Dobrovický patriot David Miškovský: Z dosavadních soupeřů nás skutečně přehrála jen Chrudim

David Miškovský z FK Dobrovice byl zvolen za Hráče 24. kola a my, i když s jistou prodlevou, jsme si nenechali ujít možnost tohoto útočníka vyzpovídat... Útočník je skutečným symbolem týmu z Dobrovice, když zde působí nepřetržitě už od svých osmnácti let. V poslední době ho trápila zranění, ale vypadá to, že Miškovský se opět dostává do formy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Podle toho, jak dlouho v Dobrovici hrajete, to vypadá, že jste skutečný patriot...
To by sedělo. Jsem dobrovický odchovanec, kromě mládežnických kategorií, které jsem strávil v Mladé Boleslavi, působím už od osmnácti let tady. Takže už kopu pomalu patnáctou sezónu v dobrovických barvách.
Takže už jste v Dobrovici zažil i různé soutěže, jaké?
V roce 2002 to byla divize, pak jsme dvakrát spadli do kraje a teď poslední rok ČFL.
A klubové ambice dostat se do ČFL jste cítil, nebo jste byl překvapený, že k tomu nakonec došlo?
Dřív byla strop ta divize a o postupu se, i když jsme třeba byli kolem toho třetího místa, nikdy nijak nemluvilo. Teď se ale naskytla šance, vedení přistoupilo k tomu, že by se ČFL nebránilo, proč to nezkusit.
A s působením týmu ve třetí nejvyšší soutěži asi musí panovat spokojenost…
No stoprocentně. Jsme nováček, nevěděli jsme pořádně, do čeho jdeme, ale myslím, že nejen výsledkově, ale i herně patříme k horní polovině. Do budoucna máme mančaft vyvážený, jsme tam tři čtyři lidi přes třicet, zbytek je ve středním fotbalovém věku a máme tam i kluky, co jsou dva tři roky z dorostu. Takže perspektiva v týmu určitě je, v tom problém není, třeba budeme do budoucna ještě lepší, než teď.
V klubu působíte už opravdu dlouho, máte tam vůbec podobně vytrvalého parťáka?
(úsměv) Jako odchovanec jsem tu sám už asi deset let. Déle v Dobrovici hraje Ondra Bartoš, tuším osm let, no a pak už nikdo, kluci přišli s trenérem Hejnem, který je tu dva a půl roku a přivedl do Dobrovice sedm osm fotbalistů.
Do zápasů nastupujete jako střídající hráč, proč?
Za rok a půl jsem toho totiž víc promarodil, než odehrál. Měl jsem snad šest zranění, je to špatné. Vždycky se do toho dostanu zpět a něco se stane. Za měsíc už je mi dvaatřicet, po té třicítce se říká, že to se zraněními je horší a horší a já to tedy musím potvrdit (úsměv). Teď trénuju čtrnáct dní a doufám, že aspoň chvilku vydržím, do konce sezóny, a pak uvidíme, co bude dál.
A do vašich tréninků a nabírání fyzičky zrovna vstoupil anglický týden. Jak takovou porci zápasů v rychlém sledu tým snáší?
Je to náročné. Pětadevadesát procent mančaftu u fotbalu pracuje, tak to není jednoduché. Takže se tomu musíme nějak přizpůsobit, tréninky byly tento týden lehčí, žádné nabírání fyzičky. Naštěstí to není furt, jde asi jen o čtyři vložené středy za sezónu, takže se to dá zvládnout. U nás starších se to zvládá hůř. (úsměv)
No zvlášť, když doma máte rodičovské povinnosti…
Přesně tak, mám doma rok a půl starého prcka. Ale ten mě z té únavy dostane, po psychické stránce se s ním člověk uklidní.
Jo? To jsem myslel, že řeknete, že ten vás naopak dodělá…
(úsměv) No, jak se to vezme. Ale spíš je to radost.
Jaký máte názor na ČFL celkově, není dvacet, respektive teď už devatenáct týmů na soutěž, neúnosně moc?
Pro zúžení soutěže by byla většina z nynějších devatenácti mančaftů, je to fakt přestřelené, to se nepovedlo. Pro příští sezónu už by se to ale mělo nějak korigovat, tak snad to pak už půjde. Je to opravdu hodně.
V dalším kole vás čeká Kolín, co od utkání očekáváte?
Poslední dva tři zápasy se nám herně povedly, i když jsme naposledy prohráli v Zápech, tak jsme neodehráli špatné utkání, byli jsme podle mého herně lepší, jen jsme nedávali šance. Když je teď proměníme, nebo aspoň padesát procent z nich, a přistoupíme k zápasu zodpovědně, tak věřím, že to zvládneme a body zůstanou doma. Kolín potřebuje body jako sůl, bude hrát asi z bloku na brejky, snad uspějeme.
A opět naskočíte jako střídající žolík?
No vzhledem k tomu, že trénuji čtrnáct dní, tak ta fyzička na celý zápas není nic extra, takže tuším, že začnu ještě z lavičky. Ale třeba mě tam trenér pošle od začátku.
Koho tipujete na postup?
Zatím jsme hráli s Chrudimí, Lokádou a Zápy. Nejlépe na mě působila jednoznačně Chrudim, která nás doma jako jediný mančaft skutečně přejela, jak herně, tak výsledkově. Mluví se o Žižkovu, s tím jsme ale ještě nehráli, ten nás čeká příští týden, takže uvidíme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.