ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA 18.kola III. třídy sk. A, okresu Vyškov 2015-2016 - Lukášem Brtníkem

Nominace hráče komořanského mužstva do sestavy kola je zárukou vysokého počtu hlasujících a jistotou, že bude opět vítězem. Tentokrát suveréně zvítězil pětadvacetiletý záložník Lukáš Brtník. Jak poznáte ze samotného rozhovoru jedná se o nesmírně aktivního člověka se širokou škálou různých zájmů. Fotografie doplňující rozhovor je ze zimního soustředění komořanského mužstva, Lukáš Brtník je ve spodní řadě druhý z leva.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Určitě bude čtenáře zajímat kde a kdy jsi začínal s fotbalem a kdo Tě k němu přivedl? Ve kterých klubech jsi hrál, kteří trenéři Tě vedli, kde se Ti líbilo, nebo naopak nelíbilo, nebo nedařilo. Jaké jsou Tvoje fotbalové cíle? A co jako mužstvo, chtěli byste ještě jednou zkusit hru v okresním přeboru?
K fotbalu mě přivedl můj taťka asi v pěti letech. Hrát jsem začal v domovských Komořanech, kde jsem působil až do konce žákovského věku pod vedením Františka Baldíka. První dorosteneckou sezónu jsem hrál v Letonicích, odkud jsem přešel do krajského týmu mladšího dorostu Rousínova. Ve starších dorostech jsem na půl roku odešel do Vyškova (dřívější Drnovice), kde mě trénoval Edvard Lasota a hrál jsem druhou dorosteneckou ligu. Po této zkušenosti jsem se na poslední rok vrátil zpátky do dorostu Rousínova, kde jsem celé jaro neodehrál, protože mě v hodině tělocviku zranil spolužák vrhací koulí. . V mužské kategorii jsem znovu začal hrát za Komořany, ale zde jsme se v první sezóně se štěstím zachránili. Po této sezóně jsem odešel do Letonic, kde jsem strávil rok a půl v okresním přeboru. Když mužstvo Komořan začal trénovat současný trenér Pavel Svoboda, rozhodl jsem se vrátit do mateřského celku a hraji zde už pátou sezónu. Na fotbale mě zajímá hlavně parta a tu máme skvělou. Vůbec nevadí, že věkový průměr našeho týmu odpovídá už veteránské lize. Na tréninky chodí pravidelně více jak dvanáct lidí. Je to hlavně tréňou Pavlem Svobodou, který dokáže vymyslet zábavná cvičení. Některá nám sice trvají déle na pochopení, ale to nám jistě odpouští. Vyšší fotbalové cíle už vzhledem k pracovním a studijním povinnostem nemám, ale ještě minimálně jednou bych si chtěl vychutnat postupové oslavy. Okresní soutěž už jsme si jednou vyzkoušeli, nemyslím si, že bychom na ni neměli herně. Naše největší slabina byla a je proměňování šancí. Jak to řekl Radek Novotný při tipování výsledků: „Věřím, že Komořany budou produktivnější než v minulém kole.“ Myslím, že tohle si přeje každý fanda fotbalu v Komořanech. Okresní přebor je těžší soutěž a je otázka, zda by celé mužstvo chtělo postoupit. Dle mého názoru je lepší hrát III. třídu a být nahoře v tabulce, než třeba hrát o záchranu v okresním přeboru.
Kdyby jsi nehrál fotbal jaký sport by jsi si vybral, nebo jinak, které sporty Tě lákají a chtěl bys je dělat?
Mezi mé další oblíbené sporty patří futsal a florbal. Futsal jsem hrával závodně za Sapporo Manerov, kde chytal můj strejda. Florbal je mým oblíbeným sportem hlavně v zimní přestávce. Mimo fotbal hraji ještě závodně šipky za tým Na plovárně Hodějice, se kterým jsme vyhráli letošní ligu a teď bojujeme v play off o postup do vyšší soutěže.
Těšíš se na blížící se ME ve Francii a na jaké utkání by jsi se chtěl podívat živě?
Jako správný fanda fotbalu se těším na ME, kterého se znovu účastní také Česká republika, což považuji za úspěch. Podle losu máme skupiny smrti, ale pokud chceme uspět, tak musíme porazit každého. Věřím trenérovi Pavlu Vrbovi, že vybere dobrý tým a za velký úspěch bych považoval postup do čtvrtfinále. Naživo bych se jel podívat na zápas Česko : Španělsko, ze soupeřů by mě zajímal zápas Belgie : Itálie.
