Robert Kalvoda je sportovcem tělem i duší a v létě se chystá na Mistrovství Evropy ve fotbale

Čtyřiačtyřicetiletý Robert Kalvoda z Béčka Křoví vyhrál naši anketu již podruhé. Poté co si odnesl ocenění v 6. kole se mu stejný kousek povedl v kole desátém. Sympatie tomuto fotbalovému univerzálu ocenili i naši čtenáři a s velkou převahou ho znovu zvolili Hráčem kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k druhému vítězství v anketě o hráče kola, co na to říkáte?
Děkuji za gratulaci. Myslím, že vítězství nebylo zasloužené, protože v uvedeném kole byli určitě hráči s lepším výkonem než já. Ale hlasování mám dobře zařízené, proto to vítězství.
Jak hodnotíte zápas s Dolními Heřmanicemi?
Po dlouhé době jsme měli v zápase několik vyložených šancí, které jsme ale neproměnili a soupeř nás z brejků patřičně potrestal. Po pětiměsíční přestávce nebyl výkon až tak hrozný, ale až další zápasy napoví, jak jsme na tom s formou.
Jak se vám v zápase hrálo?
Zima, déšť, mokrá tráva...
Nastupujete i za Áčko Křoví v I. B třídě, jak se vám vede tam?
Za Áčko zatím po třech zápasech výhra, remíza, prohra, takže spokojenost pouze částečná. Nastupuji na místě stopera a snažím se to klukům moc nekazit. Už jsem několikrát oznámil, že končím, ale vždycky jsem se nechal přemluvit a kopačky opět obul. Mladí dnes moc nechtějí sportovat, tak to musíme zachraňovat my.
Jaký je rozdíl mezi oběma soutěžemi?
Rozdíl mezi oběma soutěžemi trošku je, jak ve kvalitě spoluhráčů, tak ve kvalitě protihráčů. Oběma soutěžím se snažím přizpůsobit a snad mně to jde.
V neděli odehrajete zápas v Tasově, co od něj čekáte?
Už raději neočekávám nic. Poslední zápasy jdeme od jedné prohry ke druhé, takže…. Budeme se ale snažit dlouhou sérii proher přerušit a neskončit na posledním místě v tabulce.
Nastoupíte i za Áčko proti Moravci?
Bohužel nastoupím v sobotu za Áčko a v neděli za Béčko. Jsem mladý kluk, takže k tomu zvládnu i 2 zápasy futsalu a tenis. Takže takový odpočinkový sportovní víkend.
Jak jste si v zimě odpočinul od fotbalu?
V zimě byl dokonalý odpočinek od fotbalu. Fotbal jsem nahradil tenisem, badmintonem, futsalem. Hraji v uvedených sportech několik brněnských soutěží, tak jsem si zpříjemnil zimní přestávku, zlepšil fyzickou kondici a vydělal i pěknou částku peněz, kterou se mnou během zimy v tenise prohrál brankář Křoví Zdeněk Sára. Už nemusím ani chodit do práce.
Zmínil jste, že hrajete i futsal jak si vedete zde?
Ve futsalu nastupuji za mužstvo FC Kalábek Brno, divize E spolu s dalšími hráči Sokola Křoví. Uvedenou divizi jsme v letošní sezoně vyhráli a uvažujeme o případném postupu do 2.celostátní ligy. Pravidelně nastupuji za B mužstvo v okresním přeboru, za A mužstvo pouze ve výjimečných případech, pokud jsou hráči v trestu nebo nemocní, což se stává velice sporadicky.
Jak si myslíte, že dopadneme na Mistrovství Evropy?
Na Mistrovství Evropy už mám doma lístky, takže se chystám po sedmi letech na týden dovolené do Francie. Našim samozřejmě přeji postup ze skupiny a pak postup co nejdál. Favorité podle mě Německo, Belgie, Španělsko.
Kdo myslíte, že vyhraje hokejovou extraligu?
Přeji titul Liberci.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.