Přítelkyně mi ve fotbale fandí, říká Tomáš Smékal

Přinášíme rozhovor se střelcem hattricku Tomášem Smékalem. Díky tomuto počinu se odpoutal v čele tabulky střelců, které vévodí se sedmnácti brankami a přítelkyně, jež jezdí na každý jeho zápas, může být velice hrdá. S Mužem 20. kola jsme si velice pěkně popovídali a vy si nyní můžete přečíst celý rozhovor. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, vyhrál jste v hlasování o Hráče kola. Znamená pro Vás toto ocenění něco? I přesto, že Jankov vede tabulku, tak není pravidlem, že by někdo z týmu vyhrával hlasování. Podařilo se to až Vám.
Samozřejmě že znamená. Největší podíl na tom má můj kamarád z jankovského B týmu Honza Šindelář, který sestavu kola vyvěsil na facebook a ostatní kamarádi pro mě hlasovali, za což jim moc děkuji. Pokud se nepletu, tak jsem první, kdo toto od nás vyhrál a doufám, že ne poslední.
Vstřelil jste hattrick, byl jste v sestavě kola, nyní děláte rozhovor jako Hráč kola. Bývá to často tak, že za tyto položky se v mančaftech platí. Vy máte tak naditou peněženku? (smích)
Tak toto platí i u nás a troufnu si říct, že se zde platí více než v ostatních týmech. (smích) Bohužel z tohohle hlediska jsem si nevybral správný tým (smích). Něco mě to stát určitě bude, ale né tolik, abych tu částku do kasy nedal.
Můžete nám prosím všechny své tři góly popsat ze svého pohledu?
První gól mi nádherně na hlavu posadil Lukáš Voráček po rohovém kopu a já do toho jenom trkl, kde se ještě balón otřel o jednoho z hráčů a skončil v síti. Při druhém gólu jsem neměl složitý úkol, kdy jsem jenom doklepl balón do prázdné brány, kdy z pravé strany přilétl centr do vápna, který si našel Vojta Bürger, ale jeho hlavičku stačil ještě hostující gólman vyrazit, ale přímo pod moje nohy. U třetího gólu mě k sólovému úniku vybídl Marek Pancíř nadýchaných centrem za obranu a se zakončením jsem už neměl problém.
Se sedmnácti góly vedete tabulku střelců. Určitě už myslíte na to, že tento dostih vyhrajete. Měl jste před sezónou nějaký gólový cíl?
Abych se přiznal, tak po půlce sezony sem vůbec nevěděl kolik gólů jsem vstřelil, žádnou takovou statistiku si nevedu. Kdyby neexistovaly tabulky střelců, vůbec bych nevěděl, kolik jich ve skutečnosti mám. Takže myšlenky, zda vyhraji celkového střelce krajské soutěže jdou mimo mě a žádné cíle si před sezonou nedávám.
V Jankově letos zažíváte nejlepší sezónu za poslední roky. Ve hře o postup do divize jste prakticky už jen vy a Katovice. Čekal jste podobný průběh před začátkem soutěže?
Po minulém ročníku, kdy jsme skončili na 4. místě, jsme to letos chtěli ještě vylepšit a od prvního zápasu za tímto cílem jdeme. Navíc i vedení od nás požaduje lepší umístění, než minulý rok, což se nám doposud daří. Neřekl bych, že ve hře jsme pouze my a Katovice, jelikož do konce sezony je ještě spousty zápasů a získat nebo ztratit se dá mnoho bodů.
Většinu čtenářů by určitě zajímalo, zda by tým Jankova vzal postup do vyšší soutěže. Je sice brzy o tom spekulovat, ale nevěřím, že byste se o tom v kabině nebavili. Jaký je tedy postoj hráčů Jankova?
Vedení i mi samotní hráči bychom samozřejmě postup vzali a každý z fanoušků by rád Jankov viděl v divizi, ale jak říkáte, tak je ještě brzo se o tomto bavit. Uvidíme po konci sezony jak na tom budeme a poté budeme přemýšlet, jakou cestou se Jankov vydá.