Jaký je tvůj mimofotbalový život, rodina, zaměstnání, mimosportovní zájmy a třeba ideální dovolená? Budeš v létě někam cestovat, nebo máš obavy z imigrantů, atentátů a podobně.
Můj mimofotbalový život je časově velmi náročný. Je mi 25 let, studuji Pedagogickou fakultu na Masarykově univerzitě v Brně, obor dějepis-zeměpis v magisterském studiu. Během celého studia také pracuji v rodinné firmě, která se zabývá prodejem potravinářského zboží a občerstvení. Tahle práce zabere spoustu času, takže nic jiného moc nepřipadá v úvahu. Rodinu nemám a užívám si mládeneckého života. Ideální dovolená je pro mě někde v exotické zemi, v zimním období, s drinkem v ruce. V létě vzhledem k provozování koupaliště v Hodějicích s mým bratrem nikam cestovat nemůžu, což mi ale nevadí, protože věřím, že si teplé léto užiji tam. Obavy z atentátů nemám, protože člověk neví, co ho může potkat za rohem, natož tak někde v jiné části planety.
Váš areál jsem již pochválil Tomáši Šimáčkovi, když jsem s ním dělal rozhovor. Napadalo mě totiž, že by se vám v rámci dobudovávání hodila nějaká regenerace. Například sauna, nebo bazén. Myslíš, že by to mohlo být reálné?
Areál je spravený pěkně. Máme novou halu a kabiny, kterou bych si ale představoval větší pro další sporty a možnost pronájmu. Tohle není asi otázka pro mě, ani vedení klubu, ale spíše na zastupitelstvo obce. Samozřejmě bych uvítal nějaké dobudování regeneračního centra, ale reálně to v současnosti nevidím. Podle mého je důležitější úprava travnaté plochy hřiště a vybudování zavlažovacího systému.
Prozraď na sebe něco na co jsem se nedokázal zeptat, ať ze soukromého nebo fotbalového života.
Všichni spoluhráči vědí, že jsem poněkud impulzivnější hráč, když se mi něco během hry nelíbí. Nezáleží, jestli za to může rozhodčí, pomezní nebo protihráči. Už hodněkrát jsem se chytl během zápasu. V zimní přestávce se snažil trenér a náš Xabi „Marián“ vysvětlit, že si tím nepomůžu. V jarní části jsem klidnější hráč díky rituálu. Snažím se vždy před zápasem nebo v pátek zajít s kamarádem Tomášem do čajovny ve Vyškově a nasát klidnou karmu. Dalším pomocníkem je antistresový sprchový gel, kterým se vždy sprchuji před zápasem a musím říct, že záhadným způsobem to na mě nějak funguje. Dalším bodem ve fotbale jsou mé posty během kariéry. Skoro celou dobu, až na jednu sezónu, jsem hrál stopera, ale až trenér Svoboda mě vytáhl do zálohy, odkud už můžu jen dopředu. Tu jednu sezónu jsem hrál hrotového útočníka a celkem se mi gólově dařilo, takže doufám, že trenérovi nezamotám hlavu. V soukromém životě chci dostudovat svoji školu a pokračovat v práci, kterou dělám od svých patnácti let. Jinak asi jako každý rád posedím se svými přáteli, jak nad šálkem čaje, tak nad lahví dobrého vína.
Tradiční vzkaz pro Tvoje fanoušky a příznivce vašeho mužstva.
Chtěl bych poděkovat všem svým kamarádům, spoluhráčům a fanouškům za hlasy v této soutěži. Musím říct, že na domácích i zápasech venku nás podporuje dost diváků. I když se nám někdy nedaří, jsme rádi za vaše fandění. Velké díky, také patří všem, kteří se ve fotbale jakkoliv angažují. Nejvíce asi Davidovi Petrovi, který zastává funkce od trenéra přípravek až po pradlenu. Vzkázal bych i něco pro fanoušky a pomezní z řad diváků. Byl bych rád, kdyby se vrátila 100% poctivost při mávání a posuzování fotbalových zákroků. Všichni hrajeme pro zábavu a neodmávaný offside zbytečně přiostřuje celé utkání.
Děkuji za rozhovor a přeji ať se Ti dál v životě všechno daří.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.