Druhé místo pro střelce Adama Novotného. Doufám, že mě v trenér v Benešově postaví

Razantně drtivým náskokem své soky předčil David Benda z týmu průběžného vícemistra soutěže TJ Sokol Benešov nad Černou, sám ovšem z pravidelného rozhovoru pro vítěze ankety upustil. Přečíst si ale můžete jeho vyjádření díku.

Ke slovu tak jako stříbrný muž přišel Adam Novotný, útočník dosavadního lídra tabulky , týmu TJ Dynamo Světlík. Druhý snajpr aktuálního žebříčku střelců své soutěže tak hodnotí poslední utkání ve Vyšším Brodě a řeč se dostala i na příští nelehký duel právě v Benešově. Navýší Světlík v žebříčku svůj bodový náskok?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Adame, gratuluji k umístění. Jak se k ocenění stavíte přesto, že to nebylo vítězství?
Velice děkuji. I druhé místo potěší, obzvlášť za hráčem z Benešova, kde mají hlasování nejspíše povinné místo tréninků (usmívá se). Za hlasy jsme samozřejmě rád a děkuji za ně. Osobně jsem ale hlasoval pro spoluhráče Romana Dekreta, který hrál opravdu výborně.
Už v podzimní části jste se jako tým v anketě celkem činili, když jste průběžně obsadili všechny tři pozice vyhlašované pozice. Vidíte tedy v našem portálu nějaký smysl motivace?
Určitě ano. Celkem dost kluků od nás váš web sleduje, takže to na ně jako takový motivační prvek s velkou pravděpodobností působí. Jestli to přímo ovlivňuje výkony na hřišti, to si tvrdit netroufnu, ale mohu doufat, že se pak více snaží celé mužstvo.
Pojďme se vrátit k zápasu s Vyšším Brodem. Jak byste ho zpětně hodnotil?
Hráli jsme po dlouhé době. Osobně jsem se zápasu trochu obával, jak nám to vůbec půjde. Myslím ale, že v první půli jsme hráli velmi dobře, drželi jsme míč, měli i dost šancí a soupeř si moc nezahrál. Druhý poločas už byl mnohem horší, asi to bylo způsobené tou dlouhou pauzou. Ale i tak Vyšší Brod neměl nijak výrazné šance a myslím, že jsme výsledek kontrolovali.
První poločas jste dlouho hráli bezbrankově a potom v deseti minutách zápas rozhodli. Kde soupeř polevil?
Soupeř nepolevil. To nám se konečně povedlo zužitkovat převahu. Při druhém gólu pomohlo i štěstí, ale vedení bylo zcela zasloužené.
A co druhá půle? Podle Štefana Gondeka jste přešli na přímo laxní přístup. Spokojili jste se s poločasovým výsledkem?
Pravděpodobně k nějakému částečnému uspokojení došlo, ale jak už jsem říkal, mohl to být také následek nerozehranosti po dlouhé pauze a souhře nepomohly ani různá střídání.
V reportáži na vašich stránkách se psalo o nepříjemné situaci, kdy jste se údajně zranil. Co se stalo?
Už v prvním poločase jsem dostal ránu do levého stehna, které postupem času bylo dosti bolestivé. Po změně stran na mě přišlo více faulů, z nichž jeden opět do předtím postižené nohy a z mé strany už to dále nešlo.
Omezí vás to v dalším zápase? Budete moci hrát?
Druhý den po utkání jsem sice moc nemohl chodit, ale nyní už se to zdá být v pořádku. Doufám tedy, že mě trenér v Benešově postaví (v dobré náladě doufá).
To utkání v Benešově nebude vůbec lehké a Ondra Dědič ho označil za nejdůležitější zápas sezóny. Jak ho vnímáte vy?
Já jsem stejného názoru s Ondrou a plně s ním souhlasím. Výsledek tohoto zápasu poté zcela jasně napoví nebo dokonce určí, jak se bude celé jaro vyvíjet
S čím na Benešov nastoupíte a čeho je nutné se vyvarovat?
Občas máme nekalou tendenci se přizpůsobovat hře soupeře. Pak nám to nejde a sami sebe dostáváme pod tlak. Doufám tedy, že předvedeme tu naší hru, která nás stále drží v čele, jednoduchou a rychlou, načež uspějeme. Moc bych si přál, aby každý z týmu nechal na hřišti všechno, zvláště v tomto zápase o první místo.
Základní část se line ke konci a pak přijde vyvrcholení sezóny v podobě nadstavby. Jaké tři týmy k sobě tipujete a koho byste si naopak nepřál potkat?
Benešov nad Černou a Lipno jsou jasní postupující. Jako třetího tipuji Holubov, který se před nátlakem Roma ubrání a nepustí jej před sebe. Určitě bych nechtěl potkat Horní Dvořiště, s nímž máme špatnou bilanci.
Co postup o třídu výše? Je to vaším jediným cílem?
Ano. V aktuální době určitě je a snad se ho letos také dočkáme.
Myslíte si, že po případném postupu budete důstojným soupeřem a vyhnete se boji o udržení?
Toto je nyní předčasné řešit, jelikož jsme ještě nikam nepostoupili. Ale hrát se dá s každým, když k zápasům správně přistoupíme.
V generálce před startem jara vás čekal přátelák s Chvalšinami, pro které jste prý nebyli kvalitním soupeřem. Kromě toho, že se jedná o top tým okresního přeboru, kde byly zásadní rozdíly hry?
Na tomto utkání jsem bohužel nebyl přítomen, takže to nemohu posoudit. Výsledkově a asi ani herně se to klukům nepovedlo, to se ví, ale možná to bylo právě proto, že sestava byla různě lepená a tak naši nemohli přejít na tu hru, na kterou jsou zvyklí.
Díky za rozhovor, Adame. Ať se Vám daří.
Já Vám také děkuji. To samé samozřejmě přeji i Vám.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.