David Hilko o svých prvních krůčcích v kopačkách: S fotbalem jsem začal velmi brzy, už ve třiatřiceti letech

Oloví je na vítězné vlně, tedy pouze pokud budeme myslet jeho výhry v rámci naší ankety o hráče kola, už potřetí v ní totiž zvítězil hráč tamního Sprot Klubu, což je pro tým z nižších pater tabulky zejména po zkušenostech z podzimu 2015 jistě ohromný úspěch. Zajímavé je ale to, že pokaždé zvítězil jiný hráč, nyní je to ale ten ze všech nejúspěšnější, David Hilko (SK Oloví), který může pochlubit nejen zlatou pozicí z tohoto kola, ale také stříbrnou z minulého týdne. "Minulý týden vyhrála mladá dravost, ale teď už byla řada na mě.", usmívá se po výhře David Hilko.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Davide, řekl bych, že jste byli po skvělých výkonech proti Jindřichovicích favoritem, kde se stala chyba?
Řekl bych, že jsme favorité nebyli, i tabulka tomu napovídala. V prvním vzájemném utkání, v Jindřichovicích, jsme hráli, dá se říct, také rovnocenné utkání a rozhodovaly až penalty. A stejně jako v prvním utkání jsme je i tentokrát prohráli.
Může mít neudržení sedmé příčky na tým nějaký negativní vliv?
Nemyslím si, že by to mělo mít nějaký negativní vliv. Hrajeme pro radost a pro fanoušky Oloví, i když jsou občas naštvaní (smích).
Soutěž se během týdne rozdělí do dvou částí, jaký máte na nový systém soutěže názor?
Jelikož je v té naší "pralesní lize" málo týmů, asi se tam nic jiného vymyslet nedalo, abychom nekončili se sezónou už v dubnu.
A kdo bude podle Vás v obou částech tabulky dominovat, věříte Oloví v souboji o šestou příčku?
Když budeme mít to štěstíčko, tak si myslím, že bychom o šesté místo mohli usilovat. Poslední zápasy jsme nehráli špatně a bylo možné sebrat body i tabulkově lepším soupeřům. Nedaří se nám dobře první půle, ve které zbytečně inkasujeme. Ne, že bychom dostávali hodně branek, ale ani jich mnoho nedáváme. Když tyto věci zlepšíme, můžeme šestou příčku atakovat.
Kdo pro Vás bude nejnepříjemnějším soupeřem?
Nějaký silný tým, který může sáhnout do svého A-týmu. Poslední zápasy hrála dobře Svatava i Dolní Rychnov. Karty jsou rozdány pro všechny stejně.
Teď trochu odbočme, působil jste v nějakém jiném týmu, než se obnovil tým v Oloví?
Jelikož jsem začal s fotbalem brzy, přesněji řečeno ve 33 letech (smích), tak jsem moc týmů nepoznal. Začal jsem hrát za Sokol Šindelová, kde jsem odehrál sezónu a půl, ale poté se tým rozpadl.
Co Vás do oživeného klubu přitáhlo?
V Oloví hraje hodně hráčů ze sklárny, kde také pracuji. A slovo dalo slovo a přihlásil se tým znovu do soutěže. S tím, že jsme chtěli přivést fanoušky opět na hřiště, dřív Oloví hrálo i vyšší soutěž.
Takže jste se na jeho obnovení také trochu podílel?
Trochu. Plánovali jsme to s kolegy a kamarády z práce a blízkého okolí. Po pravdě jsme si chtěli zahrát fotbal a motivovat i mladší hráče.
Davide, pokud se nemýlím, tak se Vám přezdívá "Forest", jak tato přezdívka vznikla?
Opět díky spoluhráčům, kteří se mnou pracují ve sklárně. Forestovi řekli běž a on běžel, já jsem nebyl práci k udržení, takže kvůli tomu (smích). Přezdívka se uchytila už na Šindelové.
Jaká je tedy vaše role, ať už v kabině, či na hřišti?
Práci přenáším i na hřiště, a proto jsem v základu (smích). Pořád je co opravovat i na hřišti. Ze všeho si dělám srandu a velmi rád zlehčuji situaci, a to si myslím, že povzbudí tým i v nelehkých chvílích. Na hřišti mám za úkol znepříjemnit situace a občas se podaří dát i vlastní gól. Ale poslední dobou se občas trefím i do brány soupeřů (smich).
Davide, moc nechybělo a zvítězil jste už minulý týden, napadlo Vás po zisku stříbrné příčky, že se té zlaté dočkáte už o týden později?
Vůbec jsem to nečekal, že bych mohl být nominován a ještě zvítězit. Je vidět, že mám já i tým Oloví velkou podporu fanoušků, ale také svých spoluhráčů. V Oloví jsme velmi dobrá parta a to se také ukazuje na naší hře bez hádek a nepříjemností. Minulý týden vyhrála mladá dravost.
Co byste nám o olovských fanoušcích prozradil?
Moc si jich vážíme a jsme rádi, když nás přijdou podpořit na jakýkoliv zápas i přátelské utkání. Bez fanoušků by to snad ani nešlo.
Poslední otázka, máte na závěr pro diváky nějaký vzkaz?
Všem moc děkuji za zaslané hlasy a podporu našeho týmu, která se ukázala již minulý týden, kdy jsme obsadili první tři příčky hlasování. Pozdravit spoluhráče z Oloví a poděkovat jim za skvělou partu. Dále přeji ostatním hráčům mnoho sportovních úspěchů, hlavně bez úrazu.
Davide, děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.