Nastoupit do utkání s Lafatou by byl ohromný zážitek, zasnil se Studnička

Michael Studnička byl nejprve nominován do sestavy 16. kola OP za parádní výkon s Jankovem B, kde jak prozradil v rozhovoru níže nastoupil na pro něj nezvyklém postu středního záložníka. V hlasování pak předčil zbylé nominované i díky hlasům jeho přitelkyně, kolegů z práce i kamarádů z letního tábora.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Michaeli gratuluji k hattricku a zároveň výhře v anketě. Sledoval jste průběžně výsledky hlasování?
Dobrý den, děkuji. Hlasování jsem samozřejmě sledoval, hodně hlasovala moje přítelkyně Leonka, kolegové z práce i kamarádi z Letního tábora Gandalf, takže jim všem moc děkuji.
Bude Vás ocenění Hráče kola stát peníze v kabině Temelína?
V Temelíně nejspíš ne, tam se mi to pravděpodobně vyhne, ale nějaké to ocenění nejspíš zaplatím v Olešníku. (úsměv)
Většinou nastupujete na postu stopera. V utkání s Jankovem jste vsítil tři branky, jak k tomu došlo?
Opravdu nastupuji hlavně v obraně, na stoperu nebo na kraji. Trenér Hrdina mě chtěl tentokrát vyzkoušet na střední záloze a vyšlo to zrovna takhle. (úsměv)
Hrál jste od začátku vaší kariéry v obraně? Nelákal vás nikdy post útočníka, střelce branek?
V kadetech jsem začínal v útoku a dopředu mě to pořád často táhne, v žáčcích jsem se přesunul do zálohy a nakonec skončil v obraně. Nejspíš kvůli mé výšce a hlavičkovým schopnostem.
Jaký máte názor na to, že ve většině anket o nejlepšího hráče vyhrávají ofenzivní hráči?
Je to bohužel oběť defenzivních hráčů, ale v zápisech se píšou góly a góly většinou zápasy i vyhrávají, takže je to pochopitelné.
Jaká cesta vedla k vašemu angažmá v Olešníku?
Celou kariéru jsem strávil v dorostu SKP ČB a jelikož tam byly kontakty na Olešník, byla to jasná volba.
Aktuálně nastupujete spíše za farmu Olešníka Temelín, jste rád, že máte herní vytížení v nižší soutěži?
Bohužel v Olešníku teď nemám místo v základní sestavě, takže jsem velmi rád za každou minutu a v Temelíně je výborná parta, trenéři i zázemí.
Je reálné prosadit se do sestavy Olešníka? Neuvažoval jste o hostování v jiném klubu?
Je to teď velmi složité, ale takový je fotbal, snad svými výkony v Temelíně přesvědčím trenéra k nějaké šanci. O hostování jsem zatím neuvažoval.
Lákalo by vás zahrát si v dresu Olešníka s Davidem Lafatou?
Určitě by mě to lákalo, aspoň na jeden zápas, myslím, že by to byl ohromný zážitek. Nějaké zprávy z novin o vrácení jsem četl, i když spíše jako trenér, ale snad by si rád ještě zahrál.
V Olešníku budete předělávat tribunu, ale budoucí dočasný azyl v Temelíně vzhledem k jejich krásnému areálu není tak „krutý“, souhlasíte?
Naprosto souhlasím, celé zázemí v Temelíně je skvělé a ke všemu to není zase tak daleko.
Poslední otázka se týká vašeho dvojčete (fotbalový brankář). Hecujete se navzájem ještě při různých cvičení na trénincích nebo to za ty roky společného hraní již nijak neprožíváte?
Stále se hecujeme, obzvlášť při nějakých penaltách nebo naopak, když mě v jasný tutovce vychytá, tak se mi vysměje, ale vždy je to jen legrace a všechno necháváme na tréninku. Pomáháme si a motivujeme se celou kariéru. Myslím, že mít sourozence na blízku je skvělá podpora a opora. Jinak bych chtěl popřát webu i vám hodně úspěchů!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.