ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 19.kolo Jihomoravský | Brno - město | Okresní přebor , 2015-2016

Záložník Slovanu Brno B, Karel Vašíček, se stal prvním Hráčem kola. V hlasování získal 48% hlasů a s přehledem zvítězil. Udělali jsme s ním rozhovor, který si zde můžete přečíst.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji ke zvolení za hráče kola. Mohl byste čtenáře v krátkosti seznámit se svoji dosavadní kariérou?
Ta začala už dávno. Někdy kolem roku 1988 v přípravce tehdy ještě v Zetoru Brno (dnešní ČAFC). V Zetoru/Čafce jsem prošel celou mládeží, v mužích, kteří tehdy hráli divizi, jsem však už velkou díru do světa neudělal. Někdy kolem roku 2000 jsem přestoupil do Slovanu, kde v podstatě hraju dodnes. Po minulé sezóně jsem skončil aktivně v Áčku a po podzimní herní odmlce mě letos v zimě vzkřísil trenér béčka Karel Anderle.
Co považujete za svůj největší fotbalový úspěch?
Postup do finále krajského poháru v sezóně 2007/08, kde jsme bohužel prohráli 3:2 s Dubňanami a také postup z 1.B třídy do 1.A třídy v sezóně 2005/06.
Máte nějaký oblíbený tým nebo fotbalistu?
Manchester United a (paradoxně) Stevena Gerrarda.
Jak hodnotíte dosavadní průběh sezóny?
Do té jsem naskočil až v zimní přípravě, takže ta je zatím velice krátká. Těchto několik jarních zápasů však můžu hodnotit jen pozitivně, daří se nám, z dosavadních 6 zápasů jsme 5 vyhráli.
Co děláte mimo fotbalové trávníky?
Trávím čas s rodinou, hraji golf, lyžuji, nepohrdnu pěnivým, kvašeným nebo destilovaným nápojem.
Minulé kolo jste vyhráli nad Obřanami. Jak byste tento zápas hodnotil?
Obřany hrály zodpovědně v obraně, v útoku jsme neměli moc prostoru a těžko jsme se dostávali do nějakých šancí. Do poločasu jsme však nakonec jeden gól vstřelili. V druhém poločase bylo šancí (i těch vyložených) přece jen víc, ale místo toho, abychom vedli 4:0 nebo 5:0, podařilo nám navýšit skóre jen na 2:0. Závěr byl tedy trochu nervóznější, hlavně potom, co se Obřanům podařilo pár minut před koncem zápasu snížit na konečných 2:1.
Hodně se v této době u nás diskutuje o rozhodčích. Jak byste jejich výkon hodnotil ve vaší soutěži?
Za těch pár zápasů jsem poznal jen několik rozhodčích. Jsou to vesměs mladí kluci, kteří však pískají/mávají velice dobře.
A zbývá nám poslední otázka. Už jste přemýšlel o tom, jestli byste chtěl u fotbalu zůstat (např. jako trenér), až skončíte s aktivním hraním?
Přemýšlel. Někdy v budoucnu možná ano. Momentálně mi však moc času nezbývá ani na hraní fotbalu, takže v dohledné době spíše ne.
Děkuji za Váš čas a přeji Vám hodně štěstí do fotbalu i do života.
Děkuji, Vám také.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.