Nyní odbočíme od fotbalu v Jankově. Jste fanouškem Chelsea, že? Jaké to je prožívat osobně velmi vydařenou, ne-li nejvydařenější sezónu a zároveň se dívat na svůj oblíbený celek, jak se celý rok trápí?
Z hlediska osobního jsem s celou sezonou velice spokojený, ale to se nedá říci o týmu, kterému fandím, a to je opravdu Chelsea. Těch faktorů je tam asi povícero, proč se takovému týmu nedaří, i přesto, že po sezoně zůstal kádr pohromadě, jako v minulém ročníku. I tak pevně zůstávám fanouškem Chelsea a věřím, že příští rok budeme zase více konkurenceschopní a vyhrávat.
Mnoho hráčů si vybírá číslo na dresu dle svého fotbalového vzoru. Vy hrajete s číslem 13, proč?
Vždy jsem na zádech nosil dres s číslem 3. Po mém příchodu do Dřítně mezi chlapy hrál s tímto číslem Tomáš Slepička, dlouhodobá opora a ikona týmu Dřítně, kterému jsem samozřejmě číslo ponechal a mě nezbylo nic jiného, než si vybrat dres s číslem 13.
V běžném životě jste policista, doma máte přítelkyni, do toho hrajete fotbal. Jak se dají tyto „aktivity“ dohromady skloubit, aby nikde nenastal nějaký problém?
Samozřejmě těžce. Navíc jsem se rozhodl, že si postavím rodinný dům, takže čas rozděluji mezi mé osobní a pracovní záležitosti, ale na každého si čas najdu (smích). Navíc mám velice tolerantní přítelkyni, která mě ve fotbalovém životě velice podporuje a jezdí se mnou na každý domácí zápas. Do toho si musím najít čas i na mou práci, kdy opravdu pracuji jako policista, takže někdy z tréninku jedu rovnou do práce na noční.
Lehce se vrátíme k Vaší fotbalové kariéře. Letos v červnu vám bude 25 let, což je ideální fotbalový věk, ve kterém za normálních okolností můžete být, dejme tomu, dalších sedm let. Vaše forma je letos obdivuhodná, určitě bude v létě zájem o střelce. Chtěl byste okusit i vyšší soutěž v jiném týmu?
Věkem ještě mlád, ale se zdravotním stavem se cítím už na důchod. Uvidíme, jak dlouho se mi bude takhle dařit, ale svými góly bych chtěl Jankovu pomáhat i nadále. Nějaké nabídky jsem už během sezony dostal, ale momentálně jsem v Jankově velice spokojený a nechci na tomto nic měnit.
S fotbalem jste začínal v Dřítni. Mnoho fotbalistů rádo končí tam, kde jejich herní pouť začala. Sice je to daleko, ale mohou se v Dřítni těšit za několik let na návrat Tomáše Smékala?
Uvidíme, jak dlouho budu ještě fotbal hrát, protože zranění se mi nevyhýbají, ale jednou bych se rád do Dřítně vrátil, byť by to mělo být na jediný zápas. Mám tam spoustu kamarádů a stále Dříteň mám velice rád a chodím se na ně dívat.
Ve 21. kole hrajete na půdě Rudolfova, který za celou sezónu doma neprohrál. Co od utkání na náročném terénu s těžkým soupeřem očekáváte?
Určitě tam jedeme bodovat a nejlépe za tři body. Soupeře se nebojíme, ale máme respekt a to, že Rudolfov doma ještě neprohrál, víme. Nic lehkého nás tam nečeká. Jedná se o derby, kdy je to vždycky vyhecované, navíc fotbalu ani moc nepřidá to, že tam mají terén, jaký mají. S tímto se budeme muset vypořádat a využít šance, které si vytvoříme, protože jich nemusí být moc.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů nejen ve fotbale, ale i v běžném životě
Děkuji i Vám za rozhovor a všem fotbalistům i ostatním přeji jen to nejlepší ve fotbalovém i osobním životě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.