ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 17.kolo Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz - Čeněk Dolák! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Tentokrát od nás hráč kola získává lístky na nedělní ligový šlágr  Sparta-Plzeň, gratulujeme.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tohle je vaše první vítězství. Ani nikomu jinému z vašeho týmu se nepodařilo doposud v naší anketě „hráč kola“ zvítězit. Co na to říkáte? Sledujete tuto rubriku? Případně jak jste se o nominaci nebo a následně o vítězství dozvěděl?
Předně jsem rád, že v této anketě zvítězil hráč lánského celku. Pro mě osobně, na sklonku hráčské kariéry, je toto ocenění impulsem k tomu, abych ještě hrál, a pak taky jsem stoupl v optice mých synů, kteří fotbal hrají a rubriky na fotbalunas sledují. Od nich jsem se o nominaci dozvěděl a i o následném vítězství. Příznivou zprávou do týmu je, že jsem našemu předsedovi přislíbil sud piva, který si vypijeme po, doufejme vítězném, domácím utkání na Lánech.
Mohl byste nám zhodnotit utkání, které jste sehráli v Senomatech?
Utkání pro nás nezačalo příliš šťastně, po mém prohraném souboji na půli hřiště jsme z protiútoku dostali úvodní gól. Ten nás ovšem nakopl, neboť jsme nechtěli zopakovat bídný výkon z předchozího domácího zápasu. Velice dobře nám zahráli oba stopeři a útočníci zatápěli soupeři rychlými náběhy za obranu. Tento brejkový způsob hry na domácí platil, navíc jsme byli značně efektivní. V Senomatech se nám v posledních letech daří, navíc na nové přírodní trávě super zápas.
Jako hráče utkání vás nominoval za skvělý výkon Jakub Matějka. Vyzdvihl byste vy osobně ještě někoho dalšího z týmu?
V tomto utkání skvěle zahrál celý tým, s přibývajícími minutami jsme byli sebevědomějším a bojovnějším týmem. Čišela z nás bojovnost a touha toto utkání vyhrát za každou cenu. Proto jsme nepolevili ani v druhém poločasu.
Momentálně se váš tým nachází na dvanáctém místě a jste namočeni do záchranářských bojů. Jak vidíte vaše šance do zbytku sezóny?
Určitě se zachráníme!
Čeká vás utkání proti Kněževsi, která je teď na výsluní tabulky, jaký očekáváte výsledek a průběh utkání, připravujete se nějak speciálně na tohoto silného soupeře?
No, bude to obtížné utkání,naše poslední na umělé trávě v Rynholci, kde se přeci jen hraje jinak. Pokud se nám bude dařit zachytávat křížné pasy, bude to vyrovnané utkání. Podle postavení v tabulce se momentálně s Kněževsí nemůžeme měřit, na druhou stranu doma se bodovat prostě musí.
Mohl byste nám přiblížit váš tým? Atmosféru mezi hráči, soudržnost, respekt, docházku na tréninky i zápasy atd.
Náš tým prochází generační obměnou, přestože mi je 44, ne pokaždé bývám nejstarším na hřišti. Chybějí nám hráči okolo 30 let. Partu máme výbornou, mix mládí a veteránů funguje. Trénujeme společně s Rynholcem, dvakrát týdně a včera nás bylo na tréninku 24. S docházkou na utkání už je to horší, kdyby se nám stabilizovala sestava, určitě bychom měli více bodů.
Přes zimu jste tým nějak posílili nebo naopak oslabili?
Přes zimu jsme posílili o dva zkušené hráče v nejlepším věku, obránce Dana Švigára a útočníka Ondru Humra. Oba výborní, hotoví hráči do základní sestavy. Na druhou stranu jsme všichni zase o něco starší… Pro mě osobně je už úspěchem, pokud nastoupím v základu. Jednoznačně jsme nyní silnějším týmem.
Jaký máte názor na portál „fotbalunas.cz“?
Velmi se mi tento projekt líbí a jsme rád, že funguje i po počáteční euforii. Obecně ubývá hráčů, a pokud lze zprostředkovat výstupy z utkání s komentáři o průběhu, pak to může přispět k popularizaci fotbalu i na nižší úrovni a na menších vesnicích. Pro mě osobně, Moraváka, je tento portál základním zdrojem informací o tom, jak si stojí a hraje můj mateřský klub.
Děkuji vám za váš čas a přeji mnoho štěstí do dalších kol.
Také děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.