brány.
Nyní jste shrnul své zásahy. Rádi bychom slyšeli i váš názor na samotné utkání.
Derby se Želčí mají vždy náboj a nikdo nechce prohrát. Nám se podařilo dát rychlý gól, ale bohužel jsem to byl já, kdo ztratil míč a bylo vyrovnáno.. Hodně mě to mrzelo, ale za pět minut jsem stál na správném místě. V druhé půli jsme odskočili na 1:3 a místo toho abychom hráli my a podrželi balon, tak to byli domácí, kteří nás tlačili. Největší podíl na tom měl Milan Barteska a jeho milimetrové míče.. Po jeho akcích přišel dvakrát trest a proto konečný výsledek 3:3. Je to obrovská škoda, že se nám nepodařilo vedení udržet až do konce, ale musím přiznat, že nás Želeč druhý poločas tlačila a neměli daleko ke čtvrtému gólu. Takže buďme rádi za bod, ikdyž je to škoda.
Kdy se vám naposledy podařilo vstřelit dvě branky v jednom utkání? Letos jste dal dohromady pouze tři góly. Býval jste v nižší soutěži tradičnějším střelcem nebo tuto disciplínu necháváte útočníkům?
To už je hóóódně dávno.  Dvě branky jsem dal naposledy za FK TÁBOR v dorostenecké lize. Já góly raději připravuju a i když je skoro prázdná brána, tak ještě volím přihrávku. Každý mě za to kritizuje, ale to jsem prostě já. Proto taková malá gólová úroda.
Takže se vaše góly za sezónu dají pravidelně počítat na prstech jedné ruky?
Na moje branky stačí s železnou pravidelností prsty na jedné ruce. (smích)
Soutěž je letos opět velice vyrovnaná a zejména od osmého do třináctého místa je rozdíl pouhých tří bodů. Do této kategorie spadáte i vy. Dá se tedy předpokládat, že těchto šest týmů si to v konečném pořadí rozdá mezi sebou. Kam tipujete svou Planou?
Tabulka je hodně našlapaná a bude rozhodovat každé zaváhání. I my hrajeme o záchranu a jako každý takový chceme získávat body zápas co zápas a co nejdříve utéci ze sestupových vod. Budeme se rvát do posledního zápasu, abychom si nejvyšší krajskou soutěž zahráli i příští rok. Nebude to nic lehkého, ale když každý odvede na hřišti maximum, tak se nám to může povést a já tomu věřím!
Z nejvyšší krajské soutěže budou s velkou pravděpodobností sestupovat tři týmy, může se stát, že i čtyři. Které týmy dle vás budou příští ročník v KP chybět?
Omlouvám se těm týmům, ale budou to určitě Prachatice s Veselím. Kdo to bude další nechci říkat konkrétně, jen si přeji, aby se to netýkalo nás.
Podobný boj se vede i o postup do divize. Dvojice Jankov – Katovice odskočila všem pronásledovatelům, kdo postoupí?
Tým Jankova moc osobně neznám, v krajském přeboru je už ostřílený a určitě by si rád zkusil i vyšší soutěž.. Katovice znám už z předchozích zápasů v 1. A třídě, hrají s Jankovem a Soběslaví nejlepší fotbal a především doma hrají ve výborné formě. Kluci se znají dlouho, na hřišti o sobě vědí. Kdybych měl rozhodnout, tak bych to přál Katovicím i kvůli spolužákovi z vejšky. Ovšem postoupí ten nejlepší..
Živíte se jako učitel autoškoly, kterou i sám vlastníte. Jak je možné, že tak mladý člověk se dostane k takovému zaměstnání?
Naskytla se mi tato možnost už v době, kdy jsem studoval vysokou, takže jsem si udělal potřebné věci k tomu, abych to mohl vyučovat a musím říct, že mě tato práce baví.
A jste na své žáky jako zkušený kantor nebo preferujete spíše kamarádský přístup?
Autoškolu vedu v kamarádském duchu, vše jim v klidu vysvětlím. Když udělají něco špatně, tak si to rozebereme a při další situaci už to v převážně většině udělají správně. Doufám, že se jim můj styl vedení autoškoly zamlouvá.
V dalším kole přivítáte na svém hřišti tým z Českobudějovicka, vedoucí celek Jankov. Připravujete se na lídra speciálně nebo chcete nastoupit k rovnocennému boji? A co od utkání očekáváte?
Do zápasu půjdeme jako do každého jiného. Nebudeme si nic nalhávat, Jankov je více než jasným favoritem a my můžeme pouze překvapit. Za bod budeme určitě rádi, ale bude to opravdu těžké.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů v životě, ve fotbale a dostatečné nervy při svém zaměstnání.
Já také děkuju a přeji portálu fotbalunas.cz hodně spokojených čtenářů a všem ostatním hodně úspěchu v životě i ve fotbale.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.